Sorra dőlnek be az állami kézben lévő cégek a világ második legnagyobb gazdaságában, Kínában, az állam pedig úgy tűnik, hogy nem fogja őket kimenteni, ezért a kötvénytulajdonos bankok az ügyfeleik pénzéből fedezhetik majd a veszteségeiket. Az ebből fakadó bizalomvesztésnek olyan pánik lehet az eredménye, amely az egész ország gazdaságát magával rántja. Mindeközben a bankok maguk is nagy bajban vannak: a nem teljesítő hiteleik a 2008-as válság óta nem látott magaslatokat öltenek. A Bloomberg szerint egyre több azoknak az állami cégeknek a listája Kínában, amelyek fizetésképtelenné váltak: idén eddig nyolc állami tulajdonban lévő nagycég jelentette, hogy valamilyen fizetési problémába ütközött. A befektetők egyre jobban aggódhatnak amiatt, hogy mi lesz Kína hitelre épülő gazdaságáva

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbanek meg most adositjak el az embereket kinai yuanban. Remek huzas volt ismet a felszemu idiota eltolcsi es a huberes varga altal.
Kutyuska
Kína az egyik legnagyobb példaképe az Orbán kormánynak. Gratulálok!
Ó-buda
itt meg persze idiota módjára államositanak mindent! Ugy látszik nem tanultak a múltból!!
nyanya001
A félázssiai pöttyös seggű eszelős módon államosít mindent !
Persze, van amit privatizálnak a saját zsebükre, az Unióból jövő milliárdokat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.