Első fokon döntött a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről a járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya a szakszolgálat javaslata alapján – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal szerdán az MTI-t.

A hivatal közölte: a két gyerek veszélyeztetési ügyében született elsőfokú döntés ellen fellebbezhetnek az érintettek.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban arról számolt be, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Az M1 aktuális csatorna Híradóját akkor arról tájékoztatta a szolnoki kórház, hogy két fiatal, várandós nő is hozzájuk került, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk.

Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója kedden az MTI-vel azt közölte, hogy súlyos agykárosodást szenvedett mindkét csecsemő, ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is, ezért nem haza, hanem otthonba kerülnek.

A velvet.hu február végén azt írta, hogy a rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyben. Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek akkor elmondta: a rendőrség minden olyan ügyben, amelyben gyermek vagy fiatalkorú az érintett, jelzést ad az érintett hatóságoknak. Így történt a törökszentmiklósi eset ügyében is.

A rendőrség a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek, és a bíróság – egyelőre nem jogerősen – június elsejéig elrendelte előzetes letartóztatását.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
És az anyákkal mi lesz? Ők jutalmat kapnak? Nem kell egész életükben tettük következményét nézni a saját gyermekük ellen elkövetett bűntény miatt!?
Szerintem emberi élet ellen elkövetett bűncselekmény miatt csak járna nekik pár év börtön!!! Sőt a férjüknek is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Haza mennek. Elkapják őket megint és újból teherbe esnek.
panellproli
El kellene rendelni az ilyenek azonnali sterilizálását, ne szüljenek még rakásra hasonló gyerekeket, akik ellátása hatalmas összegbe kerül, az amugy sem finanszírozott egészségügyben
namihami
@panellproli: Így igaz.
És ráadásul még a gyerek élete végéig fizettetném velük a gondozás költségeit.
Ha kell, akkor a gyerek "apja" is fizessen és nem fizetés esetén szigorított bünti és kényszermunka.
"Nem tudtam, mi van az italban"-mondá a hülye qrva.
Akkor, ha nem tudod mi az és ráadásul még terhes is vagy, ne igyál.
Január
A drogos szülő nőknek nem szabad többet szülniük!
Senki és semmi ne biztosítja, hogy a megtörténtek nem fognak-e újból megtörténni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.