Négy településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap.

A Veszprém megyei Nyirádon Nagy Gábor független jelölt nyert. A független Kapa György 94, Molnárné Budai Angelika 91, Fermos László 28, Szücs Ramóna 27 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Leiner Nándorra hatan voksoltak, két szavazat pedig érvénytelen volt.

A községben azért rendeztek időközi választást, mert Sarkadi Nagy András János független polgármester, aki 1998 óta irányította a települést, tavaly december 29-én elhunyt.

A Munkáspárt két jelöltjére még a család sem szavazott

A Vas megyei Bejcgyertyános község polgármesterévé a független színekben induló Lendvai Veronikát választották. A polgármesteri tisztségért öten indultak, Lendvai Veronika 129 szavazatot kapott, Péntek Veronikára (független) 111-en, Gaál Ferencnére (független) 13-an, Ambrózi Andreára (független) 2-en voksoltak,

míg Benyovszky Gáborra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére senki nem szavazott.

A 440 lakosú községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a falu előző polgármestere, Németh Imre elhunyt.

Ismét Nagy Róbert Balázst választották a Vas megyei Söpte polgármesterévé. A községben amiatt kellett vasárnap időközi önkormányzati – és polgármester-választást tartani, mert az előző testület tavaly decemberben saját feloszlatása mellett döntött – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Erdősi Lászlóné tájékoztatása szerint a függetlenként indult régi-új polgármesterre 217-en voksoltak, három – szintén független – vetélytársa közül Szabóné Koós Piroska 123, Virágh Kálmán 120, Danka Lajos 52 szavazatot kapott,

míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Fléger István Tamás voks nélkül maradt.

A vasárnapi voksoláson a 685 választásra jogosult közül 513-an járultak a szavazóurnához, egyetlen leadott szavazat volt érvénytelen. A négy önkormányzati képviselői helyre 14 független jelölt közül választottak képviselőket – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Baranyajenő polgármestere ismét Balogh Csaba lett. A településvezetői tisztségért függetlenként induló régi-új polgármesterre 161-en szavaztak, Balogh Tamás (független) 125 szavazatot kapott. A képviselő-testületi helyeket négy független jelölt nyerte el – közölte a jegyző.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Elvtarsak, poroljak mar le a Szazadveg fideszt dicsoito statekjat, hiszen az nem lehet, hogy ekkora szarnyalas mellett egyetlen fideszes sincs megvalasztva???

Jaj, pedig olyan nepszeruek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Elvtarsak, poroljak mar le a Szazadveg fideszt dicsoito statekjat, hiszen az nem lehet, hogy ekkora szarnyalas mellett egyetlen fideszes sincs megvalasztva???

Jaj, pedig olyan nepszeruek...
eszegfu
@karma1: Nekem az a gyanum, hogy csak a nagyobb településekért "harcol" a Fidesz... ezek a kicsik talán még "légypiszoknak" sem számitanak... De az valóban érdekes, hogy az időközi választásokon általában a "függetlenek" nyernek...
karma1
@eszegfu: Nyernenek ok a nagy valasztasokon is, ha hagynak oket, es nem hamisitanak meg a z eredmenyeket.

