Hiába zuhant hatalmasat a Fidesz népszerűsége, továbbra is a kormánypárt tudja maga mögött a legtöbb szavazót. 

A kormányközeli Századvég júniusi közvélemény-kutatása szerint a pártok versenyében továbbra is a Fidesz vezet. Az alapítvány pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a "legnagyobb jobbközép néppárt" 2006 nyara óta, vagyis tíz éve áll a rangsor élén.

A Századvég felidézte: 2006 nyarán kezdődött az a jobboldali fordulat a magyar belpolitikában, amelynek eredményeként a Fidesz tartósan átvette a vezetést a pártok versenyében. Ez mai napig változatlan, függetlenül attól, hogy időközben a párt támogatottsága, a politikai ciklusok természetének megfelelően, időközönként csökken vagy emelkedik – írták.

Legfrissebb felmérésük szerint 2016 júniusában

a teljes népesség körében 29 százalék támogatja a Fideszt. A Jobbik 13, az MSZP 9 százalékon áll. A DK támogatottsága a teljes népesség körében 5, az LMP-é 3 százalék.

A biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP jelenleg 44 százalékon áll. A Jobbikra 24, az MSZP-re 16 százalék voksolna. Ebben a választói csoportban a DK-t 8, míg az LMP-t 4 százaléknyian támogatják.

A Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást június 1-5. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú ember megkérdezésével készítette.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Mikor azt hallom, hogy két vacak tollal lehet szavazatokat venni, én már semmin sem csodálkozom. Hülye a magyar, tisztelet a kivételeknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
MEGvezet.
csak egy igekötőnyi a különbség.

A mai modern oktatási rendszerünkből ez a dolog valószínűleg gyorsan ki is lesz törölve,
mert hiszen teljesen felesleges, hogy mindenféle szedett-vedett magyarok ilyesmiken képesek legyenek elgondolkodni.
bakegya
A magyarok narancsködös százaléka imádja magát becsapni,manipulálni,meglopni-orsos vicctort és pereputtyát tarcsák el de nélkülem!!!
hetöndöe
Előbb-utóbb azt is kideríti a seggnyaló Századvég,hogy 2002-ben és 2006-ban nem is vesztettek választást fitymaszék.:-)
dr. prédikátor
igen! tíz éve vezeti az országot a szakadékba!!!
RonaGyuri
Legyügöző a számok eltérése a pár napja közölt republiconéitól! =))
laja70
@Horizont: Nem emberek, hanem vénasszonyok, akik szerelmesek Viktorkájukba!
Perwool
@Horizont: "Mindig "báncsák" a magyart, az egész világ foga mi kincsére fáj, az összes migráns, terrorista itt telepedik le"
Ezt ismerte fel Orbán!
Úgyhogy, amíg ellenséget talál, és megvéd tőle, addig mindig lesz 2-3 millió szavazója.
Desischado
Mikor azt hallom, hogy két vacak tollal lehet szavazatokat venni, én már semmin sem csodálkozom. Hülye a magyar, tisztelet a kivételeknek!
volvós
@hetöndöe: 18:49
...az a századvég, ahol a
G.(Simicska szerinti ) fodor gabika gnóm
a fö-fö ánusztakarító !
nezelodo
Olyanná válik lassan ez a fidesz siker, mint a londoni 6:3, mindenki hallott róla de csak kevesen látták, olyan régen volt, de a legenda él tovább.
eszegfu
2016. májusában 8 közvéleménykutató cég felméréséből "átlagot" számitva a szavazóképes lakosság 48 %(!!) nem támogat egyetlen pártot sem, vagy nem tudja. A kérdésem csupán az: 1000 fő "mintavétel"-nél hogy hogy mindenki tudja?! Ráadásul telefonos kérdőivnél még azt sem láthatják mi is van a "homlokukra irva"!! Szóval nem vagyok biztos a "véletlenszerüen" megkérdezettekben, igy a %-os arányban sem!
telegdilaci
Sajnos nagyon sok az agy mosott,akiknek a Fidesz propaganda,sikeresen,át mosta az agyát,és minden hazugságot,el hisznek! ezeket az Embereket az sem zavarja,hogy két kézzel szórják,a közpénzt,építik a hülye stadionokat,vasutat,Fidesz közeli oligarchák,gazdagodása,6-év alatt milliárdosok lettek.
rosalinda57
Ahogy elnézem a képet pókharapók és szavazás miatt gumiszobából két tollért kiengedettek tábora.
telegdilaci
@Perwool: Semmitől nem véd meg Orbán,csak a saját hatalma építése,a zsebe teletömése! érdekli,az Emberek nyomora,nem érdekli! több száz ezer embertől el vette a rokkant nyugdíjat,belelökve a sok szerencsétlent,a szakadékba.normális Ember nem is mond akkora baromságot hogy ez a skizofrén! meg védett bennünket.
nusika
...ez is egy szavazócsoport. ""Ők"" döntötték el a 2/3-ot.És ezután is a külhoni magyarok?? fognak dönteni?
Perwool
@telegdilaci: Az elvakult Fidesz hívők, akik csak néha néznek ki a gazda seg...ből. Hidd el úgy vélik őket megvédi az"Istenük"!
volvós
..." A Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást június 1-5. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú ember megkérdezésével készítette..."

...vagyios a kubatov elvtárs lisájából...!
G...fodorka !
kamazuka
A címet olvasva,mindíg az első benyomás a nyerő.Nálam.

Meg!
Csodálkozó
@verőce21: Éljen!
Azerbaltánban, kukázásból!
Csodálkozó
Tíz éve vezet a Fityisz.
Sajnos nem azt, amit kéne: ipari áramot!
bakegya
Vezet a narancsködben, a mi kocsijainkat,állampénzen!!!-dilettáns tolvajbanda al-és felcsutkai maradonával a cölöp tetején!
percsi
Fidesz tíz éve vezet!
Miben is? Lista?
Borsodi
A Fidesz tíz éve vezet az orrunknál fogva! Hamarosan karika lesz az orrunkban,és még jobban megvezetnek.
eugen4402
A Századvég más eredményt nem is közölhetne, 4 milliárdot kaptak a Fidesz-kormánytól tanulmányok készítésére, azt pedig le kell dolgozni. Kit érdekelnek a tényleges erőviszonyok? Nekik szerződésük van, és szeretnék, ha holnap, holnapután is érvényes lenne. Jó kuncsaftért az Istent is lehazudják az égből...
Perwool
@Csodálkozó:" Sajnos nem azt, amit kéne: ipari áramot!"
Pedig!
Ha hazugsággal és a lopással áramot lehetne termelni, fél európát rá lehetne kötni a Fidesz székházra és a parlamentre​.​
Csodálkozó
@verőce21: Éljen.
Kamcsatkán, kukázásból!
Fradigege
Nálam nem vezetnek. A századvéget pedig hagyjuk. A századvég more. More a vezetőjük is, aki héber neveket adott a gyerekeinek. Tehát nem magyar.
vitriol
a nézőpont és a századvég felváltva súlykolja az emberek fejébe, hogy a fidesz a győztes párt.
bundi
@verőce21: éljen...éljen...
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
nem súlyedtek hanem emelkedtek...éljen az európai atlantisz ezeréves birodalma
szalaiveronika
Csalással, hazudozással, alávaló intrikával, maffiózókra jellemző félelemkeltéssel sikerült elérniük, hogy az emberek bólogassanak, vagy hallgassanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.