Az állami felelősségvállalásnak működnie kell az oktatásban, ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) minden költségének fedezetét biztosítják, "ha hiány van, akkor meg kell oldani a költségvetésből" – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Kovács Zoltánt arról kérdeztek, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a Klik "nem hibátlan szervezet", ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az állami fenntartói jog megkérdőjelezhetetlen, az nem lehet vita tárgya.

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta: a Klik kifizetetlen számláinak összege 17 milliárd forint.

Kovács Zoltán azt mondta: a következő hetekben, hónapokban alakul ki, mennyire kell centralizáltan, mennyire lehet decentralizáltan működtetni a Kliket.

A kormányszóvivő kiemelte: az állam három éve felelősséget vállalt a közoktatásért; az átalakítás célja az volt, hogy felszámolják azt a rendszert, amelyben alapvetően az önkormányzatokra "hárították" az oktatási intézmények finanszírozásának feladatát, és az állam kevesebb, mint a felét állta ezeknek a költségeknek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
Most nagyon sürgős lett igaz? Tavaly sem volt hibátlan pedig! Kellett a lóvé stadionra,festményre,meg a f@sz tudja mire!
index.hu/belfold/2015/07/31/masfel_milliardos_gazszamlat_nem_fizetett_ki_a_klik/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Régóta tisztában voltak vele, hogy a tanárok, iskolák nem kapják meg jogos juttatásukat
Előbb meg kellene nézni, hogy alultervezett volt a KLIK költségvetése vagy rosszul gazdálkodott. Ha ugyanúgy kifizetik ellenőrzés és felelősségrevonás nélkül az adósságokat mint az önkormányzatoknak akkor továbbra sem lesz felelős gazdálkodás.
justhpeter
Arról is megvan a véleményem, aki ennek a kormánynak még bármit elhisz. Most sem folyik más mint primitív mentegetése az elfuserált intézkedéseiknek, amik a lopkodás eltakarására szolgálnak.
karma1
@Yeromos: Elmeletileg igazad van, de nem ATSZERVEZES tortent, hanem egy teljesen uj szervezet FELALLITASA a semmibol!

Tehat, ha az elmult 3-4 evben bebizonyosodott, hogy a szervezet nem mukodik, semmilyen szinten sem, akkor azt a szervezetet ugyanugy egy tollvonassal meg lehet(ne) szuntetni jogutod nelkul, mint amivel felallitottak.
Kurvara nem erdekelne, hogy a Klikben lebecolo aktatologatoknak nem lesz munkaja - bar ezt kotve hiszem, mert a fide$$ nem hagy asenkit sem az ut szelen, legfeljebb mindenki felfele bukik a Klikbol - viszont akkor az allamnak se kell a koltsegveteshez nyulnia.

Ennyire hulyenek neznek mindenkit ? Ha egyszer mar nyilvanvaloan bebizonyosodott valakikrol, hogy a munkajuk - illetve maga a szervezet - sz@rt se er, akkor miert eroltetik? (Mondjuk tudom a valaszt, mint mindenki, dehat az meg nagy szegyen ha igy van...)
Hellcat
Tehát mi fizetjük ezt is...ezt a kliket fenntartani bazzeg csak pénzkidobás...felesleges, nem működik. szar.
Fradigege
Az önkormányzatok a klik előtt nem kaptak plusz forrást, ha tartozás lett. Tehát, nem lett az oktatás ügy olcsóbb. Nem ártana megnézni a -17 milliárd okát. Egyébként szoktak felelősök lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.