Papíron Farkas Mihály, egy néhány hónapja nyomtalanul eltűnt dzsesszzenész a tulajdonosa egy milliárdos árbevételű, közbeszerzéseken is induló cégnek. A furcsa ügyet a hvg.hu kapargatta meg, és igen érdekes dolgokra jutott.

Az eltánt zenészről közismert volt, hogy szerény, sőt, szegényes életmódot folytatott, jövedelmei rendszertelenek voltak:

Utolsó törzshelyén, egy régi barátja által üzemeltetett budai sörözőben, kisebb munkákkal bíztak meg: eljárt bevásárolni, pakolni, mikor mire volt szükség, ebből egészítette ki alacsony és rendszertelen jövedelmét. Az is gyakran előfordult, hogy a barátainak kellett őt keresnie, mert a telefonja feltöltőkártyáján nem volt pénz.

Farkas pénztelensége fényében érdekes igazán, hogy a zenész a milliárdos forgalmú SDA-csoport tulajdonosának fő részvényese. (AZ SDA Informatikai Zrt. kapott megbízást arra, hogy továbbfejlessze az állam által megvásárolt Neptun nevű felsőoktatási szoftvert – a cég a feladatot a tervezett 540 milliónál majdnem négyszáz millióval drágábban vállalta.)

A hvg.hu úgy értesült, hogy ezt az üzletet az SDA Informatikai Zrt. mögött és egy komoly cégháló fölött rendelkező Fauszt Zoltán jó kormányzati kapcsolatai magyarázzák. A Fauszt

nevéhez köthető cégek már 2014-ben is milliárdos forgalmat bonyolítottak le, és az elmúlt években a NAV-tól az OEP-en és a Volánbuszon át a Nemzeti Közlekedési Hatóságig számtalan állami szervezet partnerei, illetve beszállítói voltak. A cégcsoport egy részét (az említett SDA Informatikai Zrt. mellett ide sorolható az SDA Studió Kft., az SDA DMS Kft., a Max & Future Kft. és néhány másik társaság) az RC Invest Zrt. tulajdonolja, melynek vezérigazgatója szintén Fauszt Zoltán. Többségi tulajdonosa viszont Farkas Mihály.

És itt válnak a dolgok érdekessé. A lap ugyanis kiderítette, hogy Farkas évekkel ezelőtt eladta egyetlen vagyontárgyát, társasházi lakását, és nem akárkinek: Fauszt Zoltánnak.

Vagyis a képlet úgy néz ki, hogy Farkas társtulajdonolja a Fauszt munkahelyéül szolgáló céget, míg Fauszt birtokolja a Farkas otthonául szolgáló lakást.

- foglalja össze a helyzetet a HVG.

Fauszt Zoltánnal a cikket író Hont András tudott beszélni, de sok érdemit nem tudott meg tőle. Viszont Fauszt rámutatott,

hogy nagyon sokféleképpen élnek emberek. Példaként említette, hogy annak idején az iskolában is kötelező olvasmány volt a Zsugori uram. Egyebekben nem kívánta kommentálni Farkas Mihály anyagi helyzetét, mondván nem is lenne ízléses, erről beszéljen ő maga.

Ami pedig Farkas eltűnését illeti, a rendőrök a novemberi nyomozás kezdete óta nem érték el a vállalkozót, ahogy másokat sem, akiket Hont viszont meg tudott szólaltatni.

A HVG ígérete szerint folytatják a sztori felgombolyítását.

Frissítés: cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt juttatta el a Propeller szerkesztőségének az RC Invest Zrt.:

Farkas Mihály Ambrussal az RC Investment Zrt. vezetői több mint húsz éve baráti és több mint tíz éve üzleti kapcsolatban állnak. Mihály a cég ügyeinek intézésében közvetlenül nem vesz részt, azt a cég vezetésére kijelölt szakembergárda végzi. A cég vezetése is aggódva követi a híradásokat, mivel korábban szinte mindig elérhető volt. Rengeteg emberrel kapcsolatban áll, ezért a vezetőség is bízik abban, hogy hamarosan kedvező híreket kap Mihály hollétéről.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Maffiaországban így mennek a dolgok. Az ország stabil - mondta a g..i.
human
Az EMIR rendszert meg akarta venni a kormány. A tulajdonos nem akarta eladni a jogokat. 2014-ben az illetők éppen kórházban volt, mikor csak sikerült rávenni az eladásra. Másnap meghalt.
www.hetek.hu/belfold/201403/emir_gate_botrany_lett_a_halalesetbol
444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja/
namihami
Ennek a Farkas Mihálynak a lánykori neve nem véletlenül Josip Tot esetleg valami Kaya Ibrahim?
Szakmájára nézve esetleg zenész-villanyszerelő? Valószínűleg olyan hangszeren játszik, ami elektromos árammal üzemel.
Hol és kikről is hallottam, hallhattam már valami hasonlót?
Hiába no, az élet folyamatos körforgásból áll.
lampa laz
...ez a láthatatlan osztrák nyugdíjas is veszélyes, mert össze, vissza rodeózik itt nálunk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.