Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége szerint a gyermekeket vállaló nők rendkívüli pszichikai és társadalmi túlterheltségnek vannak kitéve, részben azért, mert a társadalom egy része a családok "egyéni hobbijának" tekinti a gyermekvállalást, holott az a közösség érdeke is.

Herczegh Anita szombaton, az Otthon Segítünk Alapítvány 15. országos találkozóján elmondott beszédéről a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatta az MTI-t.

"Akik valaha is otthon voltunk apró vagy már cseperedő gyerekekkel, ismerjük azt az érzést, amikor boldogság ide, harmonikus családi élet oda, egyszer csak beleszédülünk a tennivalók forgatagába, és abban reménykedünk, hátha valaki a segítségünkre siet" – fogalmazott az államfő felesége, hangsúlyozva, az alapítvány tizenöt éve segíti azokat az anyákat, akik úgy érzik: "feladataik tengeréből csak a csoda mentheti ki őket".

Kiemelte, régen, a többgenerációs háztartások, nagycsaládok közös életében többnyire akadt segítség, "könnyebben el lehetett osztani a ma szinte kizárólag a szülőkre, elsősorban az édesanyákra háruló feladatokat".

"Ahol nincs a közelben nagyszülő, más családtag, segítőkész ismerős vagy szomszéd, ott a kezdetben még ismeretlen idegenek jóakarata, szeretete segíthet" – mondta Herczegh Anita, aki szerint az Otthon Segítünk Alapítvány munkája nemcsak gyakorlati érték, hanem bátorítás is: "arról győzi meg az édesanyákat, hogy nincsenek egyedül, hogy másoknak is fontos a munkájuk".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Olyan jó anyagi háttérrel, ami neki van, Én is szültem volna még kettőt...
De aki tisztességesen fel akarja nevelni a gyerekeit, ahhoz nem csak szeretet kell, hanem sok pénz is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Meg kellene tíltani a nőknek a vasárnapi munkát!
colibri
Megnézem én azt a nőt, aki közösségi érdekből vállal gyermek/ek/et.
pbalage
Ha holnapután elválik a bajuszos fideszes horgász Jancsitól, esetleg meghallgatom a véleményét.
Esetleg.
Levendula
Olyan jó anyagi háttérrel, ami neki van, Én is szültem volna még kettőt...
De aki tisztességesen fel akarja nevelni a gyerekeit, ahhoz nem csak szeretet kell, hanem sok pénz is.
egyvandor
Akik a közösséget csak lenyúlják, a közösségen csak élősködnek, azok ne hivatkozzanak közösségre nemzetre, mert ennél nagyobb pofátlan gazemberség nem létezik!
justhpeter
Ennyit tud a világról Herzegh Anita. Neki ennyi is elég.
egyvandor
Vagy ha már a közösségre hivatkozik, legalább akkora teljesítés arányos esélyt kellene adni nekik is mint a főmétós'gos nacs'aszzony űkegyelmességének!
papa.49
Könnyű a Sándor palotából az észt osztani, élni kéne úgy ahogy a nagy átlag él az a kb. 6 millió magyar, és nemzeni gyermeket, felnevelni, közben a hatalom mohó szívószerveit is kielégíteni, ki kéne PRÓBÁLNI CSAK MONDJUK 1 ÉVRE!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.