Szabó László Zsolt, az MTVA volt vezérigazgatója lesz Magyarország új-zélandi nagykövete, csütörtökön a kinevezését támogatta a parlament külügyi bizottsága – írta a Népszabadság.

Wellingtonban hamarosan megnyílik a magyar nagykövetség, amely a csendes-óceáni szigetvilág egész területén ellátja majd a konzuli szolgálatot.

A közmédia bukott vezére lesz az új-zélandi nagykövet

A külügyi bizottság zárt ülésén az ellenzékből egyedül jelen lévő MSZP-s Mesterházy Attila nem támogatta Szabó László Zsolt kinevezését.

A szocialista politikus a Népszabadságnak azt mondta: a kormány 400 millió forintot költ a nagykövetség kialakítására, és évente további százmilliókat az épület és az apparátus fenntartására. Mesterházy politikai kiküldöttnek tartja Szabó László Zsoltot, aki jutalomként kapja a posztot.

Szabó László Zsolt másfél évig volt a közmédia vezetője, ő vezényelte le a nemzeti hírtévé megalakulását tavaly március 15-én. Tavaly augusztusban távozott, az MTVA közös megegyezésre hivatkozott.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Drága Barátnőm, Karma! Megy hozzátok Szabó Zsolt... légyszives intézkedjél... tudod virágszirom szórás, szüzleányok, meg minden... hisz tudod Te az illemet... hogyan is kell fogadni a "nagyérdemüt"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ennyit a Mesterházy-ról, neki csak a politikai kiküldöttség ellen van kifogása! =))
eszegfu
Drága Barátnőm, Karma! Megy hozzátok Szabó Zsolt... légyszives intézkedjél... tudod virágszirom szórás, szüzleányok, meg minden... hisz tudod Te az illemet... hogyan is kell fogadni a "nagyérdemüt"...
Hellcat
Én nem látok relevanciát a két pozició között...bár ez a fideszben nem számít.
eszegfu
@pbalage: Qva jóóóóó! már bocsánat! 1x én is láttam egy "üdvözlő" táncot a maoriktól, ahol ugye kedvességből várták ezzel a vendéget, de az is félelmetes volt... Ettől, ott a pályán bizony nemcsak "vonalkódos" lenne a nadrágom... "esemény" is lenne!
Macskaszem
Útszélén csak a keményendolgozókisembert hagyják, a nagykutyák minél aljadékabbak, annál följebb jutnak.
lópicigáspár
@karma1: Na meszeltek Kamcsatkának! :))))))))
Butautáló
@karma1: Jajj Drága! Megy a tetves Fidesz oda!
karma1
@pbalage: 10.02-re: Ez nem a legjobban sikerult haka, de az teny, hogy ezutan jol elvertek a francia csapatot, aki az elozo vilagbajnok volt rugbyben...Ez a 2011-es VB-n keszult...
Mit mondjak, ugyanezt eloben, amikor CSAK maorik jarjak,... Hat egy picit kedved lenne bekaksizni... Felelmetes, es valoban az elriasztas a lenyege...
karma1
@eszegfu: Négyszázmillióért csinálnak nagykövetséget az MTVA bukott vezérének
JAJ! SEGITSEG!!!
Es errol mar tud John Key miniszterelnok is? Csak azert kerdezem, mert ilyen nagykovetseg-nyitogatasokat elobb ket orszag szokott letargyalni mindenfele aprolekos egyeztetesekkel,
Eddig nem volt vizumkenyszer a ket orszag kozott, es itt kb. max. (de nagyon maximum) 5000 magyar el, ami egy kozepes magyar falvat jelentene.

Engem ne kepviseljen itt egy olyan ketes egyen, aki mar mashol, mas ugyben megbukott, nekem semmit sem tud segiteni. (Megsugom: az ujzelandi Bevandorlasi Hivatal dolgaiba akkor sem tud beleszolni, "belesegiteni", ha a fene fenet is etkezik, mert az itt "allam az allamban"...)

Akko' meg minek?

