Az Eurostat elemzést adott ki az Európai Unió területeiről, abból a szempontból, hogy az uniós átlag GDP-hez képest mennyit termelnek – adta hírül a Világgazdaság. Ez alapján Magyarország lengyel, román és bolgár régiókkal együtt négyszer is képviseltette magát a legszegényebb 20 régió között.

A legszegényebb régió Észak-Magyarország. Itt 2014-ben az EU-átlag 42 százalékát sikerült egy főre jutó GDP-ben megtermelni. Az Észak-Alföld egy hajszálnyival teljesített jobban, ott 43 százalékát termelték az uniós átlagnak.

Közép-Magyarország teljesített a legjobban, itt ugyanis az uniós átlag GDP 107 százalékát sikerült megtermelni a 2014-es adatok alapján. A többi magyar régió a sereghajtókhoz van inkább közel a Dél-Dunántúl 45, a Dél-Alföld 47 százalékos teljesítményével.

A teljes országra levetítve 68 százalékos átlag jött ki. Ezzel összehasonlítva Ausztriában ez a szám az EU-átlag 127 százaléka, Matolcsy György szerint 25 év alatt sikerül majd ezt a szintet lehagyni.

A szomszédaink közül nem csak Ausztria szerepel előkelő helyen, ugyanis Pozsony odakerült a legjobbak között a hatodik helyre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Legalább ebben tényleg jól teljesít az ország.
Egyébként pedig nézzük a dolog jó oldalát: a szenvedés erősíti a jellemet!
emerencia
@wpym: Ilyet még viccből sem érdemes mondani. Nem mindenkinek erősíti a jellemét a szenvedés, mint ahogy az sem igaz, hogy az egyre romló, veszélyes munkakörülmények között jobban dolgoznak az emberek. Sőt, a poroszos, megfélemlítésre alapozott iskolában sem eredményes a tanulás. Nem ártana már felhagyni a minél rosszabb annál jobb szemlélettel az élet minden területén.
Aki Én
Figyelem a közröhej tévét, figyelem, de csak nem jön a tudósítás. Talán majd az esti híradóban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.