1,2 milliárd forintot kell visszafizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak, mert az Emmi nem találta jelét annak, hogy a Híd a munkába foglalkoztatási szövetkezet-projekt keretében, uniós forrásokból vásárolt ingatlanokban valós szakmai munka folyt volna. A kormány ezért felmondja a 2013-ban kötött szerződést – írja az Index.

A gyanú szerint a kapott pénzt teljes egészében elmutyizták:

a záró eredményességi vizsgálat szerint szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek ahelyett, hogy a romák munkalehetőségét bővítették volna

- közli az online lap. Az ellenőrök megállapították, hogy a vásárolt ingatlanok alkalmatlanok arra, amire vették őket. Az ORÖ vezetőivel egyébként nem tudtak találkozni, mert a megbeszélésre senki nem ment el.

A projektet nem lehet szabályszerűen lezárni, mert a dokumentációt lefoglalta a NAV már 2015 nyarán. Az 1,2 milliárd forint elköltésének siralmas a munkaügyi mérlege: "egyetlen működőképes brigád sem jött létre az országban".

Eközben Farkas Flórián emberei kétszer-háromszor több pénzt kaptak, mint a Türr Intézet emberei. Mint az Index megállapítja:

a Miniszterelnökségnek az uniós előírások alapján nem sok választása maradt: a feltárt szabálytalanságok, a pályázati kiírással szembemenő beruházások, a hiányzó számlák és a magyarázhatatlan túlárazások miatt fel kell mondania a szerződést.

A DK máris közleményben reagált az ügyre. Mint írták, büntetőjogi következményekre is szükség van ebben az ügyben:

A DK követeli, hogy ne csak a pénzt követeljék vissza, hanem vonják felelősségre a bűnösöket! A DK szerint ha már a kormány eljátszotta, hogy zavarja a nagyüzemi lopás, akkor Polt Péter is megerőltethetné magát, hogy börtönbe juttassa a milliárdos korrupciós ügy elkövetőit.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Az a baj, hogy a Mester tanítványai által elsíbolt lóvét majd mi, az adófizetők fogjuk visszafizetni, és nem az ORÖ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
"Hej, Rigó Rigó,
Részeges ló,
Elittuk a zab árát...

Erdő szélén luxusoznak
a Flóri-cigányok...
Jegenyefa tetejéről
a NAV se fütyül rájuk...
KisGenyo
Hú vazze! A fidesznek majd mennyit kell visszafizetni vajon? XD
herczeg0210
@preparátor: Én nem ismerem. Ez hízelgő rám nézve!
kukac50
Farkas Flórián miért nincs letartoztatva? Még mindig Orbán mellett állhat?
nyanya001
Pénzt talált a pécsi nyugdíjas, 1 évig ülhet börtönbe !
Ez a romák legalja mennyi fog kapni ???
He???
világlátó
Ha magukra hagyjuk őket, bízva a józan ész és a felelős magatartás erejében, hibát követünk el. Ha melléjük adunk nem cigány szakembereket tanácsadó, segítőként, mindenki felháborodik, mert nem bízunk bennük. Én, már sok éve látom ezt és bátran ki merem jelenteni, csak akkor lépnek előre, ha még sokáig fogjuk a kezüket, segítünk nekik, fokozatosan kinevelve azokat közülük, akik majd végre segítség és állandó ellenőrzés nélkül is képesek lesznek irányítani, vezetni őket. Farkas Flóriánra egy defektes kerekű kerékpárt sem bíznék.
Miután ezt is megússza, majd a hazai adófizetők kifizetik helyettük a hiányt.Csak legalább ne kellene látnunk a parlamentben ezt a nyavalyást, aki leplezetlen pofátlansággal uralkodik cigány alattvalóin még mindig.Nyíltan utasítja őket a csalásra, a probléma elhallgatásra, a helyreállítás megakasztására. Ja , ha a támogatója a miniszterelnök, aki még kormánybiztost is csinált belőle, akkor nincs mit tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.