Évtizedek óta nagy hatalmú vezetőkkel dolgozó neves pszichológussal, dr. Varga Zoltánnal beszélgetett munkatársunk Orbán Viktorról. A Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetésén történtekről, Orbán Viktor szerepléséről a pszichológus ezt mondja: "Ha valaki a jövőbe lát, legfeljebb azt tartotta volna szinte bizonyosnak, hogy mint mindenkit, őt is megrontja majd a hatalom. Az idősebbek összerezzenhettek, amikor egy ismeretlen, és semmiért nem felelős fiúcska ordított fejhangon az orosz kolosszus arcába, hogy takarodj haza, mert akármennyire is repedezett a Szovjetunió, még emlékeztünk Berlinre, Budapestre, Prágára, amikor az ilyen szívesen hallott, de veszedelmes kiabálásra az „oroszok” elég éles hangon válaszoltak. De ő a tudatlanság bátorságával kiállt százezer ember elé és kiabálta, hogy ruszkik, haza. Ez ma hőstettnek tűnik a történelem fénytörésében, de akkor és ott ostobaság volt. "

Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
...nem szoktam a cikkekból idézni, de most megteszem.

...Arra a kérdésre, hogy "hogyan tud véget érni egy ilyen totális, mindenre kiterjedő hatalom?", dr. Varga Zoltán, egyebek mellett, ezt mondja:
"– Vége lesz, de attól tartok, már nem tud békésen vége lenni. Mert azt nem lehet kulturáltan ordítani, hogy Orbán, takarodj, nem lehet úgy, hogy tisztelt miniszterelnök úr, szíveskedjék eltakarodni. A pillanat bármikor eljöhet."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
...nem szoktam a cikkekból idézni, de most megteszem.

...Arra a kérdésre, hogy "hogyan tud véget érni egy ilyen totális, mindenre kiterjedő hatalom?", dr. Varga Zoltán, egyebek mellett, ezt mondja:
"– Vége lesz, de attól tartok, már nem tud békésen vége lenni. Mert azt nem lehet kulturáltan ordítani, hogy Orbán, takarodj, nem lehet úgy, hogy tisztelt miniszterelnök úr, szíveskedjék eltakarodni. A pillanat bármikor eljöhet."
RonaGyuri
dr. Varga nagyon téved, s elsősorban azért, mert tények helyett legendákból indul ki. Orbán már ifjam is ugyanez a gátlástalan, arrogáns cezarómániás örült volt, aminek számos jelét adta. Csak még erőteljesebben eluralkodott rajta az erőszakossága!
karma1
@Mézike: Nahat, hogy Te miket talalsz?! A ko'rkep nagyon pontos, viszont ha felsovezetoknek ad tanacsot Varga doktor, akkor sztem iszonyu nagy felelossege van neki is, hogy hagyja garazdalkodni ezt a nyilvanvaloan elmebeteg miniszterelnokot.
Vajon miert hagyja ezt, ha egyszer ennyire vilagosan latja orban atvaltozasait, az allapotanak a rosszabbodasat?

orban kezebe egy kecskenek a kotofeket sem adnam a kezebe, nemhogy egy egesz orszag vezeteset...

(Most azert rendesen orrolok Vargara, de biztos en vagyok a hulye, talan nem kene. Ha pedig meg azt is latja, hogy ennek a maniakus hatalomvagynak es a szovodmenyeinek nem lesz jo vege, es csak nagyon nagy BALHE aran lehet majd veget szakitani - akkor talan nem azon kene minden erejevel dolgozni, hogy orbant kivonjak a forgalombol, es megmentsenek embereleteket egy esetleges polgarhaborutol???)
Szókrakész
"De ő a tudatlanság bátorságával kiállt százezer ember elé és kiabálta, hogy ruszkik, haza."

Ez simán előkészített, már előre lezongorázott színházi előadás volt.
A nagyok már eldöntötték, csak itthon kellett egy arc, akire építhetik az utána jövő politikai berendezkedést.
Úgy kellett eljátszani(Oszi Díj gyanús), hogy azt higyje a nép, hogy van egy "harcos" ifjú emberke, aki szembe mer menni a rendszerrel, és emiatt is dőlt a 2 pólusú rendszer, nem pedig azért, mert a nyugati szabadvakolók kénytelenek voltak meghozni ezt a döntést, hogy visszaszerezhessék azt, amit anno Leninékkel megszereztek maguknak.
Tehát újra megpuccsolták a Szovjetuniót, mint anno a cári rendszert.

Viktor egy báb volt.
Akkor miért nem tudjuk elzavarni?
Miért tömi pénzzel a nyugat, mikor tudják, hogy ellopja.
Csak azért mert céljuk van vele.
Viktor a csicskájuk.
Mézike
@karma1: Jó kérdés? de ez mindazokra vonatkozik akik látják, tudják, tehetnének ellene mégsem tesznek.
zöldszem
@Szókrakész: "..kellett egy arc,"
Pozsgay elvtárs engedélyével KISZorbán elzavarhatta az oroszokat a Hősök terén!
Nézzük a kis kaméleont! Kezdte KISZ-sként, majd liberális, volt ugye, a Liberális Internacionálé alelnöke 8 éven át, református majd hithű keresztény, demokrata. Ma már illiberális! Ha sokáig jár keletre lehet, hogy nem sokára ortodox.
Persze lehet, hogy egyes dolgokról másként vélekedünk húsz évesen, mint negyven évesen.
Na de ennyire?
Akkor még hit benne, hogy ne lopj ma már nem, akkor még nyugaton volt helyünk, akkor még nem leszünk Putyin pincsik, akkor az oroszokkal való lepaktálás hazaárulás volt...(lehetne sorolni, de minek?!
human
@Mézike: Sőt az is lehet, hogy a lengyeleknél történik egy lázadás és az terjed át ide.
Mézike
@human: Ebben én nem hiszek, hogy a lengyelek lázadása vagy bármely más ország késztetné a magyart arra hogy elzavarja orbánt.
Pálinkafőző Rézüst
Vajon hol, mikor, és milyen nemzetiségű autós fogja halálra gázolni ezt a pszichódokit???
namihami
A "bátor és büszke" Orbán akkor kiabálta be magát a köztudatba (Ruszkik haza!), amikor már nemhogy rég letárgyalt ügy volt a kivonulás, de mindössze néhány orosz katona volt hazánkban, azok is csak azért, mert nem tudták a bőröndjeiket időben becsukni.
Ráadásul a Gorbacsov még örült is annak, hogy megszabadul tőlünk (is) és a szocialista országok nyűgétől.
Ehhez kellett az a fene nagy bátorság? Ez egy szimpla döglött oroszlán-effektus volt a mi "világmegváltó" hősünk részéről.
Ahogy zöldszem is írja, mára viszont a nagy "oroszkizavaró" egyre inkább bújik vissza az akkor még olyannyira utált oroszs>>ggbe.
verum
Popper Péter jellemzése is igencsak ütős:
"...Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever.
...
Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. .Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra . Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját."

offforever.blog.hu/2013/08/28/popper_peter_es_ranschburg_jeno_gondolatai_a_vezerrol
Szókrakész
@verum: "Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe,"

Ez Orbán 50 árnyalata.
Szókrakész
@zöldszem: Ez akkor is egy előre eltervezett buli volt.
Nem véletlen ugrándozhatott Tompika is Prágában.
Nem véletlen, hogy...
namihami
@Szókrakész: 50?
Akkor csak az ált. iskolások első évfolyamát vettük bele a számításba. Mellette egy ventillátor sírógörcsöt kapna a saját tehetségtelensége láttán. Simán lekőrözné a masinát a mi spéci Világmegváltónk.
Szókrakész
@zöldszem: Csak nézd meg mit tesz Oroszország a ténylegesen barbár, gyilkos, tokától bokáig felfegyverzett tenoristákkal.
Viktor meg kiállt egy szál gatyában és elzavarta őket?
Ugyan már!
nyanya001
@zöldszem: Nem liberális. Illiberális.
zöldszem
@Szókrakész: Na,de "kéhlekhaláhsan" egy szabadságharcosról, így nyilatkozni, aki megvéd bennünket!-:)))) Aki olyan bátor, hogy még az ellenzék kérdése elől is a függöny mögé bújik!-:))))))))
zöldszem
@nyanya001: Gyere kávézni!-:))))) "Ma már illiberális!" kezdetben volt liberális!
Úgyhogy volt már minden, csak akasztott ember nem!
nyanya001
@zöldszem: A hibbant meg egyre hibbantabb !
Vizual
Olvastam az egyik rendszerváltó SZDSZ-től, hogy Orbán azért mondta azt a beszédet mert ők nem merték vállalni. Igy a cikket hitelesnek tekintem. De azóta sem jött meg az esze. Elefánt a porcelán boltban.
egon1
@Mézike: Jómagam -és a környezetemben szinte mindenki egyetért,Dr Varga Zoltán,kiváló pszichológus megállapításaival,amit a jelenlegi beteg, regnáló Magyar miniszterelnökről írt !...Ami igazán szomorú,a környezetében levő-(súlytalan-skizofrén-korrupt) munkatársai,tanácsadói,semmivel nem különbek -sőt,a megalázó seggnyalásaik által maradhat csak hatalmon, ez az idegbeteg ember !
kkalman
Szomorú, hogy Magyarországnak egy elmebajos miniszterelnök jutott. Még szomorúbb, hogy szemmel láthatólag nem csak neki zavaros a feje, hanem az egész kormánynak. Ami végképp elkeserítő, hogy ezt a komplett diliházat nem lehet demokratikus úton eltávolítani a hatalomból, de még a közeléből is el kellene, csak erőszakkal.
rapier
Istenem! Ha a Merkel, Junker, Schulz triót vizsgálnák Schteinhofban újra nyitna az intézmény. A "modern", enyhén pedofil kónbanditáról már ne is szóljak!
Mézike
@egon1: Ennek a "megalázó seggnyalásnak" köszönhetik a milliós bevételeiket.
Tudják, értik milyen a miniszterelnök. A seggnyalást sztem ők nem érzik megalázónak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.