Eredetileg az volt a terv, hogy Orbán Viktor erkélyének építési munkálatai miatt május közepétől ideiglenesen kitiltják a turistabuszokat a Várnegyedből, amiket BKK-s járművekkel helyettesítettek volna. Az építkezéshez szükséges járművek, munkagépek és turistabuszok együttes súlya ugyanis veszélyeztetné a Vár alatti barlangrendszert. De a BKK-járművek ugyanolyan nehezek, mint a turistabuszok, csoportok szállítására viszont egyáltalán nem jók. A kitiltás május 15-én lépett volna érvénybe, de az idegenvezetők azonnal tiltakozást nyújtottak be, amiben az áll, hogy "A Várban megforduló napi átlagosan 35 ezer turista közül legalább 15 ezer szervezett csoporttal érkezik. Megoldhatatlan ennyi embert átszállítani a turistabuszokról a BKK-s járatokra. Az idegenvezetők nem tudnak ezekkel a feltételekkel 40-60 fős csoportokat egyben mozgatni". Pénteken ezért a Miniszterelnökség és az önkormányzat képviselői egyeztetést tartottak, ahol megbeszélték, hogy akármilyen korlátozás is lesz, az nem...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Északi
"Az egész azért van, hogy ne zavarjuk az uraságot?"- mondta egy magyar idegenvezető az eredeti tervről."...azért hát.
volvós
Sööööööt !!! Már Hegyeshalomnál vissza kell forditani
a jó kis eurót hozó turistákat...csak a román és az albánok
jöhetnek...
Toby
NIncs ebben semmi különös, Csámpás Szem a 8-as számtól fél, orbánc - a genyó ! - meg a túristáktól ! Pedig be lehetne mutatni a a fészket, mint "uniós támogatásból lenyúlt pénzből újjépített állatkertet " !
egyvandor
@HellBrain: Ez az a tipikus eset, amikor a kevés is lehet sok. Sőt túl sok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.