Április 1-jére, péntekre hívta egyeztetésre a parlamenti frakciók vezetőit Pintér Sándor belügyminiszter az ország biztonsága érdekében szükséges lépésekről, a terrorizmus elleni intézkedésekről – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Jelezte, Pintér Sándor megjelölte azt az öt témakört is, amelyben a kormány a Belügyminisztériumra (BM) bízta a szükséges törvényjavaslatok kidolgozását.

A tervek között szerepel, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ a megelőzés szempontjából kulcsfontosságú nyilvántartásokhoz a jövőben közvetlenül férjen hozzá. Továbbá tilthatóvá tennének olyan kommunikációs eszközöket, amelyeknél a titkosítás miatt a hatóság nem tud élni a törvényesen engedélyezett adatmegismerés jogával sem

– tájékoztatott Gulyás Gergely. A 444.hu hívta fel arra a figyelmet, hogy akiknek legújabb IOS-t vagy 5-ösnél újabb Androidot futtató okostelefonjuk van, azok pontosan ilyen eszköz birtokosai.

A tervezett törvénymódosításokkal azt is el akarják érni – folytatta Gulyás –, hogy terrorcselekmény bekövetkeztekor korlátozni lehessen a polgári adatforgalmazást – a mentésben részt vevők kommunikációjának biztosítása érdekében –, valamint a veszélyes áruk szállítását. Emellett bővítenék a rendőrség adatkezelési lehetőségét az államhatár- és létesítményőrzési feladatok ellátása során.

A fideszes politikus elmondta, a belügyminiszter azt kérte a frakcióvezetőktől, hogy a megjelölt témakörökben juttassák el javaslataikat a BM-nek szerda estig. Mivel több sarkalatos törvény módosításáról is szó van, a kormányoldal számít az ellenzéki pártok támogatására – tette hozzá. A törvényjavaslatokat április 4-i ülésén tárgyalja a kormány.

Gulyás Gergely megjegyezte, hogy az alaptörvény-módosítás kérdése nem a BM, hanem a Honvédelmi Minisztérium (HM) hatáskörébe tartozik, így az ahhoz szükséges egyeztetéseket a HM folytatja le.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese arról is beszélt, hogy a múlt héten a honvédelmi bizottság tárgysorozatba vett egy jobbikos törvénymódosítási javaslatot, ám az Országgyűlésben a Fidesz képviselőcsoportja nem fogja támogatni a napirendre vételét. A Jobbik előterjesztése arról szól – idézte –, hogy kormányhatározatban megállapított 1-es vagy 2-es fokozatú terrorfenyegetettség elrendelése után a honvédség fegyverhasználati joggal vehessen részt az államhatár őrzésének biztosításában, továbbá belföldi erőszakos cselekmények elhárításában.

"Ez a módosítás ebben a formában azért vet fel alkotmányos aggályokat, mert a Jobbik sem támogatta azt az alkotmánymódosítást, amely a honvédség alkalmazását egyértelműen lehetővé tette volna a kormány számára" – mondta Gulyás Gergely.

A képviselőt kérdezték az európai uniós források egy részének felfüggesztéséről szóló sajtóhírekről. Ezekkel kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány maximálisan lekötötte a forrásokat, sőt túl is tervezte őket, így jó remény van arra, hogy még szabálytalanság feltárása esetén sem esik el egyetlen fillértől sem az ország.

