Tavaly március 15-én vette kezdetét a vasárnapi boltbezárás, amelyet a felmérések szerint azóta is elutasít az emberek kétharmada. Sajnos minden előzetes számítás és hatástanulmány beigazolódott. – írja közleményében a DK.

Az ellenzéki párt szerint ráadásul nem a multik, hanem a magyar cégek szenvedték meg a szabályozást.

Mint írják: a KSH adatai szerint egy év alatt 10 ezerrel csökkent a kiskereskedelmi munkahelyek száma, továbbá 2500 vállalkozás szűnt meg. A 2500 tönkrement vállalkozás javarészt maximum 3 főt foglalkoztató cég volt, tehát magyar kisvállalkozásokat tett tönkre az Orbán-kormány. Ezek a családok most már nem csak vasárnap, hanem a hét minden napján együtt lehetnek: a közmunkán vagy a hajléktalan szállón, a szerencsésebbek külföldön.

DK: Tízezer embert rúgtak ki a vasárnapi boltzár miatt

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány elárulta a dolgozni akaró magyarokat és a családi vállalkozásokat. A DK szerint a kormány tudatosan tett tönkre több ezer magyar vállalkozást egy fideszes nagyvállalat érdekében. Ez szándékos és kitervelt kormányzati károkozás. A DK által képviselt Sokak Magyarországa nem a kevesek nagyvállalatait, hanem a sokak családi vállalkozásait fogja szolgálni. A DK az Orbán-rendszer bukása után meg fogja szüntetni a vasárnapi boltbezárást – áll a közleményben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nagyon úgy tűnik, hogy a multiknak kedvezett a törvény, mert a forgalmuk nem, csak a költségük csökkent. Kevesebb munkaerőre van szükségük ha csak 6 napig vannak nyitva, de ezalatt az idő alatt sokkal többet kell dolgozniuk. A kicsik meg sorban zárnak be mert így pláne nem bírják a versenyt. Ha a KDNP-nek az volt a célja, hogy a munkanélkül maradt családok sokat legyenenek együtt, ez sikerült.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én is ismerek olyanokat, akiket kirúgtak. Hála a "keresztény" kdnp-nek meg a fidesznek!
emerencia
@Desischado: A maradó kereskedelmi alkalmazottak közül azoknak akik a fizetésükből élnek, NAGYON FONTOS az elmaradt vasárnapi pótlék. Amíg nyitva voltak vasárnap beosztották, hogy ki az, akinek pótolja a családtagja ezt az összeget és inkább otthon marad vasárnap és ki az akinek emellett az alacsony bér mellett minden fillér számít. Az utóbbiak vannak elsöprő többségben!
Pestilence
Pedig a tojásfejű kdnpés megmondta, hogy milyen jól járt mindenki.
Kár, hogy a kétharmad nem számit akkor, amikor a zemberek véleményéről van szó.
Mézike
@Cicamama55: Persze Ebben az országban a pártok nem a kormányzással hanem egymás mocskolódásával foglalkoznak. Ebben a fidesz viszi a prímet. De előfordul a bal oldallal is.
kukac50
Sokaknak a vasárnapi pótlék jó volt, mert a hitelt most nehezebb fizetni kevesebb pénzből.
nyanya001
@coni: Csak halkan jegyzem meg, hogy nem a multiktól küldték el a legtöbb
embert,hanem a kiskereskedelemből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.