A fideszes Magyar Időknek adott terjengős interjút Palkovics László oktatási államtitkár.

Elmondta: a Kliket átalakítják, végiggondolták a fenntartói és működtetői feladatokat, bővítik az igazgatók jogkörét, átalakítják a nemzeti alaptantervet.

Ezek mellett Palkovicsot megkérdezte a lap a sztrájkoló tanárnő esetéről is. Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára ugyanis pár nappal ezelőtt Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem.

A tanárnő kiállásának oka, hogy munkaerőhiány miatt nehézségekbe ütközik egyes tárgyak szakszerű megtartása, illetve hogy a tantervet lehetetlen végigtanítani a rendelkezésre álló idő alatt.

Palkovics László államtitkár választhatta volna, hogy nem foglal konkrétan állást az ügyben, hanem rábízza a tanárnő feletteseire a dolgot. Ehelyett azonban megüzente véleményét:

Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát.

Megüzente Palkovics, hogy rúgják ki a sztrájkoló tanárnőt

Palkovics szerint a tanárnő munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket, és ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy

"látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Te kis majom,téged kéne elsőnek kirúgni,mert csak ott vagy szakmai tudás nélkül !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Ennek a g..inek a tudatáig még nem jutott el hogy az emberek többsége a tanárok mellett áll. Ezek a g..ik csak tolják tovább a biciklit és fenyegetőznek hogy ezt is ki kell rúgni meg annak ki volt az apja.
Túltolják a biciklit és nem veszik észre hogy már elértek a falig de csak mennek neki a falnak.
GeoCravker
@Dr. Felipe: Az emberek többsége nem áll senki mellett. A tanárok mellett sem.
BTW, a jegyeket nem bíró tanerő nem a rendszert szivatja meg, hanem a gyereket.
amelyik tanerő gyereket szivat meg, az alklamtlan a pályára. Palkovicstól függetlenül.
Mangu
Azért egy pedagógustól elvárható, hogy tudja mi a sztrájk és mi a polgári engedetlenség. Továbbá azt is, hogy egyedül nem megy. Palkovicsról meg csak annyit, hogy nem véletlenül került oda ahova, majd ő is nemsokára a lapátra kerül, mint elődei, ami csak a pedagógus összefogáson és támogatottságukon múlik - propeller.hu/itthon/3199343-median-szerint-tanarokkal-van-orszag -, csak ez tényleg komoly legyen .
dr. prédikátor
te szerencsétlen csőrösszájú geci!!!Avval foglakozz inkább hogy hogyan szüntesd meg a klikket!!!
Dr. Felipe
@GeoCravker:" az emberek több mint háromnegyede (76 százalék), ezen belül még a kormánypárti szavazók kétharmada (67 százaléka) is egyetért a tiltakozó tanárok törekvéseivel.
A válaszadók 62 százaléka (a kormánypártiak 51 százaléka) pedig még azt is elfogadná, hogy a tanárok sztrájkba lépjenek, ha a kormánnyal nem sikerül megállapodniuk."

Ennyi.
GeoCravker
@Dr. Felipe: Egyet érteni azzal, hogy az oktatás színvonala a bélka feneke alatt van, és megtámogatni a tanárokat egy félmilliós tüntetéssel az két külön dolog. Az előbbire igazak lehetnek a számaid. Az utóbbi hiánya meg mutatja, hogy valójában senki nem akr semmit
Kovács Béla
Amennyiben Szalkayné valóban bojkottálni fogja diákjainak felkészülését, természetesen ki kell rúgni!
Kovács Béla
@Dr. Felipe: A tanárok törekvéseivel egyet lehet érteni, ez igaz. De a megoldásaikkal a számaid tizede sem ért egyet.