Az államfő által a parlamentnek visszaküldött, a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényjavaslatról Gulyás Gergely kérdésre közölte: érdemben igyekeztek figyelembe venni Áder János köztársasági elnök kritikáját, és a módosítások szerinte az aggályok jelentős részét megfelelően orvosolják. Az előterjesztésről szerdán szavazhat újra a Ház.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amennyiben megvalósul a "mobilhiszti" - mert típusra sehol nincs nyilvánartva, hogy kinek, milyen mobilja van, de ezen kívül minden adathot hozzáférnek simán - bluetooth-szal kell megoldani a hívásforgalmazást, mégpedig hanghívással és akkor nem látják a készüléket, csak a füleken lógó bluetooth-t !
Az ungarische SD beindult a totális ellenőrizhetőség felé, ezzel megelőlegezve minden magyar állampolgárnak,hogy potenciális veszélyforrás, a gengszterrezsimre nézve !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő azzal védekeznek a nyilvánvaló csalás/lopás okán, hogy ők minden fillért ki akarnak sajtolni az EU-ból! =))
Bercifiu
A menekültek, vagy bevándorlók, vagy nem tudom ki, de idegenek, okos telefonnal grasszálnak.A csóró magyarokét meg betiltanák.
Toby
Amennyiben megvalósul a "mobilhiszti" - mert típusra sehol nincs nyilvánartva, hogy kinek, milyen mobilja van, de ezen kívül minden adathot hozzáférnek simán - bluetooth-szal kell megoldani a hívásforgalmazást, mégpedig hanghívással és akkor nem látják a készüléket, csak a füleken lógó bluetooth-t !
Az ungarische SD beindult a totális ellenőrizhetőség felé, ezzel megelőlegezve minden magyar állampolgárnak,hogy potenciális veszélyforrás, a gengszterrezsimre nézve !
volvós
A g...G.Gergelyke megint " alakít " és persze mikor ?

Április elsején, ahogy tudjuk az a bolondok napja...:-)))

Neki, godolom egy Ericsson 628-as is meghaladja a
szellemi szintjét...
papa.49
Igen mert a terroristák a leggagyibb eldobató telót használják, azt is ,,virágnyelven,, ez a sötét fosőr mehet a 3.14. ába, a kitalációjával együtt!!!
Egyébként ez már felvett néhány aggályt mármint a betiltás, mert ugye korlátozza milyen készüléket vehetsz, ill milyen operációs rendszerrel használod, a másik oldalon a gyártókat is korlátozza hogy mit árulhatnak, ill mit nem!!!
@volvós: A dudadani szellemi képességeit nagyon túl becsülted, ő szerintem leragadt a tekerős CB alálomásnál, ( centrál batteri)
Fradigege
Nem értem a logikát mögötte. Megütlek!
Pestilence
Ezek most tényleg arra játszanak, hogy az embereknél elszakadjon a cérna?
Mert akkor nagyon jó irányba mennek.
És ha betiltják ezeket, akkor mi lesz, mindenkihez elmennek, házkutatást végeznek, és elveszik a telefonját?
Vagy kiadják rendeletben, hogy hova kell őket beszolgáltatni?
micfild
@Bercifiu: azért mert a csoró magyaroktól csinálnak be a nadrágjukba.
Szókrakész
"terrorcselekmény bekövetkeztekor korlátozni lehessen a polgári adatforgalmazást – a mentésben részt vevők kommunikációjának biztosítása érdekében "