(Arra azert kivancsi vagyok, hogy az itteni meghallgatason mit fog makogni az ellene lezajlott vizsgalatrol, merthogy nagy valoszinuseggel Ausztraliabol is ezert kellett elsosorban hazamennie.
Az itteni kerdoiveken ket kerdes van, amit rendkivul szigoruan vesznek (mondjuk a tobbit is, de ezt nagyon ): "Volt-e a hazajaban, vagy mas orszagban el volt-e itelve, volt-e jogeros bortonbuntetese?Ha igen, miert, mettol meddig?"
A masik kerdes: "Volt-e on ellen a hazajaban, vagy barmely mas orszagban rendorsegi, birosagi nyomozas, eljaras? Ha igen, milyen ugyben, mikor, milyen vegzes szuletett?"

Szoval, varom a fejlemenyeket...:o))))
thumb_up4

Ezt irtam a masik ilyen temaju cikkhez, elsokent,... De mar magamhoz tertem...:o)))
karma1
@eszegfu: A "kedveskedestol" kirazna a hideg,... Foleg, amikor a fegyvereiket is razzak feled, es a sajat torkuk elott elhuzva mutatjak, hogy nyirnak ki...
Igen, ez itt folklornak szamit, de irtam fentebb, hogy me, szakadsz meg a rohogestol... A vegere mar betettek olyann reszt, amivel "befogadnak"...
karma1
@Butautáló: Majd jol bokanrugom ot, oszt jonapot...:o))))
eszegfu
@karma1: Viccelsz?! A Fideszt nem érdekli, hogy tud róla John Key, vagy sem...Szabó megy "oszt jónapot"!:)) Most komolyan: csak nem olyan eszehagyottak, hogy nem egyeztetett a 2 ország?! De az is lehet, hogy még csak M.o. szeretné ezt, és mire minden a "helyére kerül", addigra esetleg eltelik 1 év is és mi meg elfelejtjük..."stikában" megy ki...
eszegfu
@karma1: Nekem még igy a TV-ben is "félelmetes" volt, hát még "élőben"!
karma1
@lópicigáspár: Mondd Nyuszika, Te megis kivel vagy? Hat egy kicsit se sajnalsz? ...:o)))) Istenem, me' nem a Holdon akarnak csinalni egy nagykovetseget? Talan a kis zold emberkeknek meg be tudja adni hogy mekkorat halad a fide$$ kurmany gazdasagpolitikaja...:o)))
nemsemmi
@Hellcat: A fityesz-ben nem feltétele a kinevezésnek, hogy az illető értsen ahhoz a feladathoz ami a kinevezéssel jár. Az viszont elvárás, hogy intenzíven nyalja a vezér fenekét.
karma1
@eszegfu: Draga Baratnem! Nincs az a politikus, vagy nagyfeju oligarcha, aki miatt itt torvenyt szegnenek! Eljohet ide mindenki 90 napra mindenfele vizum nelkul (nincs vizumkenyszer), de ha itt pattogni akar, meg intezkedni, 2 percen belul szembetalalja magat a nagyon intelligens rendorokkel (mindenki beszel angolul!), akik szepen elmondjak neki a jogait, es ha sokaig pattog, DE nincs papirja semmifele ujzelandi ME-tol, akkor nagyon gyorsan a visszauti repulon talalhatja magat.
A hab a tortan az, hogy aki valaha kiutasitasban reszesult ebben az orszagban, az akkor se johetett ide vissza, ha haza, felesege, gyerekei vannak itt! (Ez a kulfoldi allampolgarokra vonatkozik). Akkor sem, ha politikus,. (Mint Amerikaban)
sokanvagyunk
@karma1: Vigyázz a nyájadra, új vezérürü érkezik! :)
karma1
@sokanvagyunk: Koszi Dragam, megprobalok...:o))) De nem hiszem, hogy a mi birijeinkkel elbirna - kulonben is "uru" - mert azok a normalis, nem politikus birkakat szeretik...:o))))
eszegfu
@karma1: Ezeket Te tudod jobban! Én itt csak kibic vagyok... de majd meglátjuk mi lesz.
wagabund
..."aki jutalomként kapja a posztot."...

ez tényleg jutalom(üdülés)...nekünk ugyan qurvasokba fog fájni, de az ott dolgozóknak nagy élmény lesz..
főleg a diplomáciai mentesség, és a vele járó védelem/felhajtás...

a legjobb dolga a gondnoknak lesz...(a dolgozók közül)
na, most esz a sárga irigység...
karma1
@lópicigáspár: Csillagom! Kamcsatka kb. 1300 km-re van Wellingtontol, mert gondolom, hogy legalabb annyi eszuk lesz, hogy a fovarosba telepedjenek le, bar Auckland sokkal izgibb, ott mindig tortenik valami,...:o))) Legeloszor ugyis a higfosas fog rajuk jonni, amikor a Wellingtoni repteren leszallnak,... Aztan mar konnyu lesz veluk elbanni,...:o)) Ja, es itt a korrupcio teljesen ismeretlen dolog, csak EGYSZER fogjak megprobalni megvesztegetni a rendort vagy valami allami koztisztviselot, es mar mehetnek is a boribe, vagy haza, 48 oran belul...;o))))
karma1
@wagabund: Ne legyel irigy,... Itt nagyon hamar ki fogjak utalni maguk kozul, es qrvara egyedul fogja magat erezni... Itt nincs "vallalati auto:, ami jar, a fizeteset ugyan kaphatja otrthonrol, de itt mindenki a jozan paraszti eszet hasznalja, - majd vele szemben is azt fogjak az itteniek...

Az orszag valoban csodaszep, de nem kalandoroknak, nem fehergalleros bunozoknek talaltak ki...

Lehet persze probalkozni - jo magyar szokas szerint biztos fog is - de hidd el, megszivja, mint a torkosborz,... Foleg AZZAL a multtal, ami neki van.
Lehet, hogy otthon, Magyarorszagon nem vilagitanak senkit sem at, aki 10 ezres nyelvcsapassal tud segget nyalni, de itt IGEN! Foleg azota, amiota egy kulfoldi diplomata megprobalt hamis izraeli utlevellel becammogni ide...
karma1
@sokanvagyunk: @eszegfu: @lópicigáspár: @Butautáló: ... meg mindenki...

Ha mar a mindenfele politikus ide-oda utazasarol van itt nagyba beszed, akkor mit tudtok a mi istenaldotta tehetseggel rendelkezo filmmogul Telatyusunkrol, vajon elhuzott-e mar Losziba, hogy szemelyesen foszologjon a piszkosul rosszul oltozott formajaban a majdnem meztelen pedofilok kedvence-eletkjorban levo majdnem nejecskejevel?

Innen a Propirol is eltuntek a cikkek, amiben beharangoztak egy hete, hogy vajnaandras a SAJAT BERELT ( most sajat, vagy berelt???) repulojen viszi Timiket es Havas Agnest Losziba...Nehogyma' ilyen sikeresek legyunk,...?...:o))))
andy mar megegette magat a nem viccelodoskedvu Amerikaval, szabo ME'G nem erzi, hogy Uj-Zeland tizszer komolyabb hely ilyen ugyekben,...Na de majd most...:o)))
Szep napot Nektek, en huzok a haloszobaba, mindjart ejfel...:o))))
wagabund
@karma1: akkor biztosan tudod, hogy itt ki lesz a Újzélandot képviselő nagykövet?