-Csak tárgyalóasztal mellett!
Kovács Béla
@Dr. Felipe: "Ennek a g..inek a tudatáig még nem jutott el hogy az emberek többsége a tanárok mellett áll. Ezek a g..ik csak tolják tovább a biciklit és fenyegetőznek hogy ezt is ki kell rúgni meg annak ki volt az apja. - ÍROD

Tudod 1914-ben az egész Monarchia háború mellett állt. (Kivéve gróf Tisza Istvánt.) -Megállj, kutya Szerbia - üvöltötték a hozzád hasonlók.
Aztán mire ötödször is lehullottak a levelek és a frontokról csak sebesültek, gáztól tépett tüdejű és vak huszonévesek érkeztek haza, elkezdte fogyni a szájhősök.

-Az oktatás körül nincs minden rendben. (meg az egészségügy körül sem) De ez nem jelenti azt, hogy vissza kellene térnünk a Hiller féle zsákutcához. Amely az önkormányzatok kezébe adta az iskolakezelést, de a pénzt elsíbolták mellőle.
Igazi Trebics
Hogy ki kivel van, ki kit támogat, azt élő ember pontosan nem tudja megmondani!
Magyarázatként: van kb 150 ezer pedagógus, tán 30 ezren írtak alá. Az aláírók közül nem mindenki volt pedagógus.
Szóval, a pedagógusokkal még a pedagógusok sem értenek egyet!
Elvégre, Balkán-Felsőn nagyon nem menő a szolidaritás!
Feraj49
Te kis majom,téged kéne elsőnek kirúgni,mert csak ott vagy szakmai tudás nélkül !
Dr. Felipe
Nem gondolom hogy ennek a g..inek az lenne a dolga hogy üzengessen, hogy kit kell kirúgni, hanem az hogy ellapátolja a szart amit sunyiné összehordott.
justhpeter
Azt gondolom, érdemes meghallgatni a tanárnőt azoknak is, akik szeretnék a kormány alfarát tisztára tenni. Aztán levonni a lényeget.
A tanárnő véleménye ellenére Palkovics is alkalmatlanul kezeli a problémát és ez még akkor is igaz, ha azt is figyelembe veszem, hogy az ellen oldal összezárt a kerekasztallal szemben.
Az elegancia a kormányoldalon ismeretlen fogalom.
rita25
@Kovács Béla: Nem a felkészülésüket akarja bojkottálni, hanem az értékelésüket. Épp arra hivatkozva, hogy ilyen körülmények között lehetetlen a felkészítés, az ismeretek átadása. Kéthetente tart nekik egy órát, azon kívül óraszámilag épp beküldhető, más szakos tanárok helyettesítik a nyugdíjba küldött vagy tartós beteg info tanárt. Mivel nem értenek hozzá, nem tudják a gyerekeket informatikára tanítani, ezért saját tantárgyuk ismereteiről beszélnek a tanórán. A tanárnő ennek a hivatalos "megoldásnak" a felháborító voltára akarja felhívni a figyelmet - saját állását kockára téve. Mivel a gyerekek így valós oktatatást nem kapnak. Át nem adott ismereteket nem lehet számonkérni és értékelni. A szakos tanártól kéthetente egy órában kapott informatika órán a diákoknak nem tud valós felkészítést biztosítani, de a látszat értékelést elvárják tőle. Nos, ezt bojkottálja, illetve az irreális, látszat értékelést karikírozza a végletes érdemjegyek ígéretével.
Én legalábbis így értelmezem.
soljanka
@GeoCravker: Nekem az a meglátásom, hogy a tanárok sem a rendszert akarják megbuktatni, hanem a Kliket megszüntetni, az oktatást megreformálni.
Így viszont az van, amit mondasz: semmi nem fog változni.
Én nagyon szurkolok nekik - bár rettenetesen haragszom is rájuk, hiszen 2011-től olyan világosan látszott, hogy nagy bajok lesznek, mégis ilyen sokáig vártak-, de nem gondolom, hogy a foltozgatással célt lehet érni.
Itt már régen nem a hiányzó krétáról, ki nem fizetett számlákról kellene, hogy szóljon a dolog.
Borsodi
Igen ez a legkönnyebb ha valaki jobbat akar,de nem egyezik meg az okos politikusunk véleményével a nézete.El kell távolítani ,ki kell rúgni,ha lehetne le is fejeznék a tanárnőt.Bezzeg a fideszes igazgatóról, akinek a fia molesztálta a diákokat csend van.Vissza kell üzenni,hogy ha nem tudják illetve nem akarják megoldani mondjon le Palkovics.De rend akkor lenne ha a kormányt váltanák le .mert vannak bajok máshol is.
nemjoezigy
Ez a palkovics se különb a csapata többi tagjánál. Miért is lenne különb?
Csak erőből, arrogánsan tudnak 'politizálni', döntést hozni. Se utána járni az igazságnak, se igazságos döntést nem akarnak.
Kb ez a színvonaluk: www.youtube.com/watch?v=BzbgGnLLs6Y...
Mocskos férgek az élet minden területén!
teuton
@Igazi Trebics: Szerintem több oka is lehet, de itt van 3: 1. Ha igy megy egy demokra´tikus orszagban, hogy az elegedetlenkedö, sztra´jkolni akaro dolgozot egy allamtitkar bemondasara ki lehet rugni, az illiberalis diktatura! 2. A 150ezerböl 100ezer talan azert nem irta ala, mert tudja, hogy illeberalis diktatura van, aki fellazad, azt kirugjak. 3. 150ezerböl 30ezer irta ala. Az nekem 50%! Erre azt mondod csak 20%? Akkor magyarazd el nekem azt, hogyan lehet kb. 40%-os valasztasi eredmennyel 2/3-ot szerezni a parlamentben??? Mashol -demokraciakban- ez meg a kormanyalakito többseghez sem eleg...
Pestilence
Torgyán doktor felejthetetlen szavaival élnék: Monnyon le!
Desischado
Teutonnak igaza van. Merd megmondani a véleményed, betörik a fejed?! A jó cur...va édes...nyukat!
karma1
@Kovács Béla: A szamok nem Dr.Felipe szamai, hanem ujsagban megjelent cikk, es hivatalos felmeresi adatok,.