A jó édes legősibb szakmát végző muttitokat nézzétek hülyének!!!
Még arra sincs pénzetek, hogy független telefonvonalatok és net sávotok legyen?!?!?!
Mézike
Attól hogy ti illetve a tek nem tudja használni nem muszáj betiltani...
Szókrakész
@Mézike: Orbán maga megmondta, hogy sík hülye a pc-hez és a legújabb kütyükhöz.
Talán ezért is tiltaná?
Irigy?
Pestilence
Fantasztikus ötlet.
Csak a magyararokra vonatkozik?
Ha igen, akkor azért, mert olyan sok magyar terrorista van?
Vagy ezt úgy kell elképzelni, hogy az összes turistától is elveszik Ferihegyen és a határon?
Mézike
@Szókrakész: Én bevallom férfiasan, egyszer próbáltam az okosról képet feltölteni a számító gépre. nagy ügyesen kinyírtam a gépet.:-)
na azóta nekem a régi van. Az okos + csak pihentesse a nagy eszét.:-)
papa.49
@Yoda69: Nem tréfa ez sajna, a ,,nagy eszükkel,, be is vezetik aztán majd a Unió ezért is jól valagba rúgja a kontárokat)))))))))))))
papa.49
A rengeteg eszükkel még azt se tudják felmérni miért lenne sokkalta jobb nekik, ha az okostelótól megtudnák azt is hogy hol vagy az adott pillanatban, nem csak azt mit beszélsz, hanem az előlapi kamerával azt is hogy ki beszél!!!
Ennyit úgy hirtelen a ,,szellemi sötétségükről,, MENTHETETLENEK, MEGINT A RÁKOSI IROMÁNYAIT LAPOZGATJÁK ABBA VOLT ,,BETILTANI, ELKOBOZNI,,!!!
Az idősebbek emlékezhetnek a ,,Néprádióra,, 3 azaz HÁROM ADÓT TUDOTT FOGNI, Kossuth, meg a Petőfi 2x, egyébként egy un. teljes szuper volt, csak a forgókondi helyett 3 állású kapcsolóval kapcsolta a tekercsekre a megfelelő kondit...Tudjátok hányat átalakítottam világvevőre rengeteget, sőt volt amelyikbe még rövid hullámot is beépítettem a SZER. hez 31-49 méterre!!! Ez a kontár banda SZÁNALMAS!!!
nyanya001
Titeket kellene mér betiltani valamilyen módon a franc egye meg a bőrötöket
hogy megint sunyi módon bővítitek a diktatórikus hatalmatokat !
zöldszem
Korlátozzátok anyátokat, mikor forró olajban úszik százon mellettetek!
tothjani
A sok szemét magyar terrorista mindent elkövet a kormány ellen??
Mert ennek így nem sok köze van azokhoz akik esetleg külföldről jönnek hiszen ők hozzák az eszközeiket is.
De mi birkák megérdemeljük a Rezsim véres rémuralmát, viszont remélem a tapsolok lesznek azok akik megtámadják Szerbiát, akkor amikor Putyin elvtárs Lengyel barátainkat feláldozva lerohanja Németországot!
Szókrakész
@Mézike: Egyszer akartam faszbukozni.
Képet feltölteni.
És azonnal észrevettem, hogy a faszbuk az egész mappátt akarta ekllopni.
Azóta se faszbúk, se...
zöldszem
@Szókrakész: Orbán nem csak a PC-hez hülye!
Szókrakész
@zöldszem: Az már orvosi dolog.
Azt én nem minősítem.
Mézike
@Szókrakész: Nekem van fészbúúúk..:-) Beee...:-)
Még nem nyúltak le semmimet. Igaz én se találok néha ezt azt..
papa.49
@zöldszem: Marha jó találó képek)))))))))))))
zöldszem
@Mézike: Van! Ott fentebb @papa.49: nál
És neked! csak neked!-:))))
kepkezelo.com/images/8j0e8uj10841nvs44wz8.jpg
Mézike
@zöldszem: Köszönöm szépen! :-) Megnyugodott lelkecském. Éjjel se maradok rémálmok nélkül. Tudod azok inspirálnak ám. Úgy homlokon csókol a múzsa , majd hanyatt esek.:-)
papa.49
@zöldszem: Lassan behugyozok a röhögéstől ,,Rohamegér,, )))))))))))))))))))))))))))
zöldszem
@Mézike: Te kérted, tudod, az úttörő ott segít ahol tud!-:)))) 12 pont!!!
Mézike
@zöldszem: Ja már el is felejtettem.:-)
Pedig voltam úttörő " előtte kisdobos is...
www.youtube.com/watch?v=1Un3ykhpL_E
Ez ismerős?
zöldszem
@papa.49: "Mé" papa, "porházon" "száj"kosárral sétáltok...
