Tarjányi Péter korábbi rendőrségi szakértő, biztonságpolitikai szakértő a Facebookon fakadt ki a legújabb gumicsonton, amit mostanában ismét elővettek a köztévébe berendelt, kormányzati kommunikációt építő szakértők.

Tarjányi szerint olyanok beszélnek harcról, halálról akik sosem fogtak fegyvert és itthon manipulálásra használják a migráns témát a hatalmi játszmákban.

Napok esetleg órák kérdése, hogy Macedónia határán átjusson a várakozó, feltorlódott menekült-migráns tömeg. Itthon már tűzparancsról beszélnek egyes "szakértők". Elmondani nem tudom, mennyire utálom amikor olyanok beszélnek harcról, halálról akik sosem fogtak igazán fegyvert és nem kellett a fegyverhasználat szabályzó pontjait a valós életre, terepre "átültetniük"... Beszélnek az 1989 előtti időkről amikor szerintük bárkit egyszerűen le lehetett lőni a határon. AKKOR SEM ÍGY MŰKÖDÖTT! Szabályzók voltak amiket be kellett tartani. Mennyivel lenne több "lehetősége" lőni egy katonának a határon ha tűzparancs lenne érvényben a jogos önvédelmi helyzeten túl? Nem magányos emberek jönnek a határra, hanem családok, nők, gyerekek, idősek, férfiak... Hogy történne a fegyverhasználat? Átlépi a határt a család és mindenkit lelőnek a rendőrök és katonák? És mi van azzal aki tényleg menekült? Vagy a vonuló családokkal? A gyerekek mellől kilövik a szülőket? Kiskorú ellen SOHA nem lehetett fegyvert használni itthon! Sem a Horthy időkben, sem a kommunizmus alatt...És most sem lehet!!! Ki lesz az a vezető aki kiad egy ilyen utasítást? Megmondom, SENKI! Mert tudják, hogy fegyvertelen emberek legyilkolása BŰN! És mese amit az USA határáról mondanak ahol állítólag simán meg lehet ezt tenni. Mese, hogy Szaúd-Arábiában nevetgélve legéppuskázzák a vándorló családokat... Unom a hazudozást, a gyűlöletkeltést ebben a témában. Unom, hogy tényleg fontos ügyeket, mint például a terrorizmus megváltozása miatti BTK. módosításokat egyszerűen bedobják, majd elhajítják a kommunikációs "térben"...Hol van már a kormány Alaptörvényt változtató javaslata a terrorveszély-helyzetről? Két hete még a "csapból is ez folyt", ma meg már senkit nem érdekel! Az igazság az, hogy itthon manipulálásra használják a migráns és terror témákat a hatalmi játszmákban. Így a válság VALÓDI megoldására esély sincs!

144 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem hiszem el, hogy most ezen az oldalon ilyen velemenyek elhangozhatnak az egyebkent ellenzeki oldalrol!
@Szókrakész: Nincs olyan, hogy a mozgo tomeg ELE lehetne loni a foldbe! Ha voltal katona, akkor tudhatnad, mekkora felelosseg egy fegyver hasznalata...Meg akkor is, amikor egy rendornek kell hasznalnia egy esetleges bunteny menekulo elkovetoje ellen...
@verum: Nincs ervenyes papirjuk,... Csak gyerekuk van, meg az a ket szatyor, amit elbirnak a tobbezer kilometeres uton... Szerinted egy haboruban allo orszagban mukodik utlevelkiadas, fogadooraval?
Elgondolkodtal mar azon, hogy mit mentenel ki csak a fejed folott ego hazadbol? (Nem bombazas utan, "csak" egy veletlen tuz eseten? Mit vennel Magadhoz? Ivovizet? Ruhat? A gyogyszereidet? A mobilodat? A gyerek jatekat, kedvenc mackojat? A bankkartyadat?

Christchurchben 5 eve volt a nagy foldrenges... az oriasi varos nemely resze foldig rombolodott, viszont a polgarok altal szervezett segitseg ket oran belul elindult. Volt olyan resze a varosnak, ahol a sajat hazadba nem mehettel vissza a szemelyes irataidert, penzedert sem, az maradhatott csak a kezedben, amivel kirohantal a hazbol. Volt, akinek a hazat annyira veszelyesnek nyilvanitottak, hogy SOHA nem mehetett vissza...

