Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azonnali hatállyal megszüntette a jogviszonyát egy próbaidős miskolci munkatársának – írja a nol.hu.

A férfival a hírt a megyei igazgató két másik személy jelenlétében közölte, és azt mondta, bár a munkájával nem volt probléma, egy internetes honlapon arról olvastak, hogy a kirúgott férfi korábban önkormányzati képviselőjelöltként indult az egyik miskolci egyéni választókerületben, és erről a munkáltatót nem tájékoztatta.

A kirúgás oka az összeférhetetlenség, és ahogy a beszélgetésről készült hangfelvétel is bizonyítja, hogy az illető az igazgató szerint

a kormány politikai meggyőződésével nem feltétlenül azonos irányba politizál.

A Miskolci Törvényszék megállapította, hogy a férfi munkaviszonyát jogellenesen szüntették meg. Az ügy ezt követően az Egyenlő Bánásmód Hatóság elé került, ahol a megyei katasztrófavédelmi igazgató azzal érvelt, hogy az, eltávolításának oka nem a férfi politikai tevékenységének iránya, hanem a ténye volt. 

ha valaki baloldali érzelmű, hogyan tudna hivatásosként az esküje alapján szolgálni egy nézeteivel nem egyező rendszert?

- csodálkozott az igazgató.

A kirúgás miatt a katasztrófavédelmi igazgatóságot másfél millió forint bírsággal sújtották.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egy katasztrófavédelmis nem a rendszert szolgálja, hanem a társadalmat. Ha egy kormánykritikus kerül bajba, akkor hogyan fogja megmenteni egy kormánypárti egyén?
Ezek után azt sem értem, hogyan létezhetnek kormánykritikus orvosok, buszvezetők...?
BALF@SZOK!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
butler2005
Dr. Papp Lajos szívsebész professzor beszéde a parlamentben 2010.12.10.

Ő már hat éve Röviden diagnosztizálta a kórképet:

youtu.be/1zw2ZKdN8y0?t=335
Toby
Ez a hír, nem hír! Sunyisztánban így működik egy politikamentes, vastag közpénzen fenntartott szervezet!
Ja és a kéményseprés és ezzel összefüggő ellenőrzés sem kisdobos szorgalomból került a katasztrófásokhoz, mint hatósághoz, ugyanis katasztrófásként kötelető az ingatlanba beengedni a füstfaragókat, akik vidáman helyszínfelmérést végezhetnek a ház/lakás belső elrendezéséről...a többit a fantáziákra bízom, hogy ez milyen hatalmas előnyökkel járhat egy orbánista titkosszolgálat számára!
Natsuki
@Toby: tehát ha nincs Orbán imafal kialakítva, akkor készülhetek a szénmonoxid-mérgezéses csúf halálra? Fasza! Abszurdisztán megint kiütéssel nyert.
egyvandor
A kataszrófavédelmi hivatal a köz terhére kifizeti a másfél milkát osztjónapot. Az igazgatónak kellene saját zsebből fizetnie és törvény által kéne biztosítani, hogy akit büntettek azt ne lehessen egyéb módon kompenzálni. (De ebbe rafkós politikusaink nem mennének bele. Nekik bele értve még ellenzéki politikusokat is jó Gorbán rendszere.)
Másrészt miért kell politikai hűség a katasztrófavédelemben? Talán attól félnek, hogy vészhelyzetben nem nyújtana feltétlen prioritást egy fideszes megmentéséhez?
kukac50
Aki megszavazta,hogy Vajna kapja meg az üzemeltetési jogot az a Nép vagyonának hűtlen kezelését a kincstár bevételét adta valamiért cserébe. Bűntárs az egész banda!
világlátó
A katona, a rendőr, de most már a katasztrófa esetén a mentés, mentesítést végző alkalmazott sem politizálhat. Nem az ő dolga. Neki csak egy feladata lehet, az ami a szolgálati szabályzatban
számára előírt.
Egyébként is, aki ennek a kormánynak a kenyerét eszi, ne alázza le azt az asztalt, ahonnan eszik.
Lehet elmarasztaló véleménye a mai rendszerről, de ezt inkognitóban tegye. Vagy álljon fel, adja át a helyét és vállaljon munkát ott, ahol felveszik és ahol bátran szidhatja a rendszert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok