Hat városból jelezték eddig, hogy helyi tüntetéssel csatlakoznak a Tanítanék mozgalom szombati budapesti tanévzáró demonstrációjához - írja az Index.

Budapesten a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz vonulnak majd a tüntetők, hogy tiltakozzanak a kormányzat oktatási döntései ellen és osztályozzák a kormány teljesítményét.

Emellett Debrecenben pénteken 14 órára, Győrben szombat délelőttre, míg Szegeden, Békéscsabán, Miskolcon és Pécsen délutánra hirdettek demonstrációkat a belvárosi terekre.

Pukliék a Tanítanék oldalán azt írják, hogy 

Az utóbbi időben egyre többször halljuk: a tanárok elfáradtak, a tiltakozás elcsitult. Volt, aki szerint már bele is buktunk ebbe a harcba. Ez nem igaz! Olyannyira nem igaz, hogy jelenleg is több fronton küzdünk a kormány eszevesztett intézkedései ellen, és igyekszünk minden erőnkkel megakadályozni azt a rendszerszintű ámokfutást, ami jelenleg zajlik az oktatásban.

Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell. Egy héttel ezelőtt a szakképzési rendszer szétverésére hívtuk fel a figyelmet. Szakmai szervezetek, szakszevezetek, iskolák küldték el a Civil Közoktatási Platform tiltakozását. És mi volt rá a válasz? A Nemzetgazdasági Minisztérium felháborító és valótlan állításokkal próbálta "megcáfolni" a szakma állításait. Nem sikerült nekik. Nincs olyan állításuk, amivel ne lehetne, és amivel nem fogunk szembeszállni.

Mindeközben megkezdődött az alapítványi szakképzők ellehetetlenítése és kényszerállamosítása, a kéttannyelvű képzés ellehetetlenítése, a totális államosítás előkészítése.

Úgy tűnik tehát, hogy a kormány elhatározta: ott árt, ahol csak tud. Csoda, hogy dühösek vagyunk?

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Eddig az volt, hogy a tanári szakma egy életre szól és a kormányt 4 évente le lehet váltani. Most fordult a kocka. A kormány végleg maradni akar és leváltja az véleményt mondó tanárokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Eddig az volt, hogy a tanári szakma egy életre szól és a kormányt 4 évente le lehet váltani. Most fordult a kocka. A kormány végleg maradni akar és leváltja az véleményt mondó tanárokat.
radikalisdemokratak
DE IGEN PUKLI, ELBUKTATOK!
.
el kell olvasni ezeket az elemző cikkeket, amikben a szerző - akit egyébiránt utálok, mint varjú a rohadt tököt - ám mindent, ismétlem mindent előre megírt!
SZAKMÁNAK SOK, FORRADALOMNAK KEVÉS
Szerző Bartus László March 17, 2016
.
CSAPDA A TANÁROKNAK
Szerző Amerikai Népszava April 01, 2016
.
POLGÁRI ENGEDELMESSÉG
Szerző Bartus László March 23, 2016
.
A TANÁRLÁZADÁS VISSZAFELÉ SÜLT EL
Szerző Amerikai Népszava April 30, 2016
.
ROSSZ KÉRDÉSRE, JÓ VÁLASZ
Szerző Bartus László March 16, 2016
.
tzeccik, nem teccik tanarak-szamarak itt bizony lesre futottatok, s ahelyett, hogy valami pozitív nagy dolgot csináltatok volna, egy jó nagy darab szart alkottatok, mert ennyi telik tőletek szervilis, megalkuvó igazi magyarok!
.
igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség
Peller Anikó
Hümm, hümm, sajnos. Amíg az életüket nem készek feltenni addig felesleges vonulgatni az utcán, ki nem szarja le. Aztán hazamennek.
bubu1
444.hu/2016/06/07/a-kormany-71-millioert-rendel-rakay-philip-koenyveket

