Pártszakadásig fajulhat a feszültség a Szigetvári Viktor vezette Együtt nevű kispártban – írja a 24.hu

Az utóbbi hetekben több Együtt-tag is, a párt minden szintjéről arról tájékoztatta a lapot, hogy a párton belül folyamatosan nő a feszültség, több politikus a távozását fontolgatja. 

Oszkó miatt tovább szakadhat a Szigetvári-párt

A lap forrásai kész tényként beszélnek Oszkó Péter visszatéréséről a politikába. Amennyiben ez így lesz, több vezető Együtt-politikus otthagyná a jelenlegi pártját és a volt miniszter mellett folytatná, de olyanról is tudunk, aki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónál folytatná -írják.

Oszkó a 24.hu megkeresésére azt mondta:

“jó ideje igaz, hogy nem szoktam közügyekben véka alá rejteni a véleményem, ha kérdeznek és ha értelmét látom, számos kérdésben meg szoktam szólalni, akár komolyabb szerepléseket, vitákat is vállalok, mert mindezt fontosnak tartom az ország fejlődési folyamataiban, és úgy gondolom, hogy a magamfajta embereknek vállalnia kell ezt a felelősséget”.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Az MSZP és a Jobbik után a DK a legnagyobb ellenzéki párt ma. Ezért is nem bánnám, ha az Együtt, sőt a PM is feloszlana, és a legjobbjaik a DK-hoz mennének. Az meg, hogy viták vannak, csak jót fog tenni. Akkor tisztul a kép és világosodik meg a program, ha minél többet vitáznak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@világlátó: Koalíció nélkül valóban nem lesz ütőképes ellenzéki erő.
világlátó
@Dr. Felipe. A kemény szorítás elkerülése érdekében eladták az elnöküket, a miniszterelnököt. A fidesz pedig mindenre vevő volt, ami árthat a szocialistáknak. A többit tudod .Most hiába szeretnénk azt gondolni, hogy a Gy. F. jó lenne, mert ilyen tapasztalatokkal sok mindent másként tenne, de a fidesz évek óta tartó állhatatos és következetes szorgalommal szajkózza a bukott baloldalt és Gyurcsány Ferencet, ami úgy beégett már az emberek gondolkodásába, hogy szinte lehetetlen újra előtérbe hozni. Ezért senki nem mer mellé/mögé állni, mert úgy gondolják, sem Gy.F. sem a mögötte állók nem kellenek. Ennyit ér a negatív propaganda, a karaktergyilkosság. Pedig Horn után Gyurcsány az egyetlen az ellenzéki oldalon, aki alkalmas. A besározott ember általában nem nyerő.A sajátjai pedig nem annyira dörzsöltek, hogy vissza tudnák verni a sokféle rágalmat, vádat, negatív minősítő jelzőket. Annyira meg nem becstelenek, hogy hasonló minősítéssel illetnék a kormányzó pártokat és azok vezetőit. Azért ezt elismerhetik ellenségeik is. A kormánypropaganda egy perc szünetet sem hagy ezeknek de a népnek sem, így ellenmédia hiányában nem tud tisztulni a kép, nincs apró lépésekkel eőretörés a hazúg minősítésekkel szemben, hiába dölnek meg a vádak, születnek felmentő ítéletek, miközben itt meg milliárdos botrányok nap mint nap. Mindaddig regnál ez a hatalom, amíg a sok kis ellenzéki párt és civil szervezetek nem alakítják meg a saját politikai platformjukat, nem izzadnak ki magukból egy mindenki által elfogadható olyan programot, ami megkönnyebbülést, feloldást hozhat ebből a nyomasztó helyzetből. Az egyik , lehet kiváló agrárosokkal, a másik kiváló iparosokkal, a harmadik kiváló szociáipolitikusokkal, a következő az oktatás területén bír kitűnő szakemberrel, Van itt annyi félreállított kiváló szakember, hogy akár több kormányt is fel lehet állítani belőlük. Talán nem kellene őket beszorítani valamely pártba, hagyni kell őket a saját tehetségük, képességeik szerint tenni az országért.
