Szakszervezeti források szerint az ideihez hasonlóan öt százalékkal, azaz nettó 3700 forinttal emelkedhet jövőre a minimálbér – tájékoztatott a Népszabadság.

Az érdekképviseletek ezt máris elfogadhatatlannak tartják, és sérelmezik, hogy a büdzsé fő számait ismét egyeztetés nélkül állapították meg.

A lap úgy tudja, a szakszervezetek nem adták fel tavalyi követelésüket: szeretnék elérni, hogy a minimálbér 2018-ra érje el a létminimumot. Ehhez viszont az öt százalék – ami nettóban jövőre nagyjából 3700 forintot jelentene – biztos, hogy kevés lenne.

Számítások szerint ugyanis

88 ezer forint kell a megélhetéshez, miközben a minimálbér csupán 73 ezer forint.

A tizenötezer forintos különbség eltüntetéséhez a következő két évben évente tíz százalékos emelésre lenne szükség. Erre szakszervezeti körökben látnak némi esélyt, mert ha a közelgő választások miatt 2018-ban tényleg egy számjegyű lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, az önmagában hat százalékot jelent.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Hát igen...amíg ilyen alapvető dolgok nem teljesültek addig nem értem miért a kurva stadionokra megy el a pénz meg az MNB is a billencsel hordja ki a haveroknak a közpénzt.
eszegfu
Jó lenne végre, ha a szakszervezet is megértené: akármennyire is emelhetik a minimálbért, nem lesz sokkal több a keresete a munkavállalóknak, mivel a járulékokat (nem az SZJA-ról beszélek!) kellene csökkenteni. A mostani példánál maradva: a nettó 3700 Ft emelés, az a munkáltatónak több mint 8.000 Ft-jába kerül... szerintetek megemeli?!
cs.n.
A döglődő Venezuelában ( hogy miért döglődik, arról bővebb infó itt: index.hu/gazdasag/2016/04/12/venezuela/ ) 30 százalékot dobtak rá a minap. Az már más kérdés, hogy azzal kitörölhetik a seggüket (mert amúgy vécépapírból is hiány van, a feketepiacon meg kevesebb, mint századrészét éri az emelés, de kénytelenek onnan vásárolni, mert legálisan szinte semmi sem kapható)
cs.n.
Folyt. A mi virágzó gazdaságunkban meg csak az államnak járó rész mutatott eddig nagyívű emelkedést a Fidesz-kurzus alatt, a melós által kézhez kapott összeg meg csak párezerrel lett több.
radios45
Nincs miért aggódni, mert 2016-ban a közmunkások is jobban teljesítenek, havi netto 51800ft.ért betonoznak, építik az új járdákat, a parkolókat, térkövezést csinálnak, csákányoznak, meg minden amire szükség van a városban, ők csinálnak meg.
A min.bér pedig csak álom marad, akár éhen is dögölhetünk... szégyen ez az ország..
Jozefina
a minimálbér 73 ezer és 88 ezer kell a megélhetéshez, kvázi mindenki dögöljön meg, aki minimálbéren, vagy sokan még az alatt vannak??? és ebből még fizessék persze a devizahitelt, rezsit, stb... A kilakoltatott családok száma ez évben már több száz!!! ez orbán magyarországa keresztényi támogatással!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.