Ezt csak azert irtam le, mert otthon a magyarok varosban lako nagy tobbsege ugy el, hogy a betonhazban a sajat szomszedjat sem ismeri. Mindenki kenyelemben figyeli a foteljabol a haborut, gyilkossagot, cunamit, autobalesetet, Sziria bombazasat, vonatkatasztrofat, megcsovalja a fejet, es kimegy a hutobe egy kolaert, majd megnezi az aktualis horrort a TV-ben...
Sokat kene valtoznunk, felkelni a fotelbol, vagy ha megsem, akkor olyan dolgokrol megtudni VALOS TENYEKET (akar a Google-on is), amitol ki tudjuk alakitani a jozan velemenyunket.
Kivagni a szemetbe a bulvarlapokat, a ValoVilag showkat, nem hinni el feltetlenul mindent, ami a TV-bol jon...
Persze, csak ha van modotok es kedvetek hozza...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Az ország politikusai--bármelyik oldalt is nézve-tele van dilettánsokkal.Nézem a kormányfő tanácsadóinak működését,a kép még rosszabb.Orbán ,nagy hangon-tudtára adja,a világnak-hogy meg védjük határainkat ,nálunk nem zaklatják majd az embereket migránsok.És ezt próbálni elhitetni ,ha saját vélemény-ha tanácsadói vélemény---ostobaság.Ez a kerítés annyit ér mint tarisznyán a lakat.Tegnapi hír--a szerb határon csőre töltött fegyverekkel jelentek meg a migránsok.Amennyiben igaz- nem oly sokára el is dördülnek majd a lövések-és nem vízió- a helyi háborúk kipattanása nem lehetetlen- és tegyük hozzá, tőlünk délre van fegyver rendesen.A hozzáértőknek annyit-azt,hogy egy fegyver tűz-készhez hozásának jellegzetes műveletei vannak, amiket egy volt, vagy most katona bizony észleli is--de erre soha ne legyen precedens.
Mangu
@karma1: Szerintem itt nincs semmi "oldal" kérdés, csak tudati fejlettségi szintből adódó vélemény nyilvánítás. A cikk írója is több dolgot összemos, mint ahogy a vélemény nyilvánítók is különféle (egybe nem mosható) dolgokra reagálnak. Egyedül a bármely fél általi mocskos manipulálási folyamatot tartom igaznak, amit tudatosan készítettek elő, folytatnak.
Utólagos okoskodásnál nincs tisztességtelenebb dolog bárki részéről. Hol volt, mit csinált amikor az esemény elkezdődött? Lásd tapsoló Bécsiek migráns vonat érkezésekor és a jelenlegi kancellári állásfoglalás.
Lásd Jugoszlávia véres felbomlása a következményekkel.
Tanulság levonás és ebből fakadó cselekvés semmi - a hágai ítéletek bakfitty.
A balhé mindig akkor kezdődik, mikor a másik visszaüt - start: Merkel hívja a menekülteket. Arról nem is akarok beszélni, hogy kik és miért lettek menekültek nem csak Szíriából, hanem szerte a világban. Innen már kár tovább folytatni. Érzelmi, szakmai, dilettáns nézetek katyvasza lesz belőle.
sentinel216
@perfekt: ma, 09:30

A csőre töltött fegyver, egyelőre kacsának tűnik. De ha a Balkánon feltorlódott, türelmetlenkedő menekültek között igény lesz fegyverre, akad majd fegyverkereskedő banda is. Ezt még időben ki kellene zárni!
perfekt
@sentinel216: Szia:Itt mifelénk minden előfordulhat-sőt annak az ellenkezője is.Békés megoldás itt ebben az esetben kizárt dolog!Hatalmas a migrációs tömeg--és bizony ha elindulnak-az nem lesz babazsúr!Vannak fenntartásaim a béke stabilitásával kapcsolatban.
varrólány
@perfekt: 09:30 Ez a kerítés benne lesz a történelemben ! A nagy határnyitásokkal elfelejtődött hogy ha mi európaiak szabadon járkálhatunk akkor mások is könnyen besétálhatnak. De persze az régebben volt , amikor még csendesebb volt a világ. Tudom nem sokat ér , de a határ közelében élőknek mégis sokat jelent valamilyen védelmet legalább a földjeiknek , megtermelt javaiknak még ha nem is akartak itt maradni ezek a drága jó emberek de kárt azért okoztak rendesen. Tudom a fotelforradalmárok remegve várnak minden olyan hírt hogy lám semmire nem jó a kerítés mert átvágják mégis jönnek. Mintha nem egy országban élnénk.! A kormány meg túlzásba esik a napi menekültes rigmusával, de ha annyira a népet védené akkor nem sanyargatná mindenféle adókkal és nem tömné a saját zsebét. A mai csúcstalálkozó után többet tudunk majd vagy még ennyit se ,mert lehet nem jutnak előrébb most sem . Mentek volna a görög macedón határra terepre tanácskozni hogy testközelből érezzék milyen az amikor ráengedik a kontinensre a lakosságra az emberáradatot!
perfekt
@varrólány: Jól látod az aktualitását, az egész történetnek.Bizony eufóriában ünnepeltük a határjelzők felszedését--de azzal még csak kényelmi szempontok oldódtak meg.Senki-,és semmi nem változott, olyan mértékben-ahogyan azt mi is reméltük.Én tudom -láttam -látom testközelből a bevándorlást-és megértem-igazat adok minden embernek, kik aggódva-élnek-mert közvetlen veszélyben vannak.A kerítésről-én is írtam- és véleményem az --úgy elsöprik-ha elindulnak-mintha ott sem lenne--sajnos.És akkor mi várható?nem vagyok látnok-de vannak elképzeléseim- persze fikcióként ezek nem publikusak-és remélem úgy is maradnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.