A hét végén levették az első uberező rendszámát a Liszt Ferenc repülőtérnél – írja a Nol.hu. Az esetre gyorsan reagált az amerikai hátterű vállalat is.

A lap forrásai szerint az Uber fuvarját a reptéren befejező hölgy meglepődött azon, hogy a rendőrök elindították vele szemben azt az eljárást, amely következtében kivonták autóját a forgalomból és levették róla a rendszámot.

A jegyzőkönyvben – a helyszínen lévő beszámolók szerint – a napokban módosított kormányrendeletre hivatkoznak, ez alapján immár valóban van mitől tartani az Uber hálózatát használó sofőröknek – jegyzi meg a NOL.

A taxisok által látogatott hallotaxi.hu oldalon többen már azt írták, részükről eddig tartott a lendület és ilyen környezetben sofőrként már nem kívánják használni az Uber rendszerét, mert tartanak a súlyos retorzióktól.

Az Uber ugyanakkor gyorsan reagált a történtekre. A NOL szerint szombaton már egy olyan üzenetet küldött a sofőröknek, amelyben biztosítanak mindenkit, számíthatnak a támogatásukra, és ha vezetnek, azzal nagyon sokat kereshetnek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Az utasokat rendszeresen átverő és fenyegető, illegálisan dolgozó, bűnöző ún. taxis hiénákra vajon miért nem csapnak le ekkora elánnal???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
A kormánytagok ugyanezt csinálják nagyban, ott sincs " retorzió "
wpym
Az utasokat rendszeresen átverő és fenyegető, illegálisan dolgozó, bűnöző ún. taxis hiénákra vajon miért nem csapnak le ekkora elánnal???
zöldszem
A bátor vitéz kormány beszart, nem első eset!
A net adó tüntetés után megemelte a rendőrök fizetését, hogy maguk mellett tudja őket.
Most a taxisoktól tart! A hatalmánál fogva, beakar szüntetni egy konkurenciát?!
A következő lépése a kockás ing használatának betiltása lesz?
Tiszta sor aki Magyarországon él és dolgozik, a törvényben előírtak szerint adózzon!
Egy elfogadható érvet mondjanak..Andy Vajna miért nem adózik? Miért kapott 7 milliárd forint értékben áfa-mentességet..Azért, hogy magángépével fuvarozza a szopóautomatáját?
Vagy, a nemzet főtanácsosa Habony???
nezelodo
@wpym: Miért nem csapnak le a hiénákra? Mert félnek a nagyhangú taxismaffiától. Én sem szívesen ülnék be ezeknek a "törvénytisztelőknek" a taxijába, legalább annyira tartok tőlük, mint a taxisok a konkurenciától.
Eriksson
Még az is lehet, hogy az Uber eltakarításáért cserébe megjavulnak a magyar taxisok?
wagabund
Na neee... azt olvasom, hogy a hatalom fél(ne) a sárga taxisoktól? Jééézusom...akkor ez a hatalom nem alkalmas a vezetésre...
Ezzel csak lovat adnak a nagyarcú sárga sofőrök alá, hadd kaszáljanak...

Az meg a másik, hogy az uber holland, vagy amerikai vezetői csak onnan ugatnak errefelé(már ha tudják hol van Magyarország), és bíztatják a szerencsétlen sofőröket, hogy csak nyugi, megvédik őket...
Innen csókoltatom őket, és jelzem az ubereseknek, hogy magasról leszarják a főnökeik mi is történik velük..
Eriksson
@wagabund: Ez bizony igaz. Uberes gazdáikat addig érdekli a sorsuk, amíg megy a bolt. Ha nem, akkor nem. Mennek más országokba próbálkozni.
eszegfu
Uber vezetőség üzenete: "számithatnak a támogatásukra és ha vezetnek, azzal nagyon sokat kereshetnek"...hát ennyit és is tudok igérni!:)))
Yoda69
Ezentul csak Uber taxicval fogok utazni, ha otthon vagyok.
DR Eric CARTMEN
Nagyon egyszerű. Ha A pontból -- B pontba fuvardíjért elszállítanak valakit, azt személyszállításnak (taxiszolgáltatásnak) nevezik. Hiába hívják ők magukat közösség megosztó gittegyletnek, vagy jótékony apácák gyülekezetének. A személyszállításnak pedig TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSAI vannak. Aki pedig nem felel meg ezeknek, azt ki kell paterolni. Ha "sárga taxis" ha uberes, egyaránt. ...Mellesleg a "sok pénzt" ígérő cég székhelye Hollandia. Az itt- a sofőröktől lehúzott pénzekből -- egy fitying adót nem fizetnek.
sentinel216
Az intolerancia és az irigység ismét tort ül Magyarországon.
Eriksson
@DR Eric CARTMEN: Én úgy tudom, hogy nem holland, hanem amerikai magáncég, a többi stimmel.
Tekla
@DR Eric CARTMEN: Ezeket a törvényeket nem értünk , hanem ellenünk hozzák. Mért nem mehetek én át a szomszédhoz segíteni szüretelni? Azt nem írom, hogy disznót vágni, mert az ugye illegális , törvénytelen dolog , hiszen csak arra kijelölt (bérelt) helyen lehet ! Mért nem kap egy dolgozó , utazási átalányt , hogy szabad országban szabadon döntse el, kerékpárt vesz azzal utazik, kocsival, vonattal, überrel, vagy taxival? Mért nem adnak például a tanároknak valami eszköz vásárlási átalányt, hogy vegyen krétát, üres lapot ,tollat, meg kitudja milyen munka eszközt amit használ. Mért kell az adózó vállalkozónak havonta rossz esetben , akár 31 féle jogcímen utalni a különböző jövedelem %-ában meghatározott adót . Ennyi technikai számlát figyelni. Egy költségvetési számláról, a minisztériumban nem tudnák havonta felosztva ,a szükséges helyre továbbítani azt , csak az adminisztráció egyszerűsítése miatt ? Agyatlanok országában élünk, nincs pénz a rendelő lépcsőre a Szekszárdi kórházba nincs WC papír , de scifibe illő műtők fém - üveg palotába , automata ajtókkal , arra vannak milliárd hegyek. A kérdés , miért így ?
nezelodo
@Eriksson: Jót röhögtem a költői kérdésen, amiben feltételezed, megjavulnak a taxisok! Nem valószínű, a szívességért, amit a kormány tett nekik, majd lehet kérni tőlük valamit. Szükség is lehet rájuk, hiszen a focidrukkerek bedobták a durcit, nem ilyen fizetségre számítottak abból az időből amikor tüntetés, randalírozás is jutalmazandó politikai eszköz volt.
Rumcájsz
Egyszer volt egy taxisblokád.

A félelem...

Hiányozna egy ilyen megmozdulás a kormánynak?
KisGenyo
"az első uberező"
Nem is tudtam, hogy nálunk indult az UBER!
Lám még ezt is mi adtuk a világnak! A demokráciát meg a görögök...
XD
KisGenyo
@nezelodo: A taxisok cserébe vállalták, hogy 10%-kal több bevételre tesznek szert az utasok jobban lehúzásából és ezt fideszközeli médiumokban költik el hirdetésre! XD
Lepényleső
Miért nem lépett be előtte a pártba,megmaradt volna a rendszáma.
satan
Taxizni taxival és engedélyekkel lehet. Nem taxinak festet, fóliázott roncsokkal és úrvezetőkel (uber) ugye ugye. Akkor azok mégsem taxisok hanem uberesek taxinak kinéző romokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.