Hatalmas tüntetés lesz szerdán Miskolcon, az Országos Tantestületi Értekezlet résztvevői országos tüntetéssel fenyegetőznek, s már több mint 500 iskola csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium drámai nyílt leveléhez – írja a Népszabadság.

Az első Országos Tantestületi Értekezlet hétvégi eredménye egy munkacsoport,

amely a tiltakozási hullám során megismert követelések, problémák összegyűjtését végzi el annak érdekében, hogy az ellenállás hatékonyabb legyen

- magyarázta az egyik szervező, Füzessi Károly.

Létrehoztak egy Facebook-oldalt is, melynek neve: Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban, az oldal pár óra alatt 5500 kedvelést gyűjtött össze.

Az oldalon nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint a pedagógusoknak nagyon elegük van az oktatási kormányzatból, mely önmagával tárgyalva oldalán meg a közoktatás helyzetét:

Illegitimnek tekintjük a Balog Zoltán által létrehozott Köznevelési Kerekasztalt, amely nem képviseli az érintetteket. A kormány ne önmagával tárgyaljon, hanem a valódi érintettekkel!

A tanárok kiakadtak azon is, hogy a február 3-i miskolci tüntetés idejére hívott össze értekezleteket a Klik, és azt kérik, hogy a tanárok tüntetőleg ne vegyenek részt ezeken:

Balog Zoltán felhívására a KLIK cinikus módon február 3-ára, a miskolci tiltakozás időpontjára hívott össze köznevelési fórumokat a tankerületekben. Kérjük a pedagógusokat és támogatóikat, hogy február 3-án ne a tankerületi értekezleten, hanem a miskolci demonstráción vegyenek részt! Felhívjuk a pedagógusokat, akik nem tudnak eljutni Miskolcra, hogy a köznevelési fórumokon adjanak hangot a tiltakozók követeléseinek!

A tiltakozók február 10-re országos tüntetést is terveznek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Tetszik amerre ez halad. Sok sikert kívánok a pedagógusoknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ossze kellene kovacsolni a tunteset az orvosok es a vasutasok koveteleseivel is. Ha a szakszarvezetek komolyan gondoljak amire a dolgozok a bizalmukat belejuk helyeztek, akkor most kellene lepniuk.
papa.49
A ,,kritikus tömeg,, kb. 1-2 millió ember és ez a rablóbanda elsliccol mintha itt se lett volna))))))))
kukac50
A Klikk üzemeltetésére,fizetésekre adott pénzt adják oda az önkormányzatoknak,helyben jobban tudják kezelni a problémát az iskoláknál.
Ezekkel a központosításokkal sokkal több problémát okoznak maguknak a Fideszesek.
Ne okoskodjon bele olyan mint Balog aki nem ért semmihez,nem áll ki egyetlen probléma megoldása mellett. Mosolyog mint aki nem normális, amikor sírni kellene neki olyan rossz a helyzet!
Peller Anikó
@roki: ..szegény ajna vandi beteg. Így aztán végetvetnek a zenének, s hazamennek a legények.
KERKA
Aki nem tud segíteni, az inkább hallgasson. Ártani ne ártson.
Van vér a pucájukba. Tudják ,hogy mit csinálnak.
Öreg Rocker, Te sem a pedagógusok elől szaladtál egészen Londonig.
papa.49
A pléhbános kezdhet pucolni, mert el lesz csapva az biztos!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.