Négy településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap.

A Veszprém megyei Nyirádon Nagy Gábor független jelölt nyert. A független Kapa György 94, Molnárné Budai Angelika 91, Fermos László 28, Szücs Ramóna 27 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Leiner Nándorra hatan voksoltak, két szavazat pedig érvénytelen volt.

A községben azért rendeztek időközi választást, mert Sarkadi Nagy András János független polgármester, aki 1998 óta irányította a települést, tavaly december 29-én elhunyt.

A Munkáspárt két jelöltjére még a család sem szavazott

A Vas megyei Bejcgyertyános község polgármesterévé a független színekben induló Lendvai Veronikát választották. A polgármesteri tisztségért öten indultak, Lendvai Veronika 129 szavazatot kapott, Péntek Veronikára (független) 111-en, Gaál Ferencnére (független) 13-an, Ambrózi Andreára (független) 2-en voksoltak,

míg Benyovszky Gáborra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére senki nem szavazott.

A 440 lakosú községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a falu előző polgármestere, Németh Imre elhunyt.

Ismét Nagy Róbert Balázst választották a Vas megyei Söpte polgármesterévé. A községben amiatt kellett vasárnap időközi önkormányzati – és polgármester-választást tartani, mert az előző testület tavaly decemberben saját feloszlatása mellett döntött – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Erdősi Lászlóné tájékoztatása szerint a függetlenként indult régi-új polgármesterre 217-en voksoltak, három – szintén független – vetélytársa közül Szabóné Koós Piroska 123, Virágh Kálmán 120, Danka Lajos 52 szavazatot kapott,

míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Fléger István Tamás voks nélkül maradt.

A vasárnapi voksoláson a 685 választásra jogosult közül 513-an járultak a szavazóurnához, egyetlen leadott szavazat volt érvénytelen. A négy önkormányzati képviselői helyre 14 független jelölt közül választottak képviselőket – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Baranyajenő polgármestere ismét Balogh Csaba lett. A településvezetői tisztségért függetlenként induló régi-új polgármesterre 161-en szavaztak, Balogh Tamás (független) 125 szavazatot kapott. A képviselő-testületi helyeket négy független jelölt nyerte el – közölte a jegyző.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Elvtarsak, poroljak mar le a Szazadveg fideszt dicsoito statekjat, hiszen az nem lehet, hogy ekkora szarnyalas mellett egyetlen fideszes sincs megvalasztva???

Jaj, pedig olyan nepszeruek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Aztán nem ám az lesz, hogy független amíg meg nem választják...vagy majd később lemond mert nem kap lófasz támogatást se mert nem fideszes...
rapier
@eszegfu: Az ősközösség, de a görög agora sem működhet, mert sokkal többen vagyunk. Fizikailag lehetetlen mindenkit megismerni, így ez nem is klasszikus demokrácia!
Jó, ne menjünk olyan messzire. Angyalföld viszont Kádár alatt virágzott, mert neki az volt kedves a szívének! Példa van rengeteg, nem újdonság ez!
eszegfu
@rapier: Ha már itt tartunk a Kádár rendszer sem a "klasszikus demokrácia" volt! Te rendre kikerülöd, hogy a rendszerváltás óta regnáló kormányok közül melyik volt az, aki 1-1 "kedves" települést fejlesztett volna? Én állitottam, hogy ez csak most van igy, de szerinted a történelem ismétli magát. Ugyancsak nem foglalsz állást abban sem, hogy miért kell nekünk ez a rendi kormányzás, amit szintén csak most vezettek be -- szinte Horthyra emlékezve. Csak azt tudom feltételezni: egyetértesz vele.
rapier
@eszegfu: Ki kell ábrándítsalak! A választók többségének megfelel Orbán és ez már kétszer egymás után történt. A felmérések szerint még mindig kétszer annyi szimpatizánsa van, mint a második helyezett Jobbiknak. Pillanatra tegyük félre, hogy te, vagy én kivel szimpatizálunk. A fiatalok döntő többsége a Jobbikban látja a jövőt. Csak halkan kérdezlek, mi történik, ha ez a nemzedék felnő és Vona lesz a miniszterelnök, aki jobbra áll a Fidesztől is?
eszegfu
@rapier: Nem vagyok politikai elemző, de akkor K.O. lesz szerintem! Azzal együtt, hogy elég sok kérdésben a Fidesz "átvette" a Jobbik állásfoglalását, és igy időnként az az érzésem nem igazi ellenzék a Jobbik, hanem inkább "szövetséges", akikre szüksége van a Fidesznek, pláne, ha időközben kigolyózza a KDNP-t. Fura egy "figura" vagy... Te egy másik cikknél rendre ismételted azt a kérdésedet: "milyen bizonyiték van, hogy O.V. lop", mert mindent törvényesen csinál. U.akkor a válaszadásnál hiányzik ez a következetességed. De igy is megértettem. Azt gondolom: nagyon elkanyarodtunk a témától és a többieknek már talán unalmas is... ha egyetértesz, akkor legközelebb folytatjuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.