Előre megírt ítéletet olvasott fel a Pécsi Járásbíróság bírónője közvetlenül az után, hogy befejeződött a tárgyalás – állítja Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szóvivője. „Nem hittem volna, hogy 2016 februárjában aktuális lesz Bacsó Péter Tanú címe filmje, amelyben véletlenül az előre megírt ítéletet olvasták fel" – mondta Hadházy Ákos az LMP korrupcióügyi szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus szerint ugyanis a Pécsi Járásbíróság bírónője egy többórás bírósági tárgyalás végén, miután elhangzott a vádbeszéd és a védőbeszéd is, valamint a vádlott szólhatott az utolsó szó jogán is, leült és azonnal felolvasta az előre megírt ítéletet.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ha jól emlékszem Simor a volt MNB elnök is úgy járt, hogy egy bizottsági meghallgatás végén egy már előre megírt döntést olvastak fel.
justhpeter
A bírónő nem szereti a laca-facát, fejben már összeállt a tényállás, hát a gép nyomta az ítéletet.
Tádé
A Handó csapat oszlopos tagja.
Mentora, József Szájer.
Toby
A vádbeszéd, a védői beszéd, valamint az utolsó szó joga csak máz, a bíró ismeri a vádirat tartalmát, hisz előre megkapja, hogy rákészülhessen az ügyre, ismeri a védő beszéd lényegét is, hisz az addigi tárgyaláson a védő is nyilatkozik álláspontjáról, esetleg korábban tett beadványokat is az álláspontjával, az utolsó szó joga semmit nem jelent és nem módosít a bíró fejében kialakult koncepción !
Ez az igazság !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.