Újabb egészségügyben dolgozó állt a nyilvánosság elé Sándor Mária csapatából. A férfi kendőzetlenül beszél arról, hogy mennyi szabálytalanság történik az orvosi eszközök fertőtlenítésekor, és mindez milyen károkat, szövődményeket okoz a betegnek – írja a nol.hu.

Szauter Gábor, aki 15 évig egy fővárosi kórházban sterilizálógép-kezelőként dolgozott döbbenetes dolgokat állít, egyebek mellett arról beszél, hogy nagyon is veszélyben vannak a betegek a kórházakban. 

Általános gyakorlat, hogy az egyszer használatos műtéti eszközöket többször is felhasználják, holott azokat nem lehet teljes körűen fertőtleníteni. Úgy véli, az újraoperációk többségének az is oka lehet, hogy a beavatkozásokat nem steril eszközökkel végzik a kórházakban, pedig ez azon túl, hogy súlyosan veszélyezteti a betegeket, még jogellenes is.

Példaként említette, hogy a teljes sterilizálás lehetetlen a recés eszközöknél, hiába az ilyenkor szokásos eljárás, a 65 fokos formaldehidpára és a csírátlanítás. „Az egyszer használatos eszközöket általában formaldehidben sterilizáljuk, ami önmagában sem szabályos, és ráadásul mérgező is. Ugyanis a formaldehid, ha beleivódik a műanyag- fém ötvözetű eszközökbe, akkor az emberi szervezetbe kerülve akár mérgező is lehet." 

Ami nálam végleg kiverte a biztosítékot, hogy a laparoszkópos műtéteknél – amikor a hasüregben egy „kapun" keresztül orvosi eszközökkel betegségeket derítenek fel, illetve kisebb-nagyobb beavatkozásokat végeznek – az egyszer használatos eszközöket újra kellett sterilizálni akár tizenöt-hússzor is – felsőbb szóbeli és/vagy írásbeli utasítására. Holott nem csak az eszközök neve mutatja, hogy ez tilos: a törvény is így rendelkezik

- mondta. 

Az újraoperációk egy jelentős része valószínűleg ennek is köszönhető, tehát nem kifejezetten orvosi műhiba vagy szakmai hozzá nem értés az ok. A legtöbb betegnek persze fogalma sincs erről. Nekik csak annyit mondanak: szétesett az öltés vagy a szervezet nem fogadta be az orvosi varrófonalat, ezért újra kell műteni.

Pedig országszerte általános jelenség, hogy többször használják az egyszer használatos eszközökkel. És hiába mond bármit az ÁNTSZ: a betegek nincsenek biztonságban.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@wagabund: "Ha a fenti cikkben leírtak igazak, akkor kaszára-kapára emberek...mert ez előbb-utóbb mindenkit érint..."
Én benne dolgozom.Már 33 éve az EÜ-ben.
De ilyen moslék undorító helyzet nem volt még mint most van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Valoszinu, hogy Szauter Gabor ur NEM a Honved es nem a Kutvolgyi, de meg csak nem is a Sportkorhazrol beszelt peldakent...

Igen, a kisemberek kiszolgaltatottak es eletveszelyben vannak, de nyugodjunk le: a miniszterelnokunk es az egesz sleppje biztonsagban van!!!

Valoszinu, a hanyatlo nyugat is ilyen problemakkal kuzdhet: vajna andras magyar allampolgar labat tavaly novemberben a amerikai imperialistak korhazaban szurtak el... Itthon csak ketszer kellett visszalatogatnia ezugyben a magyar korhazba...

Majd a Szazadveg vagy a KSH kihozza, hogy ez nem igaz, mert jovore mar Nemetorszag is konyorogni fog a mi korhazi ellatasunkert... (de mi nem fogjuk nekik elarulni, mitol duborgunk...:O)))
magyarbakancs
"Emberek életébe kerülhet, amit a kórházakban művelnek."
Már emberéletbe is került.
Le vannak züllesztve a kórházak.
Hiába újítod fel a kórházat, ha a volt szakemberek otthagyják és elmennek más országokba dolgozni
wagabund
Ha a fenti cikkben leírtak igazak, akkor kaszára-kapára emberek...mert ez előbb-utóbb mindenkit érint...

