Az Eötvös Károly Intézet szerint az Alaptörvény hatodik módosítása – amit hónapok óta tartó idegenellenes gyűlöletkampánnyal készítettek elő – megbénítaná a társadalmi nyilvánosságot. Az egy időlegesen süketté és vakká tett közösség képét idézi fel, amely képtelen lenne az önvédelemre nemcsak a terror, hanem az önkényes hatalomgyakorlás ellen is. Az intézet szerint egy terrortámadásnál indokolt, hogy a kormányzat késedelem nélkül intézkedjen, és az emberi életek védelme, a további cselekmények megakadályozása, továbbá az elkövetők elfogása érdekében, az e célok által feltétlenül szükségessé tett mértékben, akár a polgárok jogait is korlátozza. Ugyanakkor szakértők szerint egy terrortámadásnál az internetforgalom, a tömegkommunikációs és a közösségi média általános elnémítása inkább növeli a pánikot, további károkat okozhat. Az intézet szerint a kormány úgy adna magának különleges jogköröket, hogy azt a terror elvont „veszélyéhez” köti.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: cs.n.
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@glorianna: Tudom hogy tökéletes a törvény de a véletlenek elkerülése végett azért még sem árt óvatosabb lenni...:)
...de ott van németország, ott is tökéletes volt a törvény de egy kelekótya vénasszony nem engedte alkalmazni...és lásd mi lett...
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 20:09
Ha igazad lenne, akkor nem TEK lenne a neve, hanem OVVK! (Segítek: Orbán Viktor Védelmi Központ)
Szókrakész
"egy terrortámadásnál az internetforgalom, a tömegkommunikációs és a közösségi média általános elnémítása inkább növeli a pánikot, további károkat okozhat."

Pont ez a céljuk.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...ezek nem igazságról szólnak hanem tényekről...
bencemacska
@Csizmás Kond: Tények : TEK= Terror Elhárítási Központ. Ez alatt én (és szerintem minden normális ember) azt értem, hogy az országot veszélyeztető terrort kell elhárítani. Ehhez szerintem rendelkezésükre áll pénz, paripa, fegyver!
OVVK: OV személyi testőrsége!
Ps.: Ha igazsággal találkozol szólj nekem is, úgy szeretnék már egyet látni!!!-:))))
nemkati
@Csizmás Kond: ma, 20:33 Nem jól értetted, nem olyan módosítást akarnak, ami a TEK-et segíti, hanem ami 0rbánt segíti a diktatúrájához. A hatalomtól nem rettegek, csak attól a helyzettől, amikor egy olyan, mint 0rbán, megkapja a korlátlan hatalmat. Jelenleg semmi nem korlátozza a hatékony intézkedést a terrorizmus ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.