Habony Árpád szerint téves megállapítás az, hogy „amiatt, hogy a sajtó valótlanságokat cikkezik róla, közszereplőnek minősül”. A miniszterelnök stratégiai tanácsadója tavaly júliusban az Index ellen indított pert, mert nem tetszett neki, hogy a portál közölt egy videót, amelyen az azóta bezárt Il Bacio di Stile luxusáruház előtt sétált.

Habony szerint őt ne fotózzák, mert nem közszereplő

Szeptemberben az első fokú ítélet kimondta, hogy Habony közszereplő, ezért nem volt szükség a beleegyezésére a felvétel közzétételéhez. A tanácsadó viszont fellebbezett, mert szerinte tévesen állapította meg az első fokú bíróság, hogy akár ő, akár a kormány elismerte volna, hogy részt vesz a kormányzati kommunikáció kialakításában. Ugyanakkor a Fővárosi Ítélőtábla formai okokra hivatkozva megszüntette a pert, mert szerintük Habony a kereset beadásakor kicsúszott a határidőből.

Az Index érdekesnek nevezte, hogy a kirívóan költekező tanácsadó szerint az alapján kellene megítélni közéleti szerepét, hogy mit ismer el arról ő vagy a kormány. A sajtó ugyanis épp azért foglalkozik vele, mert annak ellenére lehet Orbán Viktor egyik legfontosabb embere, hogy nincs formális kormányzati kötődése. Kormányfői tanácsadó szerepéről épp eleget elmond, hogy azt már Lázár János és Rogán Antal is elismerte.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Az, hogy sem ő, sem a kormány nem ismerte el, hogy részt vesz a kormányzati kommunikációban nem jelenti azt, hogy tényleg nem vesz részt. Sőt, amit a Fidesz nem ismer el vagy cáfol, az mindig igaz.
Nem kell Orbán körül sündörögni, a koronát próbálgatni a fejére, nem kell vele trécselni a Parlament erkélyén, nem kell Rogán Antallal és feleségével nyilvánosan mutatkozni, cseverészni. Nem kell Vajna bácsival, a filmügyi biztossal autókázni meccsekre. Nem kell Tarlóssal havonta egyszer-kétszer találkozni, nem kell azt hazudni, hogy "magánemberként" ad tanácsokat különböző kormánytagoknak. Vissza kell adni a parlamenti belépő kártyát és messzire elkerülni a Parlament épületét, a kormánytagokat. Ha ezt sikerül betartani, akkor senki nem fogja közszereplőnek tartani. Ennyire egyszerű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@justhpeter: 17:01

Nem közszereplö, hanem a kocsismátéka cicababája,
himribije, egy rohadt ridikülös kocsog !!! (F.Páko )
justhpeter
@volvós: Igazuk van: Férfi nővel, mint az állatok ? Ez olyan hagyományos, mint Semjén erkölcse. Ma az unortodox a divat.
Dr. Felipe
Takonyárpi csak addig az 5 másodpercig közszereplő, míg bekaszírozza a fizetését a g..itől. Utána rögtön elveszíti közszereplő jellegét.
Hát így mennek a dolgok maffiaországban.
evacica
Szomorú, hogy ez az ország ide jutott,hogy ilyen senki háziak döntenek az ország dolgairól és a "keményen dolgozó kis emberek" sorsáról. miközben ők urizálnak és vígan élnek a mi pénzünkön!KI ez a Habony tulajdonképpen? Egy nagy senki, egy szerencse lovag, akinek bejött a szélhámoskodás! Egy koronaőrből szürke eminenciás lett, persze az sem mindegy hogy kinél is?
volvós
@Horizont: 18:42

Ok, majd a kávé mellett megdumáljuk !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.