En meg mindig nem hiszem el, hogy a Romaniabol erkezett level-szavazatokkal nem manipulalt a kormany. (Lehet, hogy massal nem volt modja, de orban nem veletlenul fektetett bele annyi penzt a kettos allampolgarsag propagalasaba... 2014 augusztusaban mar megvolt a felmillio kettos allampolgar, semjen utana mar mindent beigert, hogy csak meg tobben jojjenek... Nem vadoltak volna meg a baloldalt maskulonben azzal, hogy azert kellenek a migransok Gyurcsanyeknak, meg az egesz ellenzeknek, mert potencialis szavazok kellenek nekik. Ez mar akkor egy freudi elszolas volt, mert jozan esszel mindenki tudja, hogy egy migrans, akinek nincsenek papirjai, es menekultstatuszban van, - tehat nem magyar allampolgar - az a budos eletben nem szavazhat senkire sem. orban nyilta n megvadolta ezzel az ellenzeket).
Piti alakok, egy-egy szavazatert az anyjukba is visszakeredzkednenek...
karma1
@eszegfu: Van egy olyan erzesem, hogy orban minden egyes potencialis rajongojanak az elveszteset ugy eli meg, mintha a sajat testebol nyiszatoltak volna le egy darabot...
Ilyenkor jon a telepules megfenyegetese, ellehetetlenitese, lasd Alcsutot, ami kozvetlen szomszedja Felcsutnak, de nem fideszest valasztottak polginak: el is lehetetlenitettek szegenyt, inkabb lemond, csak jojjon a fideszes penz...
eugen4402
Szegény Benyovszky, azt a madagaszkári balhéját soha nem felejtik el...:-)))
karma1
@eszegfu: Tulajdonkeppen igazad van, mert ez "csak" 4 kis helyseg, de ha aranyaiban nezed, akkor 100 %-os volt a fuggetlenek gyozelme, vagyis hova lett (a sohasem letezett) fide$$ 2/3?
eszegfu
@karma1: Egyetértünk! Valójában én is már ott tartok: ha levegőt vesznek, akkor sem hiszem el, hogy az orrukon-szájukon át veszik... inkább feltételezem, hogy a seggükön... A tragédia, hogy sok "hivő" még mindig vevő O.V. különféle "hülyeségeire"... de az is igaz, hogy mindig u.azt mondja, tehát uj dolgot nem kell megtanulniuk az IQ bajnokoknak!
karma1
@eugen4402: Pedig a filmsorozat is milyen klassz volt... Gondolod, o valamelyik leszarmazottja lehet? Persze, ezzel a nevvel...?...:o))
eszegfu
@karma1: 11:11 Amikor ezt a hirt elolvastam u.ez jutott az eszembe...független település vezető, igy pénz nincs...lehet, hogy csak "szenvedés" lesz az életük. Titkon azért remélem, hogy a kis létszám ellenére mondjuk nem akarnak uszodát, vagy stadiont... az saját igényeiket majd hozzámérik a lehetőségeikhez!
eszegfu
@karma1: 11:15 Lehet, hogy 1x sok lúd disznót győz?!:)))
karma1
@eszegfu: Azert az a cikk eleg durva volt, amelyikben lemond a felcsuti szomszed telepules polgija, nem? Ez annyira ordito allapot, hogy csak az elvakult fidesznyikek nem latjak az osszefuggest.
Meg a kivalo Tetenyi Evat is szet tudtak trollkodni, pedig Esztergom egy csodalatos, ertekes varos, rengeteg lehetoseggel. De ha a penzcsapot jogtalanul elzarjak, csak azert, mert valaki nem fideszes?
karma1
@eszegfu: "Nincs hatalmuk felettem"... Ha egyre tobb fuggetlen ember batorkodik kozelebb menni a tisztesseges orszagigazgatashoz, akkor bizony sok lud legyozheti azt a disznot...:o)))
eszegfu
@karma1: 11:25 Sajnos mindent a pénz határoz meg! Nézd meg: Budaőrs polgármestere egy ottani civil szerveződésből "jött", viszont nekik annyi iparüzési adó bevételük van (raktár bázisoktól, üzletláncoktól), hogy fujhat neki a kormány 1 q tollat is a fülébe... nem tudja megszoritani anyagilag!
eugen4402
@karma1: Sokakban felvetődik a kérdés: mit keres a Munkáspártban egy úr, akinek a felmenői között - mi tagadás - akadt egy KIRÁLY..? Még akkor is, ha a királyt kiskorában Mórickának hívták. :-)))
karma1
@eszegfu: Tudod, nemcsak ugy lehet valakit hazavagni, hogy nem adunk nekik penzt valamilyen beruhazasra, hanem ugy is, hogy peldaul nem ad engedelyt valamilyen epulet megepitesere, ami pl. a budaorsi kozossegnek fontos lenne. Budaors nagyon gazdag svab falu, nagyon klassz emberekkel, oriasi nagy kozteherrel (lasd: kozlekedes, atmeno forgalom), persze, hogy megvan sokmindenre a penzuk, de tudod, van arra mod, hogy ellehetetlenitsek oket, ha orban kiadja a kilovesi parancsot...
rapier
Na ettől nem csinál maga alá a Fidesz! Nem is aktivizálták magukat, mert nincs tétje!
eszegfu
@karma1: Szerintem azért az önkormányzatok meglehetősen sok "engedélyezési joggal" felruházott szervezetek. Talán "emberileg" tudják ellehetetleniteni B.őrs polgármesterét, hiszen ez már a második ciklusa...legalábbis ezt gondolom.
karma1
@rapier: Minden elveszitett - plane NYILVANOSAN elveszitett - fidesz szavazo fizikailag faj orbannak. Meg is lesz a retorzioja ezeknel a varosoknal, majd nezd meg, mikor kapnak penzt egyaltalan a kozosbol.
Persze, ha nem kapnanak, akkor en meg nem fizetnek adot a kozos budzsebe a helyukben...Ok kevesen vannak, helyben dolgoznak, - megtehetnek...