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány összesen
71,3 millió forintot csoportosított át,
hogy Rákay Philip a Szabadság tér '89 – a rendszerváltoztatás aktái című köztévés műsorából készített kétrészes könyveiből vásároljon. A műveket iskolákba, és könyvtárakba szánják.
vadnarancs
Szombaton tüntetni? Esetleg oda is dobnak bográcsban valamit? Megint kinevettetik magukat!
justhpeter
Nem tüntetősdit kell játszani, hanem sztrájkosdit szeptember 1-től, míg a kormány nem kapitulál. Oszt Jónapot !
vonotok
Tc. egészségügyi dolgozok, vajon jöttök-e szombaton szolidaritásból tüntetni??,
Kedves közalkalmazottak Ti ott lesztek-e, vagy csak nyalogatjátok a sebeiteket???
BKV-és Volános dolgozok gyertek most együtt mutassuk meg, hogy SOKAN vagyunk. És mosz már ELÉG VOLT !!!
TASzSz
@radikalisdemokratak: Na ez aztán UNDORÍTÓ! Így nem beszélünk embertársainkról! Főleg az utolsó bekezdés egy GANÉJ megnyilvánulás! Ez így már szándékosan bomlasztó tartalmú ALJAS duma! Hogy vársz el LOJALITÁST, ha nem adsz?!
Több tiszteletet a pedagógusoknak! Ugyanis elvárod, hogy a gyereked az iskolában ne csak oktassa hanem nevelje is! Erre a 45 perc édeskevés!
A tanárok keze meg van kötve, ugyanis neki csak KÖTELESSÉGE van, a diáknak meg JOGAI!
Nahát egy lóf*szt neked! Főleg az újságcikkes hivatkozásaidért!!!
Nagy Mária
@radikalisdemokratak: Ez csak szájkarate amit művelsz. Semmi megoldás, kiállás, csak folyik belőled a gyűlölködés és a butaság.
Egy, eddig csak a tanárok léptek valamit a hülyeség ellen. Te hülyézed őket, hol voltál amikor ki kellett volna állni?
Ha ennyi a mondanivalód, bölcsen maradj csendben!
A te esetedet hívják pedagógiai csődnek.
Bringás
A privilégiumokért lázadnak az álpedagógusok! Csak agy hőzöngő kisebbség, akik majd szépen hazaballagnak! A kutya se támogatja őket!
radikalisdemokratak
@TASzSz: "kedves barátom" - nem véletlen az idézőjel, remélem érted! érted?! - úgy vélem az egész el lett TASzSZ-va, pontosabban TOSzSZ-va!
remélem ezt is érted! érted?!
egyébiránt nem véletlenül hagytam volt oda magát a tanári pályát.
szóval, úgy gondolom, nekem te ne beszélj, ismerem a tanarakat-szamarakat kívülről, belülről.
.
a definícióval, melyben meghatározom milyen is az igazi magyar tán sért téged? esetleg felfedeztél benn valakit, aki a lehető legközelebb áll tenmagadhoz?
nos, okulásul ideteszem az igazi hülye definícióját is:
.
IGAZI HÜLYE:
.
feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
.
ez is ismerős?
a legrosszabb a kettő elegye!
te?
vélemény?
.
"baráti" üdvözlettel,
radikalisdemokratak
radikalisdemokratak
bocs a kihagyott egy-két bötűért!
u röhögtem, hogy így sikeredett!
silber13
@Bringás: Te tényleg nem vagy komplett! Álpedagógusokat vakogsz? Ezek diplomás emberek, egyetemi, főiskolai végzettségűek, nem úgy, mint a frakciód makogó vezetője. Nagyon jól tudod, hogy nem holmi kiváltságokért, főleg nem plusz zsozsóért hajtanak! De ezt nem akarod megérteni, mert a pártod eszement, semmihez sem értő potentátjai neked és a hasonlóknak ezt parancsolták!
Bringás
@silber13: Hát a kevesebb munkáért ugyan annyi bért, biztos nem a béremelésről szól, ezt még a gyogyóban elhiszik!
A harc a kiváltságokért megy! Megállapítani a saját munkaidőt és megválasztani a fenntartót és a főnököt! Milyen munkahelyeken lehet ezt megtenni? Ha válaszolnál, néma barátom!
A főiskolai végzettségű hangemberek lázadnak, mert van két idióta, politikai ambíciókat dédelgető, felhergelt semmi ember!
A többi tanít és nevel!
TASzSz
@radikalisdemokratak: NÉZZ TÜKÖRBE! Jakyll & Hyde! Mindenki rossz? Csak te vagy a hibátlan!

