A követeléseink elérése érdekében a munkavállalók többségi akaratának figyelembe vételével a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy sztrájkot hirdetünk 2016. február 17-i kezdettel, meghatározatlan időre! – jelentette be a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Miskolci Autóbuszvezetők és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete és a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet által létrehozott sztrájkbizottság – írja a NOL.hu.

Döntésüket tudatták a miskolci közlekedésért felelős önkormányzati cégekkel, a Miskolc Holdinggal és az MVK Zrt-vel. Hét hónapig egyeztettek a felek, eredmény nélkül.

A dolgozók nem kapták meg a 2015-re kialkudott béremelésüket, s az évek óta elmaradt prémiumokat, ezzel szemben 2016-tól 3 százalékos béremelést és cafateriát ajánlottak, amit nem fogadtak el.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ebből gáz lesz, ha nem járnak a tömegközlekedési ...egy ilyen "egyutcás" városban.
Lehet gyalogolni rendesen.
Szókrakész
Ebből gáz lesz, ha nem járnak a tömegközlekedési ...egy ilyen "egyutcás" városban.
Lehet gyalogolni rendesen.
Cicero
Helyes.Lehet csatlakozni a többinek is.Vasútnak meg pláne.Ott is csak a vezetőnek telik 5 millás fizetésre.És beindulhatna végre az egészségügy is,mert az már maga a tragédia.
justhpeter
@Szókrakész: és akkor mi van ? A közlekedési vállalat az önkormányzat tulajdona. A gyaloglóknak is van képviseletük az önkormányzatban Akkor ?
justhpeter
@Szókrakész: Na ugye ! Megy ez a városiaknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.