A hét végén levették az első uberező rendszámát a Liszt Ferenc repülőtérnél – írja a Nol.hu. Az esetre gyorsan reagált az amerikai hátterű vállalat is.

A lap forrásai szerint az Uber fuvarját a reptéren befejező hölgy meglepődött azon, hogy a rendőrök elindították vele szemben azt az eljárást, amely következtében kivonták autóját a forgalomból és levették róla a rendszámot.

A jegyzőkönyvben – a helyszínen lévő beszámolók szerint – a napokban módosított kormányrendeletre hivatkoznak, ez alapján immár valóban van mitől tartani az Uber hálózatát használó sofőröknek – jegyzi meg a NOL.

A taxisok által látogatott hallotaxi.hu oldalon többen már azt írták, részükről eddig tartott a lendület és ilyen környezetben sofőrként már nem kívánják használni az Uber rendszerét, mert tartanak a súlyos retorzióktól.

Az Uber ugyanakkor gyorsan reagált a történtekre. A NOL szerint szombaton már egy olyan üzenetet küldött a sofőröknek, amelyben biztosítanak mindenkit, számíthatnak a támogatásukra, és ha vezetnek, azzal nagyon sokat kereshetnek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Az utasokat rendszeresen átverő és fenyegető, illegálisan dolgozó, bűnöző ún. taxis hiénákra vajon miért nem csapnak le ekkora elánnal???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Eriksson: Jót röhögtem a költői kérdésen, amiben feltételezed, megjavulnak a taxisok! Nem valószínű, a szívességért, amit a kormány tett nekik, majd lehet kérni tőlük valamit. Szükség is lehet rájuk, hiszen a focidrukkerek bedobták a durcit, nem ilyen fizetségre számítottak abból az időből amikor tüntetés, randalírozás is jutalmazandó politikai eszköz volt.
Rumcájsz
Egyszer volt egy taxisblokád.

A félelem...

Hiányozna egy ilyen megmozdulás a kormánynak?
KisGenyo
"az első uberező"
Nem is tudtam, hogy nálunk indult az UBER!
Lám még ezt is mi adtuk a világnak! A demokráciát meg a görögök...
XD
KisGenyo
@nezelodo: A taxisok cserébe vállalták, hogy 10%-kal több bevételre tesznek szert az utasok jobban lehúzásából és ezt fideszközeli médiumokban költik el hirdetésre! XD
Lepényleső
Miért nem lépett be előtte a pártba,megmaradt volna a rendszáma.
satan
Taxizni taxival és engedélyekkel lehet. Nem taxinak festet, fóliázott roncsokkal és úrvezetőkel (uber) ugye ugye. Akkor azok mégsem taxisok hanem uberesek taxinak kinéző romokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.