Az Klik felszámolásának keddi bejelentése nem a kudarcos oktatáspolitika beismerése volt, hanem Balog Zoltán miniszter „ellentámadása” Lázár János hivatali „halállistájára” – írja az ATV.hu.

A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv minisztériumokba, járási vagy kormányhivatalokba olvasztását, megszüntetését tervezi. A koncepciót a Lázár János vezette Miniszterelnökség dolgozza ki.

Az előterjesztés szerint az EMMI 26 háttérintézményéből 19 szűnne meg vagy olvadna be. Ebből 11 kerülne jogutódlással a minisztériumhoz. Az ATV Minisztériumi forrásainak beszámolója szerint Balog Zoltán és kollégái az elmúlt hetekben komoly erőfeszítéseket tettek, hogy elfogadható szakmai érveket sorakoztassanak fel hivatalaik védelmében, de nem sok eredményt értek el, mire Balog komolyan berágott. Az ATV szerint, ez vezetett ahhoz, hogy bejelentették a KLIK megszüntetését.

Emellé – a portál szerint – azt is belengette Balog Zoltán, hogy ha Lázár tervét jóváhagyják, akkor lemond.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Én belemegyek abba is, ha lemond Balog, vigye magával Lézer Janit is. Pont olyan okos egyikük, mint amilyen szép a másik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziren
Lazar elvtars is rakerulhetne egy ilyen listara ideje lenne.
Cicamama55
Éppen ideje, hogy rájött arra , hogy neki nem a Parlamentben, hanem egy templomban van a helye! De sokat ártott ez a kormány azzal, hogy ennek a jámbor embernek a vállára tették annyi ágazat irányítását...Nincs is "válla"! Hogy tudott volna ennek eleget tenni? :)
Cicamama55
@justhpeter: Szerintem meg a kettejük közti különbség mérföldekkel mérhető!
Bercifiu
@vukkocska: Bátor, mert minden geci arra igyekszik, hogy ő legyen az első.
Bercifiu
Zolikám! Mindig az erősebb kutya baszik, gondolom ezt szó szerint nem így tanították, de a lényeg benne van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.