1,2 milliárd forintot kell visszafizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak, mert az Emmi nem találta jelét annak, hogy a Híd a munkába foglalkoztatási szövetkezet-projekt keretében, uniós forrásokból vásárolt ingatlanokban valós szakmai munka folyt volna. A kormány ezért felmondja a 2013-ban kötött szerződést – írja az Index.

A gyanú szerint a kapott pénzt teljes egészében elmutyizták:

a záró eredményességi vizsgálat szerint szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek ahelyett, hogy a romák munkalehetőségét bővítették volna

- közli az online lap. Az ellenőrök megállapították, hogy a vásárolt ingatlanok alkalmatlanok arra, amire vették őket. Az ORÖ vezetőivel egyébként nem tudtak találkozni, mert a megbeszélésre senki nem ment el.

A projektet nem lehet szabályszerűen lezárni, mert a dokumentációt lefoglalta a NAV már 2015 nyarán. Az 1,2 milliárd forint elköltésének siralmas a munkaügyi mérlege: "egyetlen működőképes brigád sem jött létre az országban".

Eközben Farkas Flórián emberei kétszer-háromszor több pénzt kaptak, mint a Türr Intézet emberei. Mint az Index megállapítja:

a Miniszterelnökségnek az uniós előírások alapján nem sok választása maradt: a feltárt szabálytalanságok, a pályázati kiírással szembemenő beruházások, a hiányzó számlák és a magyarázhatatlan túlárazások miatt fel kell mondania a szerződést.

A DK máris közleményben reagált az ügyre. Mint írták, büntetőjogi következményekre is szükség van ebben az ügyben:

A DK követeli, hogy ne csak a pénzt követeljék vissza, hanem vonják felelősségre a bűnösöket! A DK szerint ha már a kormány eljátszotta, hogy zavarja a nagyüzemi lopás, akkor Polt Péter is megerőltethetné magát, hogy börtönbe juttassa a milliárdos korrupciós ügy elkövetőit.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Az a baj, hogy a Mester tanítványai által elsíbolt lóvét majd mi, az adófizetők fogjuk visszafizetni, és nem az ORÖ.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ezért a pénzért sok bodzát kell leszedni.
human
Tuti, hogy Farkas Flóri max egy felfüggesztettel meg fogja úszni. Pedig már elítélték egyszer börtönre és Göncz Árpádhoz fordult kegyelemért, megkapta és így megúszta akkor. A fidesz nagyon fél, hogy Flóri elkotyog dolgokat. Gyanítom a romákkal és a választásokkal kapcsolatban tudna érdekes dolgokat mondani.
dr. prédikátor
@human: Ne hidd hogy elitélik!!!akinek viktor szopkin a barátja könnyen üdvözül!!!majd pont a tesóját engedi megbüntetni!!!
nevemnick
Az a baj, hogy a Mester tanítványai által elsíbolt lóvét majd mi, az adófizetők fogjuk visszafizetni, és nem az ORÖ.
relleporp
Most akkor milyen romákra van szükségünk? Az iskolázatlanokra, akik a segédmunkán kívül semmihez sem értenek, vagy azokra, akik ha kicsit is már tanultak, akkor rögtön ellopnak mindent, amihez hozzáférnek?
human
@dr. prédikátor: A látszatra azért eddig is adtak. Volt ítélet, de 2 év felfüggesztettel például. Egy gyakorlatilag valóban azt jelenti, hogy nem kap büntetést.
human
@relleporp: Kérdésed éppúgy fennáll a magyar társadalomra is. Sok politikusról elmondható, hogy tanult ember, de igen csak maga felé hajlik a keze. Olykor ez milliárdokban mérhető.
preparátor
Pusztán egy kérdésem lenne: Mikor számoltak el utoljára?
preparátor
Farkas Flórit személyesen ismerem. Nos a véleményem nem hízelgő!
human
@preparátor: Pedig olyan értelmes, szép beszédű embör a lelkem. Róla képzeltem volna el utoljára, hogy lopna (ha lég rövid a lista).
preparátor
@human: :-) Van benne valami kellemesen visszataszító!
human
Mondjuk fideszes fejjel gondolkodva tudnék olyan magyarázatot Flóri munkásságáram amivel nem hogy vádlott nem lenne, de kitüntetést is kaphatna hazájáért tett munkásságát elismerve. Hogy mire gondolok az fellelhető a kormány közeli főszerkesztők, fideszes közgazdászok véleményében.
justhpeter
Orbán pontosan tudta, hogy Flóri haverja elszórja az öt milliárdot, a cél a romaszervezet támogatásának megszerzése.
nemzeti_nyugdíjas
"A gyanú szerint a kapott pénzt teljes egészében elmutyizták:"

Hát mit vártak a cigánytól? Van előtte példa, hogyan kell a közpénzzel bánni.
Toby
"Hej, Rigó Rigó,
Részeges ló,
Elittuk a zab árát...

Erdő szélén luxusoznak
a Flóri-cigányok...
Jegenyefa tetejéről
a NAV se fütyül rájuk...
KisGenyo
Hú vazze! A fidesznek majd mennyit kell visszafizetni vajon? XD
herczeg0210
@preparátor: Én nem ismerem. Ez hízelgő rám nézve!
kukac50
Farkas Flórián miért nincs letartoztatva? Még mindig Orbán mellett állhat?
nyanya001
Pénzt talált a pécsi nyugdíjas, 1 évig ülhet börtönbe !
Ez a romák legalja mennyi fog kapni ???
He???
világlátó
Ha magukra hagyjuk őket, bízva a józan ész és a felelős magatartás erejében, hibát követünk el. Ha melléjük adunk nem cigány szakembereket tanácsadó, segítőként, mindenki felháborodik, mert nem bízunk bennük. Én, már sok éve látom ezt és bátran ki merem jelenteni, csak akkor lépnek előre, ha még sokáig fogjuk a kezüket, segítünk nekik, fokozatosan kinevelve azokat közülük, akik majd végre segítség és állandó ellenőrzés nélkül is képesek lesznek irányítani, vezetni őket. Farkas Flóriánra egy defektes kerekű kerékpárt sem bíznék.
Miután ezt is megússza, majd a hazai adófizetők kifizetik helyettük a hiányt.Csak legalább ne kellene látnunk a parlamentben ezt a nyavalyást, aki leplezetlen pofátlansággal uralkodik cigány alattvalóin még mindig.Nyíltan utasítja őket a csalásra, a probléma elhallgatásra, a helyreállítás megakasztására. Ja , ha a támogatója a miniszterelnök, aki még kormánybiztost is csinált belőle, akkor nincs mit tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.