Palkovics László oktatási államtitkár szerint fontos lenne a párbeszéd a demonstráló pedagógus szakszervezetekkel is, de már "megszokták", hogy azok nem vesznek részt a közoktatási kerekasztalon. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt is elmondta, hogy a demonstrálók által felvetett pontokat vitatták meg a legutóbbi ülésen, így arról is egyeztettek, hogy milyen legyen a 21. századi magyar közoktatás, amelyet 2018-ban, az új nemzeti alaptantervben akarnak bevezetni.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy jövőre egyebek mellett tíz százalékkal nő a tanítást segítők bére, jövőre pedig 104 milliárd forinttal több jut az állami fenntartású közoktatási intézmények üzemeltetésére, annak fele a bérek emelését szolgálja.

Palkovics László beszélt arról is, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakítása garantálja, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnnek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Rossz lóra tettél, Laci és nem volt tisztességes ahogy ezt képviselted ! Valóban megbuktál !
Nagy Mária
Meddig képesek még hazudni az egyeztetésről, csak azért is az ellenkezőjét csinálják annak is, amit valóban megígértek a szakszervezeteknek.
Bezzeg a béreket hetente emlegetik, hogy az emberek el ne felejtsék utálni a pedagógusokat. Palkovics úr, ennél száz égetőbb probléma van az oktatásban, ha eddig nem vette volna észre.
glorianna
Ugyan már, Palkovics úr! Ha valóban fontos lenne, már találtak volna rá módot. De az az oktatásban érintett nagyjából két millió gyerek és felnőtt egyáltalán nem érdekes OV és csipet-csapata számára, úgyhogy csak mímelik a tárgyalásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.