Öt darab használt MD–902-es helikoptert vásárol a Belügyminisztérium a Légirendészeti Szolgálatnak – erősítette meg a Magyar Nemzet korábbi értesülését Pintér Sándor belügyminiszter Demeter Márta szocialista politikus érdeklődésére reagálva. Pintér válaszából megtudtuk, hogy az öt forgószárnyast 13,6 millió euróért, azaz négymilliárd forintért vásárolták egy cseh magáncégtől, a European Air Services sro.-tól. A közbeszerzést mellőzték, méghozzá a tavaly módosult közbeszerzési törvény, valamint egy 2004-es kormányrendelet vonatkozó pontjaira hivatkozva. Ezek a jogszabályok lényegében szabad kezet adnak az aktuális kormányoknak és a rendvédelmi szerveknek a rendvédelmi és haditechnikai beszerzések során. Tehát a honvédség és a rendőrség is törvényesen vehet a nyilvánosság kizárásával azt, attól és annyiért, amit csak akar. A helikopterek, melyeket eddig Baden-Württemberg rendőrsége használt, mintegy tizenöt évesek és cirka ötezer órát töltöttek a levegőben. Nem fiatalok, de ettől még...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
van valami elképesztő "bája" annak, hogy lehasznált és/vagy felújított csotrogányokat veszünk alig drágábban, mintha újak lennének!
silber13
@RonaGyuri: Mondjuk a Gripenek helyett is vehettünk volna matuzsálemi kort megért PO-2-eseket!
RonaGyuri
@silber13: na azért a leharcolt MIG-ek is futottak!
szép új világ
Bízom benne, hogy ezeken a gépeken csak fidesznyikek fognak utazni és nem lakott terület felett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok