Tavaly sikerült lezárni a 2007-2013 közötti uniós pénzek elköltését, erről akar Orbán a többi párttal beszélni. Orbán Viktor maga kezdeményezett egy parlamenti vitát a 2007 és 2013 közötti időszakban felhasznált Magyarországnak szánt uniós pénzekről - derül ki az országgyűlésnek benyújtott dokumentumból. A vitát Orbán azért kezdeményezte, mert a kormány tavaly év végén lezárta a 2007 és 2013 közötti uniós fejlesztési ciklust, ezalatt pedig 8 600 milliárd forint uniós forrást használtak fel. "A korábban mindenki által biztosra vett forrásvesztést úgy tudta elkertelni a Kormány, hogy az Európai Bizottságtól lehívható összegnél többre, összesen 9 536 milliárd forintra kötött szerződést" - írta Orbán. A miniszterelnök szerint ezért szükséges, hogy a kormány tájékoztassa a fejlesztési ciklus lezárásáról és az ebből fakadó tapasztalatokról a parlamentet, illetve hogy ezen elvitatkozzanak a pártokkal.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
még utoljára, mint néhány hírrel arrébb olvasható az EU kezdi elunni, hogy ócska csalók lenyúlják a pénzeket! =))
Jozefina
És azt is elmondja majd, hogy mennyit lopott el belőle???
zöldszem
Hmm.. "8 600 milliárd forint uniós forrást használtak fel".
Az a szemét Unió, hazánk ellensége.
Akkor is eszetekbe juthatna az ilyen EU-s pénzek, amikor a nevetséges kormánypárti menetelőitek(CÖF) tolják "Nem leszünk EU gyarmat" tábláikat! És felhomályosíthatnátok őket, hogyha az EU nem ad pénzt éhen döglenek!
Hátha megszólalnak majd a tagságot ellenzők...akik szerint, az EU csak kihasznál bennünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.