világlátó
@Dr. Felipe: Persze lehet még évekig fanyalogni, de az idő múlik, a lehetőségek végképp beszűkülnek, a tehetségek megtalálják a helyüket itthon, vagy külföldön.A mai hatalom pedig nyomatja a lózungot, közben javítja a hibáit, pótolja ahol még lehet a hatalom kikezdhetetlenségén. Ez történik most is. Rendhagyó helyzet, nincs ütőképes ellenzék.
Az a néhány hiába talál minden nap csalót, tolvajt, nincs rendőrségi elvezetés, ügyészségi felvezetés, bírósági elítélő határozat. Lassan, de biztosan a bíróségokat is szocilibsi bérenceknek nevezi a nép is, lásd a vörösiszapos bírósági per visszhangját. Az emberek csak azt hallották ki, amit ki akartak hallani. Ezek akik itt ülnek a vádlottak padján , nem bűnösök.
Az ügyészség nem azokat állította elő, akik a valódi bűnösök.Ez az ügyészi , szakértői munka csúfja.Mégis, a bíróság lett a vádlott. Ez a mai kormánypolitika pontos bemutatása.
Mi a cél? A mai bíróságok megfélemlítése, új, " hazahúzó " törvények kibocsájtása, új bírók kinevezése, a régiek eltávolítása, ami összességében a nép megfélemlítése, elhallgattatása.
Minden okunk megvan ennek feltételezésére.A törvények olyanokká lesznek mint a gumikötél. Nyújtható ha kell, visszarúg ha nem kell.
Ha erre a helyzetre az ellenzéki oldalon csak hebegnek- habognak, mindenki féltékenyen lesi a másikat, nincs semmi jele a közös kidolgozó munkának, csak a helyezkedés van a középpontban, akkor az ellenzék is ugyanolyan mint a hatalmi pártok, tehát a sorsukra kell hagyni őket, nem kell tovább számítani rájuk, új erők új emberei szükségeltetnek, civil szerveződések formájában, saját,önkéntesek felajánlásaiból, sokféle áldozatvállalással.
Sok értelmes önkéntes propagandistával, akik nem félnek a fenyegetésektől,mert miután nincs semmijük, nincs vesztenivalójuk. Mindenki annyit ér, amennyije van - jut eszembe. Sajnos mai világunkban tényleg nincs hitele a nincstelennek.Milyen hirdetője a polgári jólétnek az, aki nem polgár, sem nem tudja milyen a polgári jólét. Ki hisz az ilyennek?
világlátó
@Dr. Felipe: Talán nem törnek kerékbe ha arra vetemedem - a jobbítás őszinte szándékával -
hogy a mi népünkre csak akkor lehet és szabad számítani, ha már csak a puszta létért kell az utcára menni.Ma nem ez a helyzet. A négymillió szegény vagy már idős, vagy olyannyira szegény, hogy fel sem tudja mérni a nyomorúságát, elzárkózva a médiáktól, talán nem is érti a rezsiszilárd ostobaságait, még inkább nem érti a kormány szóvivőit, Tuzson t és Rogánt.. vagy annyira lemaradt már mindenről hogy csak a kétliteres műanyag flakon telítése maradt mint napi cél. Ha kimentek a Ferenciek terére, de bárhová a fővárosban, ezt láthatjátok. Vidéken talán nem ilyen töményen. Természetesen a négymillió szegény látványos rétege ők, a többség nem ilyen. Ők gürcölnek, közmunkán, alkalmi munkán kűzdenek a mindennapi betevőért és igényeiket olyannyira leszállították,hogy beérik egyszerű adományokkal, a máltaiaktól.Lassan berendezkedtek erre az életszínvonalra, már ott tartanak, hogy ezt is féltik.
Mindegyik kategóriától távol áll a lázadás, a tüntetés, az utcára vonulás, ha csak nem fizetnek érte. Ilyen is van. Egy békemenetes embertől tudom, de már többen is megerősítették.