Az informatika tanar holgy nagyon pontosan osszeszedve leirta, hogy mik a tantervi kotelezettsegek, miert nem lehet azokat betartani (neki masokat kell helyettesitenie, amit O meg tud tenni, de az o tantargyat egy szakkepzetlen tanar NEM tudja helyettesiteni, es egyebkent is tul keves a hivatalos tananyagra megadott oktatasi oraszam.
Melyik resze nem volt vilagos elotted?
eszegfu
@Kovács Béla: 17:01 Rendben, tételezzük fel rossz volt a Hiller féle rendszer, mert az "önkormányzatok kezébe adta az iskolakezelést, de a pénzt elsibolták mellőle". A mostani KLIK rendszer miért küzd állandó adóssággal, miért nem fizeti ki a közüzemi számlákat, az óraadó tanárok munkadiját?! Csak egyetlen dolgot mondjál, amiért a KLIK egy jó rendszer?! A hirek szerint Palkovics ugy gondolja az "átalakitást", hogy több kicsi KLIK-et hoznak létre. Ettől jobb lesz az oktatás, vagy a körülményei?!
kukac50
Azokat kellene kirúgni akik így félre vitték az oktatást megszavazták ,és ellopták az uniótól felvett pénzt!
Fradigege
Kiskirályként üzemel ez az ingyenélő. Palkovicskának pedig kötelessége, hogy a Magyar oktatási rendszer olajozottan működjön. Nem kötelező államtitkárnak lenni. Telefingotta a zsírmore a száját a Mongóliába tartó repülő úton és mivel nem ért az oktatáshoz a zsírdisznó, ez pedig nyalja a seggét, így egyértelmű ez a hozzá állás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok