Nemcsak a BKV-nak nem sikerül új, magyar buszokat vásárolni, úgy látszik, az állami Volánbusz sem szeretne hazai terméket járatni az utakon. A Totalcar írja, hogy a győri Kravtex, amely kb. az egyetlen komolyan vehető hazai buszgyártó gyártási kapacitásban és referenciában, mindössze egy centiméterrel maradt le arról a tenderről, amely 152 db helyközi és távolsági busz megvásárlásáról szólt. A Volánbusz Zrt. honlapján lévő kiírásba (3 féle busztípusra) ugyanis a Credo Optimell éppenhogy nem fér bele: a 11 990 milliméter hosszú buszaik ugyanis sem a helyközi buszoknál (12. 500-13. 500 mm), sem a távolságiknál megállapított hosszúsági korlátozásokba (> 12. 000) nem fértek bele. Utóbbinál mindössze egy centiméter a különbség, ami nagyjából egy rendszámtábla vastagságának felel meg, és ilyenkor az ember arra gondol. (A két hónappal ezelőtti BKV-tenderen befutó, majd a tender visszavonásával a bizniszből kieső MABI szóba sem jött, mert nem gyártanak távolsági buszt Euro VI-os...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@human: Valahogy tönkre kell tenni a még bicegő ipart.
human
@Mézike: Lehet, hogy valaki nem akar eladni valamit egy fideszesnek. Volt egy vállalkozó aki miután eladta az államnak a szoftverjogot másnap meghalt. Rossz nyelvek szerint már kihűlve írta alá az eladást.
Mézike
@human: Jajj. De itt mintha venni nem akarnának magyarit...
human
@Mézike: Úgy értem előfordulhat, hogy valaki meg venné a buszgyártó céget, de azok nem adják el és ezért direkt nem kapnak megrendelést a kormánytól. Dögöljön meg a szomszéd tehene eset.
Mézike
@human: Ja értem! Így már életszerűbb sajnos. :-(
Majd ha orbán egyik éppen lábra álló gyerekének párja, vagy közeli hozzátartozója ...
aha .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.