Egyébként én a tanárokért / pedagógusokért a kezem a tűzbe teszem!

Elfelejtetted az óvónénidet, aki vigyázott rád, míg a szüleid nyugodtan dolgoztak?! Elfelejtetted a tanító énit, aki a betűvetés rejtelmeibe beavatott, számolni, olvasni tanított???

Ki vagy te? Keress sürgősen egy szakembert! Dr Vincze Gábor profi! Gyula, Pándi Kálmán Kórház Pszichiátria!!!
Nagy Mária
@radikalisdemokratak: Ha te tanár voltál, nem csodálom, hogy egy normális tantestület rövidúton kiutált.
Az ilyen megmondó emberek nem valók gyerekek közzé. Isten áldása, hogy pályaelhahyó vagy.
radikalisdemokratak
@TASzSz: eltaláltad!
és mégse vagyok tökéletes, mert hiányzik belőlem a hiba, ahogyan helyesen látod!
radikalisdemokratak
@Nagy Mária: elolvastad amit írtam neked? nem? akkor miért beszélsz, vagy csak a szád-kezed mozog?
egyáltalán megértetted amit írok?
mert úgy látom nem sikerült.
Mézike
@radikalisdemokratak: Szia annamari. Csak vissza kevertél?
Mézike
@silber13: Ma 16.57.-re
Biztos hogy tudja miért tüntetnek a tanárok?
Sztem gőze sincs, csak nyomja a betanult nótát.
Nagy Mária
Igen elolvastam, de bármilyen szépnek tűnik, utópia. Ilyen arroganciával mindenki elriad tőletek, mert a stílus maga az ember. Most plagizálok, mert ennél frappánsabb válasz nincs is. Ugye nem baj JAJMÁR?
JAJMÁR
Na de kedves demokraták - én is -, ki is a hibás? az, aki átver, vagy az, akit átvertek? Ja, hát persze, akit átvernek. Még akkor is, ha előre tudható, hogy úgyis... hiszen náluk van minden eszköz! Miért is ne? Megtehetik? Persze, hiszen ezzel is csak a "rátermettségüket" bizonyítják, mindjárt jönnek a nagy "radikális" megmondók, akik simán lehülyézik a szólni merőt, a tenni akarót! Hisz lám-lám, csak a szája járt! Pedig milyen gyenge és kevés!

Nem tudom, érthető voltam kedves radikalisdemokratakkukacszabadpostapontakárki?