Ezt a négymilliót az utcára vinni aligha lehet célja bármely ellenzéki erőnek.Van egy szűk , úgy nyolcszázezres rétege ennek a kategóriának, akik minden panaszukat képesek áttenni két héttel későbbre ha kapnak egy nagy kondér kakaspörköltet néhány doboz sörrel.Ezzel a réteggel nem tud egy lépést sem tenni az ellenzék, ahogy csak választáskor is, csak kockázati tényező a kezében, ellentétben a sok pénzzel rendelkező kormánypárt esetében, amikor a jóltartásért odapofozzák a leglustábbat is a szavazóhelységekhez. Tudom ez sem általánosítható. Tisztelet a kevés kivételnek. A négymillió életnívója felett élők pedig védik amijük van. Átütő program hiányában mi mást is tehetnének. Élni kell, a gyerekeket fel kell nevelni, a rezsit és a hitelt fizetni kell." Apa maradj itthon, ne hozd nehéz helyzetbe a családot ! "
világlátó
Ezért a tüntetések - minden tiszteletem pedagógus kollégáimnak ezért - bármennyire is komolyak, jogosak és érthetők, sok eredményt nem remélhetnek. A hatalmon lévők - ez látható, hallható - nem a problémák megértésével, a feszítő gondok feloldásával foglalkoznak, hanem a követelések elhárításával, félresiklatásával, látszat kedvezmények felcsillantásával kísérleteznek. Ami a legelítélendőbb, külső baloldali erők és Soros féle összeesküvőket keresnek és találnak a tüntetők mögött. Mindenki elfogadta az erősebb állami irányítást, mondja a kormány.Minden központosítási lépésre ez a kormány válasza. Ha igaz, ha nem. Egy ilyen törvénygyáros öt év alatt bármit mondhat, kibogozhatatlan, visszaellenőrizhetetlen. A parlamenti kétharmad még mindig kétharmados döntéseket tud hozni, hiába hiányzik egy szavazat.Nincs semmi esélye a parlamenti ellenzéknek. Nincs értéke a szónak, elég ha visszahallgatjuk Orbán beszédeit amikor ellenzékben voltak.Homlokegyenest mást mondott akkor mint ma ugyanarról a problémáról. Nem hiteles, nem következetes, tanácsadói arra vezetik tanácsaikkal, amerre ő szeretne menni, úgy szolgálják ki a kedvére való ideológiai maszlaggal, hogy úgy érzi, mindannak ő az igazi letéteményese.Ez nagy baj. Hogy tud ez a hatalmas államapparátus majd elszámolni ezzel a mérhetetlen sok hibával, pazarlással, csalással, hazugsággal és lopással.
Ma olvastam, hogy a 2.vh.után Ausztria , mai értéken számolva 7,5 millió Eurót kapott. Magyarország most a belépéstől számolva 37 millió eurót. Erről kellene valami számadást látnunk. Vajon az aktuális kormányok miként gazdálkodtak ezzel a hatalmas summával?
Vajon mi mindennek kell még történnie ahhoz, hogy egyszer végre megálljunk és újra gomboljuk a kabátot?Vajon kikből tudunk új, jobb, számonkérhetőbb kormányt felállítanunk, olyan kormányt, amelyik az ország népét szolgálja, amelyik nem tekinti ostoba alattvalónak a társadalmat, annak fontos rétegeit, bár minden rétege fontos.Magyarország orvosra vár...
kukac50
Az lenne a jó ha minden párt együtt tudna dolgozni a a Nép érdekében. Meghallgatnák egymást vitáznának és azt fogadnák el ami a Magyar Népnek a legjobb,nem ellenségként hanem normális vitapartnerként dolgoznának együtt mindannyian.
Ne a hatalom éhség, vagy a hatalmon maradás legyen a cél,hanem az ország fejlődése az életszínvonal javulása a dolgozó kisemberek megbecsülése és a megélhetéshez elegendő juttatás. Ez az uniós szabály is,igaz Orbán a hobbijára költi el a szegénység felszámolására kapott támogatást is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.