Az MNB eddig rendre elutasította, hogy árfolyamcélban gondolkodna, a piacot azonban nem hagyja nyugodni az a gondolat, hogy a jegybank a forint gyengítésére törekszik. Sőt az utóbbi hetekben ennél merészebb elképzelések is megjelentek azzal kapcsolatban, hogy esetleg cseh mintára egy árfolyamküszöböt vezethet be a jegybank. Ez egyelőre csak elméleti lehetőség, még nagyon messze van az MNB attól, hogy teljesen kifogyjon a munícióból és ehhez az eszközhöz kelljen nyúlni. Ráadásul a lépés szembe menne a jegybank eddig hangoztatott fő céljaival, ezért sem valószínű, hogy megtörténik.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez nem is kerdeses. eltolcsinak jo a gyenge forint mert folyamatosan adja el a deviza tartalekunkat, aniert igy tobb forintot kap, amit az alapitvanyaiba pumpal.
Január
@Yoda69: Csak éppen a gyenge forint miatt jutottak az emberek "koldusbotra". Vagy ez már nem is számít? Lásd. CHF árfolyamának a szárnyalása.
Yoda69
@Január: Gondolom ezt a kormanyt az emberek erdeklik legkevesbe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.