érdekes ez az egészségügy...a műtét sikerült ugyan, de a gyógyulást már nem bírta a beteg, nem volt közreműködő..nyugodjék békében...szerencsére a hálapénzt még időben átadta.

ui. a fertőzésről a kórház nem tehet tisztelt bíróság...a beteg nem hozott steril eszközt.
magyarbakancs
@wagabund: "Ha a fenti cikkben leírtak igazak, akkor kaszára-kapára emberek...mert ez előbb-utóbb mindenkit érint..."
Én benne dolgozom.Már 33 éve az EÜ-ben.
De ilyen moslék undorító helyzet nem volt még mint most van.
papa.49
Kérdés : MEDDIG TŰRJÜK MÉG EZT A GYÜLEVÉSZ DÖGLETES BANDÁT A NYAKUNKON???
lampa laz
Amíg a vezér ki nem éli és meg nem valósítja kiemelt állami hobbi beruházó måniáját, addig másra sajna nem lesz pénz.
karma1
@lampa laz: Ahogy elnezem, utana se...:o(((( Mindig fog talalni valami sokkal fontosabb dolgot finanszirozni...:o(((
Tanarok, diakok, szulok, egeszsegugyiek, kozlekedesiek... fogjatok mar vegre ossze, hiszen itt mar mindenki borere megy a jatszma!...:o)))
karma1
@Clavigo: Azzal a kulonbseggel, hogy itt a beteg az istennek sem akarja az eutanaziat, csak orban...
papa.49
@karma1: Könyörgöm a hazugoviccsal avassuk fel, erre még te is hazajönnél ugye...
eugen4402
Akik eü.-ben döntési helyzetbe kerülnek, azokat kötelezném arra, hogy "Csak egy éjszakára" feküdjenek be egy kórház kétágyas szobájába, melyben a másik ágyon egy betegtársa agonizál egész éjjel... Nem részletezem, mert nem illik.
Inkább leveszem a Gyóni Géza kötetet...:-(((
karma1
@papa.49: Ki nem hagynam!!!...:o)))) Ez megerne!...
karma1
@papa.49: Az semmi, de kepzeld, ennek meg a ferjem is orulne! Pedig csak azt tudja, amit leforditok Neki, de azt mondja, hogy itt ugyanezert mar valahol a bori melyen senyvedne a sleppjevel egyutt...:o))))
wagabund
@magyarbakancs: 11.05... most mondhatnám, hogy részvétem, de ezzel nem lehet viccelődni...

asszem a te életedben az egészségügyben eltöltött minden év duplán számít...