naugye..
dr. prédikátor
@karma1: Hát mit mondjak!Nem irigyellek benneteket, hogy egy ilyen "menő" nagykövetet kaptok!De! nincs véletlenül egy igazi maori ismerős vagy barát aki ráijesztene erre a majomra!!!Hogy egy kicsit fosná össze magát!
Kamcsatka
@lópicigáspár: Én is szívesebben látnám szúnyogok és medvék között.
Lepényleső
Épül a menekülési útvonal? Be fog oda férni a kétharmad? Annak kérdés,aki közülük itt marad?
karma1
@wagabund: Naugye hogy nem tom!!! Honnan tudnam? Itt a politika nem folyik a csapbol, bar ha akarnam, megtudhatnam, de szerintem itt nem folynak ilyen iranyu targyalasok, ugyanis akkor Uj-
is kellene nagykovetseget nyitnia Budapesten.
Namarmost, IGAZI ujzelandi kovetseg kizarolag Bonnban van Europaban, mindenhol mashol az ottani angol kovetsegen inteznek Uj-Zelanddal kapcsolatos ugyeket. Magyarorszagon is.
Te, itt okos emberek vannak a kormanyban, felesleges hulyesegekre nem adnak am ki penzt, tudtad?...:o))))
karma1
@dr. prédikátor: @Kamcsatka: @Lepényleső: Ide nem johet akarki, max. 90 nap pihire, vizum nelkul - ez igaz, mert ez egy szabad orszag, annak ellenere hogy angol koronagyarmat - de ha itt akar maradni, akkor elobb Hypoval kellene tisztara mosni a multjukat, de ez itt mar nem megy...
Ide naponta 3-500 menekult erkezik EVEK OTA, igy van ra modszer, hogy mit csinaljanak veluk, de a bevandorlasi hivatal itt allam az allamban, akiknek meg a miniszterelnok sem "szolhat le", hogy "figyelj, haver, a kedvemert vegyetek mar be ezt vagy azt az embert"... Itt ilyen nincs...
Ezeknek meg qrvara hianyozna ez az "uram-batyam" stilus, meg a korrupcio...
emerencia
@karma1: Úgy vagy tíz éve volt egy kollégám akinek a gyermeke nagyon jól zongorázott. Arról álmodozott, hogy az egész család kivándorol majd Új-Zélandba mert ott nem veszne el a gyerek tehetsége. (Nem tudom végül mi lett velük.) Én akkor úgy tudtam, hogy fejletlenebb ország mint mi vagyunk. Most már tudom, hogy tévedtem. Csak vigyázzatok nagyon, nehogy benneteket is elérjen az illib. korrupciós fertőzés!
karma1
@emerencia: Erdekes elkepzeles, hogy nem vagyunk fejlettek, illetve hogy az allam nem volt az...Bank van peldaul 186 eves, a rendszer ugyanazzal a nevvel fut most is, az agrarium mellett a turizmus es az egyetemi oktatas szinvonala miatt jonnek ide az emberek. (Tanulni, gyakorlatot szerezni). Kishajoepitesben szinten nyerok vagyunk, kornyezetvedelemben szinten.
Nekem sem volt tul sok adatom Uj-Zelandrol, de azert amit talaltam, megis meglepett. A tejgazdasagok gepesitese, computerizalasa fenyevekkel elobbre van, mint Europaban, mert az itteni szakemberek elmentek Amerikaba, Hollandiaba es Svajcba, Ausztraliaba, ahol megneztek mindent alaposan, aztan megcsinaltak a sajat, itteni verziojukat.
5 km-re lakom a vilag - allitolag - legnagyobb tejpor- es sajtgyarto uzemetol, de meg tovabb bovul az uzem, - fantasztikus!
Ha latsz az utcan egy tehensz@ros rovidgatyaban, gumicsizmaban egy ferfit, nem nagyon kell megszannod, mert kb. olyan es akkora haza van, mint szijjaspetyanak. Es kiderul rola, hogy - mint a legtobb farmer - egyetemet vegzett, valamilyen agrar szakon, amit felhasznal a sajat farmjan,...Ja, es O csak egy,...:o)) A mi kisvarosunk agglomeratumaban kb. 12 ezer ember el, abbol kb. az egyharmada farmersagbol el.
emerencia
@karma1: Itthon pedig földmutyi van és a mutyizóknak támogatás vagyis segélyke. Mezőgazdasági vidéken a megyeszékhelyen lakom, s több ismerősöm szerint a mutyiélvezők simán megélnek ennyiből is, hiszen az unió nyomja nekik a pénzt ezerrel. Bolondok lennének holmi tanulmányokra fecsérelni a könnyen jött pénzüket. Sokkal jobban járna az EU közösség, ha ebből a pénzből inkább elküldené őket oda jó messzire hozzátok munkakultúrát tanulni. De ameddig egyszerűbb szegény embereket cselédsorban tartva (pl.közmunkásként vagy fekete/szürke munkásként) dolgoztatni ahogy a kedves vezető mondja "nem huszonegyedik századi módszerekkel" közpénzen, aligha számíthatunk modern, fejlett mezőgazdaságra hazánkban.
dr. prédikátor
@karma1: Szia! és a nyugdijasok hogy élnek arrafelé???
karma1
@emerencia: Sajnos, tudom mi folyik otthon, egyreszt a neten kiserem figyelemmel, masreszt a barataim, csaladtagok mondjak el teljesen HITELESEN, mi folyik otthon...
Borzaszto latni, hogy milyen gyors sebesseggel rohan az orszag a szakadek fele, rosszabb esetben putyin karjaiba...
Mikozben azt is latom, hogy orbant meg par vezeto emberet ki fogja menteni a sajat testorseguk, es az egesz mocskot hatrahagyva ok le fognak lecelni valamerre. Penzuk van eleg hozza, megszervezni tokegyszeru - felelosseget sosem tudott senki sem vallalni a tetteiert... Ide ertem most a baloldaliak javareszet is, tisztelet a kivetelnek.