Nem a Gallónén múlik! Nem a pedagógusokon múlik! Mindenkin múlik! Amíg folyton lesajnálja és kigúnyolja a többség a kevés tenniakarót, ahelyett, hogy melléállna, sorozatosan és mindig mindenkit átvernek. TISZTELNI ILLENE aki szólni és tenni mer! Nem annak van most az ideje, hogy ki tud nagyobbat mondani. Reális, okos, megvalósítható gondolkodók és emberek mellé kell állni. Ezek pl. a pedagógusok, a nővérek... stb.
(Oké, tudom, neveltetés kérdése is :-) )
perfekt
Ma már,sajnos összeolvad a szezon- a fazonnal.Az oktatás,már 2000 környékén ripityára lett verve.Egyetlen kormány sem volt-ki az oktatást olyan szintre emelte volna,ami megfelelhetne a 21. század kihívásainak.Ma sem különb a helyzet,sőt--minap olvasom-hogy Osztojkán az erőforrási miniszter fő tanácsadója.Hát ez skandalum.Farkas-milliárdokat nyúlt le(igaz ,őt Orbán egy vérből valónak nevezte önmagával)- a Roma gyerekek felzárkóztatási keretéből.S a papnak, ilyen főtanácsadói vannak?! A probléma túllépett a pedagógus problémán, ám megjelentek a karrierhangadók-önálló szekciókat létrehozva ( mint a fekete ruhás) -ezzel azt az erőt verik szét-amiért harcolnak az egységet! Lásd:Dunaújváros minap.
Mézike
@Nagy Mária: Húúú ez jó! :-)
nekem a bátyám tanított kemény 41 évet középiskolában. Tudnék mesélni a radikálisvalakinek, de nem teszem, mert ahogy a vének mondják, hülyével nincs mire menni.
Belőle hiányzik a gondolkodás képessége. Méghogy tanár volt? :-)
Nagy Mária
@Mézike: Tudja, én egy egész estét szántam a magyarázatra. De úgy döntött, mint a vezér, nála jobban senki nem tudja a tutit. Meg is írta, ő mindenhez ért.
TASzSz
@radikalisdemokratak: Kapsz 1 LIKE-ot, ha ettől kielégülsz, ám legyen jó napod!
radikalisdemokratak
nos a pszichológiai kísérlet teljes sikerrel zárult.
igaza van Kertész Ákosnak, csicska nép, szolga nép a magát magyarnak valló csürhe.
ékes példája ennek az, miként reagált az általam írottakra – mely maga a VALÓSÁG! – ez a TASzSZ-TOSzSZ, meg a Nagy Mária. természetesen az őket kedvelők is ugyanolyan szart egyik sarokból a másikba, s vissza tologató halogató, megmagyarázó, mindig reménykedő, bízó szolgalelkek mint ez a két szerencsétlen.
tudom, kellemetlen szembenézni a VALÓSÁGGAL, s legkönnyebb a legkönnyebb – ezt rajtuk röhögve megkönnyeztem! – utat választani, azaz arra támadni, aki rákényszerít a szembenézésre,
.
DE
.
teccik, nem teccik – teccik érteni?! – ez van!
ez a nagy büdös, véres valóság, amit írtam, míg ti homokba dugott fejjel, s felemelt seggel – hátha a csuti belerak valamit, ugyi? mire számítotok? kockacukorra? – boldogan bégettek!
varirmag
A tanárverések ellen is szót emelhetne a t.szakszervezet.
radikalisdemokratak
TASzSz-TOSzSz, meg Nagy Mária, s az őket lájkolók!
olvassátok el ezt a cikket:
.
kolozsvaros.com/2016/06/07/egy-edesanya-uzenete-orban-viktornak/
.
rólatok szól, a birkákról
Borsodi
Érdemes elolvasni a commentek közül amit Kelemen Gábor írt, igencsak rátapintott a lényegre,itt addig nyugalom béke és jobb lét számunkra nem lehet amíg az országunkat ilyen emberekre bízzuk.Mindenkinek ki kellene állni az igazságért.
JAJMÁR
@radikalisdemokratak: 22:39 Jó cikk! Olvasd újra figyelmesen.
Nem veszed észre, hogy pont azt teszed, amit a kommentelők a kétségbeesésében nyílt levelet író anyukával? Te éppen ezt teszed pl. a pedagógusokkal. Bennük keresed a hibát, - nyilván van egy-két személyes sérelmed - ezt vetíted ki az egész közösségre, és mindjárt meg is előlegezed nekik a bukást, - gondolom örömet okoz - és okolod őket. . A saját kis sérelmeidre koncentrálva képtelen vagy objektíven elemezni, az oktatás "valós" problémái téged nem is érdekelnek és nem is érted azokat.