tisztelet érte.
human
És miért nem tesz Orbán semmit? Mert nála nem újrahasznosított eszközökkel dolgoznak az orvosok. Így soha nem fogja érezni a dolog súlyosságát.
agnes200
Az egész ország rohad szét az alapjaitólkezdve... oktatás, egészsgéügy, piaci verseny... minden olyan dolog, ami fontos és megalapozná az ország jövőjét. Siralmas. Legszívesebben elmenekülnék a hazámból, a gyerekemmel együtt.
agnes200
A gyerekosztályokon is így járnak el? Duplán bűn.
Borda
Egy kedves ismerősöm karácsony előtt halt meg. November végén amputálták a középső lábujját, hogy ne üszkösödjön tovább a lába. Ő bátran bevállalta ezt a műtétet, csakhogy tudjon járni. A műtét után fekélyek keletkeztek a lábán. Karácsony előtt 1 héttel be kellett vitessék a kórházba,mert nagyon rosszul lett, hogy kitisztítsák a elfekélyesedett sebeket. Harmadnap meghalt. A 21 éves fia hiába várta haza az édesanyját.
human
@Borda: Most, hogy kiderülnek a mulasztások, mindenkinek kicsit más fényben látszódnak a hasonló történeteken.
libellle
@karma1: 10:53 HAHAHAHAHA na kellet nagyon nevetnem. Te kis huncutka
libellle
@papa.49: 11:49 Hopplá, azt olvastam hogy a hazugoviscot altassuk el HIHIHI
libellle
@agnes200: 13:06 Ne várjál sokáig, mert most még jöhetsz.
Desischado
Ne tudom, mi kell ahhoz, hogy ez az ország, ember pusztító parazita banda végre megbűnhődjön! Gyalázat, ami itt folyik!
Borsodi
Az orvosok hiába jelzik az Orbán kormányt nem érdekli ha hullik a magyar kevesebb lesz a beteg, nyugdíjas már úgyse dolgozik aki egészséges az meg focizhat ebben az országban ahol az emberek kicsattannak az egészségtől,vagy felrobbannak ha látják mit művel a kormányunk, nekünk végig kell nézni senki nem segít!
Borda
@human: Eddig is látszódott sok minden,de a halál megállapításánál még ők voltak felháborodva,amikor a hozzátartozó rákérdezett,hogy mi volt a halál oka. A főorvos nagyon csúnyán,oda nem illő szavakkal reagált az elhunyt hozzátartozóinak. Az infúziót sem kapta meg rendesen,mert ha behajlította a karját nem csöpögött. Másnap már ott ült a fia mellette reggeltől,estig. A nővéreket se nagyon érdekelte a dolog, akkor mozdultak meg,amikor a gyerek rávilágított dolgokra (állatorvosnak tanul épp), tanulmányai kapcsán.
papa.49
@libellle: Vállalom de csak fakalapáccsal))))))))))
Pestilence
Pedig Orbán az évértékelőjében kijelentette, hogy megmentette az iskolákat és a kórházakat.
papa.49
@Pestilence: A pacák biztos rosszul tartotta a papírt mert ekkora marhaságot különben nem olvashatna fel, a ,,nemzeti felolvasó,, művészünk, mert 3 mondatot képtelen papír nélkül elmakogni!!!
Levendula
Ismerősöm a mai napig szenved a tavaly nyári gerincműtétje óta, ugyanis fertőzést kapott az egyik dél-dunántúli kórházban.
Nil
Jelenleg az a jó állampolgár aki meghal - persze ha sok pénze van akkor élhet mert nem kell rá költeni.
A higiéniás szabályokat azért be lehetne tartani ... az nem mindig pénz kérdése

Azért támogatják a gyerekvállalást is mert a szülő akkor befogja a száját és mert kell pár rabszolga - egyébként a mai fiatalok nem akarnak éhbérért dolgozni - van önbecsülésük

Arról nem is beszélek hogy van más lehetőség a gyógyulásra - ingyen - én is élek még
Pestilence
@papa.49: Mit tudja ő, hogy mi van a holdudvaron kivűl?
papa.49
@Pestilence: Tovább megyek szerintem NEM IS ÉRDEKLI!!!
Pestilence
@papa.49: Igaz. Teljesen meg van arról győződve, hogy ő fog itt uralkodni még 30 évig. Hogy ehhez elég lesz a agymosottjai, a megvett határon túliak és lefizetett udvaroncai támogatása.

Remélem, hogy téved.
vukkocska
Mit nem mondanak itten? :) Hát Orbán ma éppen mondta, hogy a vidéki kórházakban 21. századi felszereltség van. Pont a vidékiben akkor, amikor a pestiek is pusztulnak lefelé? Ezért vagyok képes elhinni, ami a fenti cikkben le van írva. Hogy vidéken meg óriási orvos- és nővérhiány van, az csak hab a tortán. Körzetek vannak háziorvosok nélkül. Hát mert a Fidesz jobban teljesít.
Lepényleső
...de hisz ez a cél,két év múlva nincs beteg,ki még él.
kata53
z meg hogy lehet? zorbán azt mondta 500 milliárdot költöttek egészségügyre. ! Minden oké az E-Ü-ben, csak Budapestre kellene kórház!
1. Rosszul hallottam?
2. zorbánon annyira elhatalmasodott az elmebaj, hogy már félre beszélt.
Maradjunk a másodiknál!
kata53
@Nil: Igen. Erre megy ki a játék, minél hamarabb pusztüljon a beteg és az idős ember.
kukac50
@vukkocska: Csak az a baj,hogy a 1972-ben beépített ablakokon befúj a szél,
Igaz van egy új szárny építve ahol új ablakok vannak, de az ellátás az nem 21 századi.
Egy törött bokával amit műteni kellett egész éjjel a folyóson lehetett feküdni egyik barátomnak.
Ha nincs Nála pénz nincs azonnali ellátás!
preparátor
Az, hogy Merkel behívta a vadakat, hány ember életébe kerül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.