A kormány döntött arról, hogy ünnepségsorozatot rendez az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A határozat szerint a kormány az Alaptörvény elfogadása 5. évfordulójának méltó megünneplése céljából egyetért azzal, hogy ünnepi, tudományos és szakmai rendezvények formájában a 2016. év során ünnepségsorozatra kerüljön sor. Ennek érdekében felkéri az igazságügyi minisztert, hogy tegye meg az évfordulóhoz kapcsolódó rendezvények előkészítéséhez és megvalósításához szükséges intézkedéseket.

A rendezvénysorozat központi ünnepsége 2016. április 25-én lesz. A kormány az eseményt kiemelt fontosságú rendezvénnyé minősíti, és felhívja a honvédelmi minisztert, hogy az igazságügyi miniszter és a nemzeti ünnepekért felelős miniszterek bevonásával tegye meg az ünnepség előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges intézkedéseket.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez olyan, mintha a pecas megunnepeltetne a kifogott oriashallal az esemenyt...

Kettejuk emleke nem ugyanaz a "nagy esemenyrol": ami elete legnagyobb fogasa a pecasnak, az a halala az oriashalnak...

Azert, mert ok megszuntettek a Magyar Alkotmanyt, es a helyebe tettek az Alapkatyvaszt, azert nem kellene meg egy meregdraga unnepsegsorozatot lenyomni a magyarok torkan... Igaz viszont, hogy ez jo alkalom lenne sertodott popzeneszek, alig elismert epitomuveszek, reumas, vagy/es falabu sportolok, Alzheimeres MTA-s tudosok kituntetesere, lehetoleg 7-8 szamjegyu penzosszeg kisereteben

Augusztus 20-a , az Alkotmanyunk Unnepe es az Uj Kenyer Unnepe, Szent Istvan nap ugyis tul varatlanul jott tavaly Hendenek...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Fideszes pártalaptákolmány. Szégyenfolt a magyar történelemben.
Rózsika Hatházi
Nem inkább nemzethy gyásznapot kéne tartani? :)))
Kutyuska
Remélem, hogy Kerényi hosszasan ír az ünnepségről a pitypangos újságjában.
verum
Szerintem minden egyes módosítás évfordulóját is meg kellene ünnepelni.
Ezeknek úgyis ünnep minden nap, hiszen övék az ország és a dicsőség.
(A "mindörökké, ámen" az nem itt aktuális!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.