Itt rengeteg a gyerek, a 4-6-8 gyerek teljesen normalis, meg a legfiatalabbak kozott is. Nem kell kiplakatolni, mesterseges talalka-alkalmakat eroltetni, - letbiztonsag van, ahova mindenki magatol es vidaman szul.
Minden csalad arra torekszik, hogy a gyerekei kozul ahanyat bir, elkuldjon egyetemre, foiskolara, - nagyon sokukat kulfoldre. Nem olcso mulatsag, de a gyerekek szivesen jonnek vissza, hiszen nem baromsagokkal varjak haza oket, hanem karrierlehetoseggel.

Az itteni munkastilus mellett a magyarok meghalnanak otthon. Nincsenek jol megszervezve a boltok, a munkamenet ugy altalaban - sajat tapasztalat, most voltam otthon harmadszor - es azt latom, hogy egyre rosszabb. Az egyszeru beosztott nem tudja, hogy jobb szervezessel hatekonyabban is dolgozhatna, kevesbbe faradna el, 5 napos munkahet eleg lenne mindenre. De azt is lattam, hogy ez nem celja ma otthon senkinek...Addig pedig, amig nincs minden logikusan, vilagosan, korrupciomentesen meghatarozva, addig nem is lesz elorehaladas otthon...Sajnos...:o((((
karma1
@dr. prédikátor: Priviben nagyon szivesen megirom, de itt keresztrefeszitenenek erte, ha elmondanam. Tenyleg erdekel?...:o)))
emerencia
@karma1: A legnagyobb baj, hogy rengeteg az olyan vezető, aki szentül meg van győződve arról, hogy olyan jól diktatórikusan megszervezi a munkát, hogy arra elég kevesebb ember is. Sőt, a "csodálatos" munkaszervezés következtében nem kell őket megfizetni méltóképpen, hiszen a munkájuk pillanatok alatt elvégezhető és nem kell hozzá különösebb tudás. (Tisztelet a kivételeknek.) Emiatt rengetegen dolgoznak létminimum alatti bérért sokszor több ember helyett is, miközben másoknak nem akad munkahely. Mostanában szokás munkaerőhiányról siránkozni a jobb vidékeken. Mindemellett az sem ritka, hogy kamuból keresnek munkaerőt, hagy lássa mindenki, hogy fejlődünk, jól megy a bolt miközben csak néhány több éve ott dolgozó munkavállaló van tisztában azzal, hogy ez semmi más, csak nettó hazugság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.