Hat városból jelezték eddig, hogy helyi tüntetéssel csatlakoznak a Tanítanék mozgalom szombati budapesti tanévzáró demonstrációjához - írja az Index.

Budapesten a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz vonulnak majd a tüntetők, hogy tiltakozzanak a kormányzat oktatási döntései ellen és osztályozzák a kormány teljesítményét.

Emellett Debrecenben pénteken 14 órára, Győrben szombat délelőttre, míg Szegeden, Békéscsabán, Miskolcon és Pécsen délutánra hirdettek demonstrációkat a belvárosi terekre.

Pukliék a Tanítanék oldalán azt írják, hogy 

Az utóbbi időben egyre többször halljuk: a tanárok elfáradtak, a tiltakozás elcsitult. Volt, aki szerint már bele is buktunk ebbe a harcba. Ez nem igaz! Olyannyira nem igaz, hogy jelenleg is több fronton küzdünk a kormány eszevesztett intézkedései ellen, és igyekszünk minden erőnkkel megakadályozni azt a rendszerszintű ámokfutást, ami jelenleg zajlik az oktatásban.

Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell. Egy héttel ezelőtt a szakképzési rendszer szétverésére hívtuk fel a figyelmet. Szakmai szervezetek, szakszevezetek, iskolák küldték el a Civil Közoktatási Platform tiltakozását. És mi volt rá a válasz? A Nemzetgazdasági Minisztérium felháborító és valótlan állításokkal próbálta "megcáfolni" a szakma állításait. Nem sikerült nekik. Nincs olyan állításuk, amivel ne lehetne, és amivel nem fogunk szembeszállni.

Mindeközben megkezdődött az alapítványi szakképzők ellehetetlenítése és kényszerállamosítása, a kéttannyelvű képzés ellehetetlenítése, a totális államosítás előkészítése.

Úgy tűnik tehát, hogy a kormány elhatározta: ott árt, ahol csak tud. Csoda, hogy dühösek vagyunk?

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Eddig az volt, hogy a tanári szakma egy életre szól és a kormányt 4 évente le lehet váltani. Most fordult a kocka. A kormány végleg maradni akar és leváltja az véleményt mondó tanárokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Bringás:Nem, te magad vagy a trágya.
Bringás
@silber13: Megint házhoz jössz a megalázásét? Gratulálok, szerencsétlen!
Mézike
@Nagy Mária: Megveszem a könyved...ha lesz! :-)
@Bringás: ma 07.52-re. Igen a kormány feladata. De mi lenne ha előtte leülnének azokkal akik évtizedeket húztak le a gyerekigában ? Ezt nevezik tapasztalatnak. Ők tudnának csak tanácsot adni.
Nagy Mária
@silber13: Köszi. Ez a két lökött (radikalisdemokratak, Bringás) nem éri meg.
Egy ilyen hülye pedagógusnak mindig az az igazi nagy tett, ha a tuskóból szép szobrot sikerül faragni, de ezekbe beletört a bicskám.
Nagy Mária
@Mézike: Aranyos vagy, de ha még sokáig szaporodnak ezek a drágák, lehet, hogy meg sem érem a nyugdíjat. :)
Mézike
@Nagy Mária: A nyögdíjjal én is így vagyok...:-) van még pár év de mire odaérnék? Ki tudja mi lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.