Desischado
Érdekesek ezek a statisztikák! Talán mégsem olyan valódiak, ha a fidesz folyton veszít, nem igaz? Hehehe... Legszebb öröm a káröröm...!
eszegfu
@rapier: tegnap 12:11 Ismerem a "nincs tétje" kifejezést... de itt mégis miről szól ez?! Szerintem, ha ő minden magyar miniszterelnöke -- még a határainkon tul is! -- akkor talán nem kellene "válogatni"... az itt élő emberek nem is fontosak neki, értük bezzeg nem "harcol"! Sulyos pénzekbe kerülő reklámkampány nélkül is állithattak volna 1 jelöltet... már csak ugy presztizsből is... nem gondolod ez lett volna tisztességes?!
eszegfu
@rapier: Lemaradt még... bizonyára "rosszindulatomat" tükrözi, de feltételezem -- erre volt/van példa -- hiába nyer egy független, ha ehhez pénzt nem ad a kormány... előbb-utóbb megbukik, vagy feladja a polgármester... igy éppen ezért nem "aktivizálták magukat"...
rapier
@eszegfu: Emlékszem még, hogy a szoci érában épp a fideszesek panaszkodtak ugyan erre az eljárásra. A történelem önmagát ismétli csak!
rapier
@karma1: Én nem tehetem meg, hogy nem fizetek adót, mert a NAV a bőrt is lenyúzza rólam. Arról pedig nem tudok mit mondani, mi fáj Orbánnak, mert nem ismerjük egymást!
eszegfu
@rapier: Ilyen mocskos a politika! Minden kormányon lévő párt igy jár el... ebben egyetértünk. Abban viszont különböznek, hogy ha "kedves" a település, akkor ott lesz/van fejlesztési pénz...főleg ugy, hogy O.V. korlát nélkül igényelhet pénzt, amire akar -- nem kell semmilyen szerv beleegyezése -- Varga meg majd "előteremti". Ugye nem akarod erre is azt mondani, hogy a "történelem önmagát ismétli"?!
rapier
@eszegfu: De bizony erre is azt mondom. A példa Kenderes. A Horthy érában hihetetlen fejlődés volt abban a kis poros faluban, mert Horthynak ott volt a birtoka. Nehéz nem észrevenni az naalógiát!
eszegfu
@rapier: Igazad van... az ősközösségben meg együtt vadásztak, osztoztak a zsákmányon... ez az analógia ma miért nincs?!:)) Komolyan: valóban nem határoztam meg pontosan az időt... tehát én nem a 2. Vh. előtti, az utáni, nem a szoc. épitése alatti időt, hanem a rendszerváltás óta eltelt idők kormányaira gondoltam. Én nem mondom, hogy ne emlékezzünk a történelemre, na de azt sem kivánom, hogy ujra "rendeleti" kormányzás legyen...Horthyra "emlékezve" (a Magyar Királyság király nélküli korszakára)! Ezzel az erővel visszamehetnénk akár az ősközösségbe, vagy a középkorba is! Azért is ellentmondó a mult ilyen formáju "idézése", mivel eleve unortodox a pénzpolitikánk, vagyis még azt sem tartjuk meg, ami régen müködött...ez a fő elve!
Hellcat
Aztán nem ám az lesz, hogy független amíg meg nem választják...vagy majd később lemond mert nem kap lófasz támogatást se mert nem fideszes...
rapier
@eszegfu: Az ősközösség, de a görög agora sem működhet, mert sokkal többen vagyunk. Fizikailag lehetetlen mindenkit megismerni, így ez nem is klasszikus demokrácia!
Jó, ne menjünk olyan messzire. Angyalföld viszont Kádár alatt virágzott, mert neki az volt kedves a szívének! Példa van rengeteg, nem újdonság ez!
eszegfu
@rapier: Ha már itt tartunk a Kádár rendszer sem a "klasszikus demokrácia" volt! Te rendre kikerülöd, hogy a rendszerváltás óta regnáló kormányok közül melyik volt az, aki 1-1 "kedves" települést fejlesztett volna? Én állitottam, hogy ez csak most van igy, de szerinted a történelem ismétli magát. Ugyancsak nem foglalsz állást abban sem, hogy miért kell nekünk ez a rendi kormányzás, amit szintén csak most vezettek be -- szinte Horthyra emlékezve. Csak azt tudom feltételezni: egyetértesz vele.
rapier
@eszegfu: Ki kell ábrándítsalak! A választók többségének megfelel Orbán és ez már kétszer egymás után történt. A felmérések szerint még mindig kétszer annyi szimpatizánsa van, mint a második helyezett Jobbiknak. Pillanatra tegyük félre, hogy te, vagy én kivel szimpatizálunk. A fiatalok döntő többsége a Jobbikban látja a jövőt. Csak halkan kérdezlek, mi történik, ha ez a nemzedék felnő és Vona lesz a miniszterelnök, aki jobbra áll a Fidesztől is?
eszegfu
@rapier: Nem vagyok politikai elemző, de akkor K.O. lesz szerintem! Azzal együtt, hogy elég sok kérdésben a Fidesz "átvette" a Jobbik állásfoglalását, és igy időnként az az érzésem nem igazi ellenzék a Jobbik, hanem inkább "szövetséges", akikre szüksége van a Fidesznek, pláne, ha időközben kigolyózza a KDNP-t. Fura egy "figura" vagy... Te egy másik cikknél rendre ismételted azt a kérdésedet: "milyen bizonyiték van, hogy O.V. lop", mert mindent törvényesen csinál. U.akkor a válaszadásnál hiányzik ez a következetességed. De igy is megértettem. Azt gondolom: nagyon elkanyarodtunk a témától és a többieknek már talán unalmas is... ha egyetértesz, akkor legközelebb folytatjuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.