A külgazdasági és külügyminiszter szerint bár Werner Faymann ma már azt mondja, amit Magyarország is mondott korábban, továbbra is sértegeti az országot.

Szijjártó Péter szerdai közleményében arra reagált, hogy az osztrák kancellár a Kurier című osztrák lap szerdai számában megjelent interjújában kijelentette: a menekültek elosztásában a németországi és a svédországi álláspont mellett áll ki, a határ biztosításának kérdésében pedig támogatja a visegrádi országok által is képviselt álláspontot. Azt azonban elutasította, hogy tagja lenne az "Orbán-koalíciónak".

Elmondása szerint nem hagyja, hogy a mostani lépések kapcsán "összehasonlítsák olyasvalakivel, aki nem fogad be menekülteket, nem látja el őket rendesen, és nem folytat le velük szemben méltányos eljárást". Werner Faymann továbbá arról is beszélt, hogy kitart azon álláspontja mellett, hogy uniós pénzeket vonjanak el azon országoktól, amelyek nem vesznek részt a migránsválság megoldásában.

Szijjártó az osztrák kancellárt kutyázza, hazugozza

A magyar tárcavezető mindezzel kapcsolatban kiemelte: az osztrák kancellár tovább folytatja "szánalmas hazugsághadjáratát" Magyarországgal szemben. "A buta vádakat visszautasítjuk", Magyarország mindig is befogadta a menekülteket, de a gazdasági bevándorlókat nem fogadja be – közölte. Hozzátette: mindenkinek tisztességes ellátást és eljárást biztosítanak.

Szijjártó Péter felidézte: az osztrák kancellár "tavaly még sértegette Magyarországot a kerítés miatt", és meghirdette a nyitott kapuk politikáját. Ma viszont már kerítést épít, megerősítené Európa határait, bezárná a kapukat, és inkább a válságrégiókban segítene – magyarázta. Rámutatott: vagyis Werner Faymann azt mondja, amit Magyarország is mondott már egy évvel ezelőtt.

A külügyminiszter hangsúlyozta: az osztrák kancellár azonban ezzel párhuzamosan is sértegeti Magyarországot, és európai politikushoz méltatlan magatartást tanúsított az utóbbi hónapokban.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Petya kisóvodás kölök !!! Vegyél magadnak egy vakvezetö kutyát !!!
Mert lassan, de meg fox vakulni...Faymann egy politikus, te meg egy
csaholó eb, falábú futsalos...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
preparátor
@Desischado: Ne te határozd már meg, hogy a paraszt, tahó benyögéseket hogyan tűrjem. Aki paraszt, az menjen tanyára, ne itt ossza az észt!
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Főlökött
Szolidaritás hiányáról, sokkról beszél a külföldi sajtó egy olyan Európa nevében, amely tönkretette, kifosztotta, nyomorba taszította, megalázta és idegen hatalomnak kiszolgáltatta Magyarországot, nem is egyszer legújabb kori történelme folyamán (1920, 1946, 1948, 1956, 1989). Nem kérünk a leckéztetésből és ezen csodálkoznak ? Csak egy példa: arról alig hallani és olvasni, hogy Trianonban a dicsőséges nyugati civilizáció a nemzeti tőkénk felét(!) rabolta el, egy csoda, hogy az ország egyáltalán életben maradt, mindenki azt várta, mikor omlik össze teljesen, és akkor végképp fel lehetett volna osztania területét, ahogy a szerbek tervezték. Majd utána (tipikus nyugati szokás szerint), hogy Bethlen konszolidálni tudta az országot, még a trianonos Nyugattól, tehát a tönkretevőinktől kellett kölcsönt felvenni, hogy életképes új alapokat lehessen építeni az elnyomorított állami létbe taszított kis országnak. Nincs szó annak érzékeltetésére, hogy a magyar ember a lelke mélyén milyen véleménye van nyugatról ezért, meg a sok szenvedésért, amelyet a 15. századi gyarmatosítások óta évszázadokon keresztül napjainkig a világ népeinek okoztak, hiszen még mai világunk is a nyugat terméke, politikájának következménye, minden határával, háborújával, konfliktusával. És közben ezek játsszák el pökhendien a felsőbbrendű civilizáltságot és osztanak ki mindenkit emberi jogokból meg demokráciából...

videohirek.com/migrans-hirek/hol-vannak-a-migransokert-budapestre-autozo-osztrakok-erdemes-elolvasni/
evacica
Szijjártó is a futball pályára való a stílusával és az eszével, nem a külügy élére! Minden épp eszű ember tudja, hogy ez a stílus amit ez a szerencsétlen képvisel az minden csak éppen nem diplomácia, ha nem bunkóság! Egy külügyminiszternek nem az a tisztje, hogy más ország vezetői minősítse, ha ne az adott ország ügyeit DIPLOMATIKUSAN KÉPVISELJE ÉS KOMMUNIKÁLJON! De ennek az embernek annyi érzéke van a diplomáciához, mint egy vízi csibornak! A baj csak az hogy az országot rajta keresztül is minősítik!Nesze neked Magyarország!
teuton
@Főlökött: A törtenelemorakrol bizonyara hianyoztal, de nem 1-2-röl, hanem ugy nehany evröl... Trianont meg csak valahol hallottad.. Elmondanad mik a Trianoni szerzödes legföbb pontjai, ill. niert jött egyaltalan letre??? Mert MO beszallt egy haboruba, amit elvesztett! Idegen földön (Olaszorszagtol Galiciaig) "vedtek a hazat"! A karteritest pedig a gyöztes diktalja, igy van ez mar nehany 100 eve... Tehat aki lop, rabol, az szamoljon kemeny büntetessel! Azonkivül a magyar diplomacia mar akkor katasztrofalisan müködött, az utobbi 100 evben csak 1-2 ertelmes diplomata volt ezen a poszton. Ez lemerhetö azon, mive lettek, hol vannak, miutan mar nem (külügy)miniszterek...
A masik dolgot pedig mar 1000x elmondtam, de csak hallgatas a valasz: Nem kötelezö az Unios tagsag! A lakossag több mint 80%-a megszavazta, tehat joval többen, mint a fideszt valasztottak! Akinek nem tetszik, az inditson nepszavazast es lepjen ki! Azt pedig barki meg tudja tenni! Könnyü viszont az Uniot mocskolni, hibaztatni, a vezetöit szidni - a penzt onnan viszont bezsebelni! Nem is keveset, a GDP 6%-at! Na ha ezt barmelyik munkahelyen megprobalnad, akkor 10 percen belül mar kidobnanak. Az meg mar megint egy külön tema, hogy az unios penzek kinek a zsebeben landolnak. Erdekes modon (amit a fidesz oszt el), az mind fideszes zsebekben...
Főlökött
@teuton: Én jártam töriórákra, sőt kedveltem is a tanárt és a témákat is:). Azt pedig nem szeretem, amikor egymásról beszélünk, amikor egymáshoz kellene ! Tetszik tudni személyeskedés primitívségre utal, melyet én kerülni szoktam!
Trianonról más elképzelésünk van, pedig a tények nem hazudnak :
www.doksi.hu/news.php?order=ShowArticle&id=466

EU-tagság és kilépés. Egy hangyafülnyit ott is már elképzeléseink vannak. Csak úgy ki lehet lépni, ezt csak Ön gondolja így! Ne csak légből kapott legyen mondanivalóm, pl. David Cameron megfenyegette az eu-t, hogy kilépnek, sőt még népszavazás is lesz, ezen kérdésben náluk.
Oly 'könnyű és egyszerű' lesz a kilépésük, hogy a Franciák már tájékoztatták Őket, akkor franciaországi Calais közelében fekvő Coquelles városnál lévő migránstábor Angliában lesz telepítve, oda ömlesztik Őket. Több mint 200 megegyezés kerül felmondásra. Szóval ennyire egyszerű a 'kiugrás' az EU-ból :))
A banánköztársaságban történő pénzosztás terén pedig nem véletlen a titkosítás, illetve magán-felfegyverzett-védelmi csipet-csapat felállítása, közpénzből, mivel szentjeim realitásérzetet vesztettek és félnek. Összeharácsolt vagyont meg is kell védeni, már odáig jutottak. Erre jó példa, Kósa %, mely szerint egy közpénzből gazdálkodó MNB, ha átutal összeget, pl. alapítványba, elveszíti közpénz jellegét. Szerintem pedig igen durva anyagot kaphatott, de ehhez kell még egy olyan Polt, aki gyengén lát és a hatályos törvényeket sem akarja ismerni és azokat alkalmazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.