Mézike
@papa.49: Sztem nem a madzagra gondolt...:-)))
papa.49
@zöldszem: @Mézike: Akkor nem értitek azért van a madzag hogy kitud venni)))))))))))))))
Mézike
@papa.49: ja ha neked madzagod van...-)
papa.49
@Mézike :Akkor még mindig nem érted a madzag azért van rákötve, hogyha pisálni akarsz kitud húzni a gatyából gyorsan, ha meg már rövid akkor csak a madzagra köthetsz csomót))))))))))))
Mézike
@papa.49: Ja értem! Beragadt a slicced ! Horgyál gombos gatyát! :-)))))))))))
Mézike
@nyanya001: Úgy néz ránk az országra, mint kutya a zaftos cupákra...
zöldszem
@papa.49: Este a férj odaáll az asszony elé, mutogatja az izmait.
----Nyolcvan kiló dinamit!
---Az asszony nevetni kezd: De mit érek vele, ha a gyújtózsinór csak hat centi? ...
Mézike
@zöldszem: Ráadásul madzaggal kihúzva...:-))))
@papa.49: Jesszus ember! Hova kerültél? :-)
papa.49
@zöldszem: Na ez az, te már érted))))))))))))))
papa.49
@Mézike: Akkor jó)))))))))Legalább hülyültünk egyet)))))))
De még mondok neked egyet, ez is olyan közmondás féle,
,, a bolond dicsekszik a farkával, az okos azt is eltagadja van-e neki,,
zöldszem
@papa.49: @Mézike: A téma az okos telefon betiltása! Pont a témánál vagyunk-:))))
Bár, van egy ismerősöm, aki azt mondta, ha egy társaság leáll beszélgetni, előbb-utóbb a dugás lesz a téma!
papa.49
@zöldszem: Ez pontosan így van, IGAZ)))))))))))
Mézike
@zöldszem: Hááát mivel @papa.49: egyedül áll velünk szembe foci nem lehet...:-)
Ja értem! Akkor a te madzagod hajókötél? :-)
papa.49
@Mézike: Arra mondtuk régen ,,olyan mint a hajókötél, húzni lehet tolni nem,,)))))))))))
justhpeter
@zöldszem: A viccet értettem, de gondolom Orbán nem azért akarja betiltani az okos telefonokat, mert papa.49 már madzaggal is nehezen veszi elő a hatcentijét.
Tádé
Sz.petike észak koreai tárgyalásokat folytatott, megállapodást írt alá a koreai fél tapasztalatainak átadásâról.
A delegáció tagja volt m.györgy a nemzeti pötty központ elnöke.
kukac50
Az információ áramlást nem tudják betiltani!
Más országokban már nem kell havi díjat fizetni érte Magyarország még ebben is nagyon elmaradott!
justhpeter
@zöldszem: A dugástól teljesen függetlenül - és a papa.49-től is függetlenül - ha ebbe Orbán belevág, legalább akkora tüntetésre számítson, mint a netadó ellen volt. Attól még biztosan Orbánnak is elmegy a kedve a dugástól (is). Bár ötletem lenne, hogy mely részét hova dugja.
pan
Anyádat tiltsátok be, ti rohadék softnáci rabló gazemberek!!!
Ne feszítsétek túl a húrt...
Újra írom, ne feszítsétek túl a húrt!
bretagne
Mi a franctól félnek ezek ennyire? Lassan már minket is beszüntetnének, nyilván sokat akadékoskodunk.
vukkocska
Akartam írni, de csak ennyi maradt belőle: elmebeteg barom bagázs.
felnőttem kissé
Na elkezdődik a beszolgáltatás, laptop, Tablet, mobill, okosóra, smart - Tv, stadionok, hangosítások, fekete fehér tv. is?.buszbérlet bankkártya (Hóvégére leüril mindig ) már csak nyüg. Kezdhetünk : antenna kristály hallgató föld ( Detektoros rádió , OA-1160 germánium diódával, Kenedy halálhirét 1963-ban ilyenen hallgattam. füstjeleket is le kell adni?Mert a szervnek nincsen ? Szergénység kezd előjönni
Bujkál a hold : irta Szilvási Lajos.Első része : Egyszer volt szerelem
Bercifiu
A terroristák nem telefonálnak, hanem személyesen beszélgetnek.
Nem üzengetnek egymásnak, hogy hol, mikor, kivel tárgyaljanak, ez nem a szilárd eszéhez van csinálva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.