A Jobbik elnöke szerint csak egy parlamenti vizsgálóbizottság tisztázhatná a miniszterelnök és személyes környezetének, tanácsadóinak vagy üzlettársainak vagyonosodását, ezért Orbán Viktor elutasító magatartása ellenére továbbra is szorgalmazni fogják a bizottság felállítását. 

Vona Gábor kedden Székesfehérváron, lakossági fóruma előtt sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az általa javasolt vizsgálóbizottság súlyos vádak alól tisztázhatná a miniszterelnököt, illetve Habony Árpádot, Andy Vajnát és Mészáros Lőrincet, akik – szerinte – nem csupán tanácsadók, hanem Orbán üzlettársai is.

Az ellenzéki párt elnöke emlékeztetett arra, hogy hétfőn a Parlamentben felajánlotta: a vizsgálóbizottság felállításáért "cserébe" a Jobbik esetleges orosz kapcsolatait is hasonló bizottság vizsgálja, és annak vezetését kifejezetten a Fidesz kapja, hogy minden felmerülő kérdésüket feltehessék, de ez sem kapott támogatást.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő az oktatással kapcsolatban kifejtette: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszűntetésének keddi bejelentése nem a valódi megoldás, mert "a csápjai megmaradnak és tovább mérgezik a rendszert". A párt szerint a jól teljesítő intézményeket a településeknél kellett volna hagyni, a rosszul teljesítő, elsősorban kistelepülési iskolákat pedig állami fenntartásba venni.

A fórumon, mintegy 150 ember előtt, Vona Gábor a keddi brüsszeli merényletekkel kapcsolatban kifejtette: Magyarországon sem elképzelhetetlenek hasonló cselekmények, mert az ország is része az európai közösségnek, így részt vesz az Iszlám Állam elleni harcokban.

Hangsúlyozta: olyan mérvű a multikulturalizmus Európa nyugati felén, ami nehézzé teszi a terrorveszélyes személyek kiszűrését. Megfogalmazása szerint "nem minden migráns terrorista, de minden terrorista bevándorló". A pártelnök ismét hangsúlyozta az önálló határőrség megteremtésének szükségességét.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Napi találós kérdés:

Vajon miért gáncsolja a fidesz a vizsgálóbizottság felállítását?
Vajon mi az oka annak, hogy éppen azok kezdeményezését vetik el, akiket ugyanakkor a ,,legnagyobb korrupciós botránnyal" vádol a fidesz?

A megfejtők között illiberál kézikönyvet sorsolunk ki.
justhpeter
Igaza van Vonának: el kell számoltatni a fideSS-kdnp-t.
Igaza van Orbánnak: el kell számoltatni a jobbikot.
Mondjuk legyenek a börtönfolyosó jobb oldalán a fideSS-kdnp frakció cellái, a bal oldalán a jobbik cellái.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.