Ezzel pedig bármilyen radikálisdemokratának tartod is magadat, egyértelműen támogatod a kormány politikáját. Te birka vagy! Csak sokkal butább. (Vagy egy provokátor)
Hát ez a nagy büdös valóság, nézz vele szembe!
silber13
@Mézike: Egy fenét tudja, csak túráztatja a száját!
silber13
@Bringás: Esetleg, ha elolvasnád a tanárok által javasolt 25 pontot, amire a kormány részéről 80-90 %-ban rá is bólintottak, ígérgettek, aztán gyorsan elfelejtették!
Bringás
@silber13: Az oktatás koncepciója a kormány feladata, nem a tanároké!
silber13
@Bringás: Meg is látszik az eszement kapkodáson, az orbitális dilettantizmuson. Aki értett hozzá ( Pokorni ) az útban volt, kigolyózták. Oda csak olyan kerülhetett, mint Balog páter a vándorköszörűs.
Jozefina
Tanárok mellett ott kellene lenniük a diákoknak, a szülőknek és számos civil szervezetnek, szakszervezetnek is!!!
Bringás
@silber13: Neked ez a véleményed, nekem nem!
Nagy Mária
@radikalisdemokratak: Röhögj magadon szerencsétlen sérült lélek!
Te nem a valóságban élsz, de ha így jó neked- csak a normális, tenni akaró embereket kíméld meg ettől az ízléstelen, hőbörgő szájfosástól.
Még nem írtad le te pontosan mit is tettél a jobb világért? Vagy, a mindenki hülye birka, ez a te nagy cselekedeted?
Elmész te a jó ... Na azért sem írom le, mert én kaptam és adok nevelést azoknak, akik még befogadók.
silber13
@Nagy Mária: Ne húzd fel magad Marika! Nem érdemes!
Bringás
Látni kell, hogy a 13. havi fizetés elvételén nem lázadtak, akkor sem, amikor sulikat zártak be és akkor sem mikor Magyar Bálint szétverte az a közoktatást! Most bukott libsiék tüzelik őket és páran hajlandóak lázadni!
Ez mutatja a demokrácia jelenlétét, mert nem féltik az állásukat, tudják nem lesz bajuk, hogy a senki által nem támogatott álcivilek közé álltak!
Értelmes ember moslékba nem fördik, így nem értem, hogy tudnak közösséget vállalni holmi Törley- Pukli uszító páros mellett?
Szánalmas! Nekik már nem a gyerek az első!
silber13
@Bringás: " mert nem féltik az állásukat, tudják nem lesz bajuk"
Hát sokan azért nem mertek sztrájkolni, mert az ottani Fideszes közép- és nagykutyák bizony megfenyegették őket és mindenféle retorziót igértek be nekik!
TASzSz
@radikalisdemokratak: "Az ember olyan előszeretettel részrehajló, és képes olyan elvont következtetésekre, hogy szándékosan eltorzítja az igazságot és letagadja a saját érzékszerveivel tapasztalt valóságot, csak azért, hogy igazolja saját logikáját." Fjodor Dosztojevszkij
Bringás
@silber13: És hányat is bocsátottak el a sztrájkolók közül? Pusztán a hazudozás okán kérdem, hogy elküldik őket és félnek!
silber13
@Bringás: Ezt neked pontosan tudnod kell, hiszen az " edzőid" tájékoztatnak mindenről.
Bringás
@silber13: Nem én ugatok teli trágya pofával!
silber13
@Bringás:Nem, te magad vagy a trágya.
Bringás
@silber13: Megint házhoz jössz a megalázásét? Gratulálok, szerencsétlen!
Mézike
@Nagy Mária: Megveszem a könyved...ha lesz! :-)
@Bringás: ma 07.52-re. Igen a kormány feladata. De mi lenne ha előtte leülnének azokkal akik évtizedeket húztak le a gyerekigában ? Ezt nevezik tapasztalatnak. Ők tudnának csak tanácsot adni.
Nagy Mária
@silber13: Köszi. Ez a két lökött (radikalisdemokratak, Bringás) nem éri meg.
Egy ilyen hülye pedagógusnak mindig az az igazi nagy tett, ha a tuskóból szép szobrot sikerül faragni, de ezekbe beletört a bicskám.
Nagy Mária
@Mézike: Aranyos vagy, de ha még sokáig szaporodnak ezek a drágák, lehet, hogy meg sem érem a nyugdíjat. :)
Mézike
@Nagy Mária: A nyögdíjjal én is így vagyok...:-) van még pár év de mire odaérnék? Ki tudja mi lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.