Ha Dániel Péter annyi figyelmet kapott, akkor a bolondvonat másik vége se maradjon ki: a nemzeti rettegők, akik néhány buta nácizó cikk alapján máris azt vizionálják, hogy megint összefogott ellenünk a világ, és az ürgebőrbe varrt liberális nyugati sajtó nem nézi jó szemmel a magyarok Eb-szereplését.

A kisebbségi komplexus először Hrutka Jánosban nyomta el a győzelmi mámort, százak által megosztott Facebook-dolgozatában az egykori labdarúgó arról írt:

A brit és francia újságírók hangulatot akarnak kelteni a magyar szurkolók és úgy általában Magyarország körül. Egyre inkább úgy tűnik, hogy zavarunk. Nem szokás az Európa-bajnokságon az olyan megnyilvánulás sorozat, mint a magyar drukkereké. Szinte már nem EU-komform, hogy egy válogatott drukkerei összeállnak huszonötezren és énekelve, a csapatot és a hazájukat éltetve végig vonulnak egy-egy városon. Ez nem felel meg a globalizációs eszmének, ez nem egy olyan liberális dolog.

Aztán ma valahonnan előkerült a Jobbik is, és egyetlen közleménnyel akkorát néppártosodtak, hogy ennél kétségbeesettebb sikongatást Kovács Zoltán sem tudott volna rendezni:

Az elmúlt napokban elképesztő lejárató hadjárat indult a magyar labdarúgó válogatott szurkolói ellen, mind a hazai, mind a nemzetközi médiában. A legképtelenebb vádakkal illetik azokat az embereket, akik pénzt, időt nem sajnálva a helyszínen buzdítják a nemzeti tizenegyet, hogy minél sikeresebben szerepeljenek az Európa Bajnokságon. A rágalmakból az itthoniaknak is jut bőven, sőt a válogatottnak is vannak hazai ellendrukkerei, amelyre végképp nehéz magyarázatot találni.

Az elmúlt évtizedekben a mindenkori politikai hatalom veszélyesnek ítélte, hogy vannak olyan fiatal tömegek akik büszkén vállalják a magyarságukat és ezek hétről-hétre találkoznak a lelátón. Ezért kellett annyi negatívumot közvetíteni róluk folyamatosan a társadalom többi része felé, nehogy egyre többen legyenek. A magyar szurkolók kizárólag tiszteletet és megbecsülést érdemelnek.

Ezúton kérjük a hazai sajtó érintett orgánumait, hogy ha már nem képesek örülni a magyar sikereknek, legalább mások örömét ne rontsák el lejárató, hazug írásaikkal.

A zsigeri "mindenki minket bánt" állapot azonban ezúttal is indokolatlan, mert a valóság az, hogy néhány külföldi bulvárlap szenzációhajhász hírén kívül mindenhol a magyar csapat meglepetésszerű sikereiről áradoznak, sorozatban írnak az elképesztő hangulatot teremtő (normális) szurkolóinkról, és Király Gábor melegítőjét próbálják megfejteni Kanadától Indiáig.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van hrutka, előadtad a kötelező gyakorlatot - mennyit is mondtál, mennyit szeretnél ezért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És ne feledjük. A románok is dícsérték a magyar csapatot. Akkor most mi van?
Bringás
@karma1: Hmmmmmmmmmm! Szóval magyar vagy! Érdekes fordulat!
karma1
@advocat: A magyar csapat biztos valamilyen formaban jo volt, kulonben nem ez lett volna az eredmeny, Cristiano nem poccent volna be, a romanok nem dicsertek volna, (sot, az izlandiak is, lattam az edzojukkel keszult riportot), de meg mindig nem ertem, hogy jonnek politikai jelszavak egy drukker tomeg skandalasaba.
De a neheze meg hatra van, meg is kell orizni ezt az elonyt, ha jutni akarnak valamire...
perfekt
@karma1: szia ma 09:01 re.A lyoni "Tades des Lumieres" labdarúgó stadionban- tudod a fényképészet tudorairól elnevezettbe:).Volt lehetőségem beszélgetni,az általad nem igen építő jelzőkkel ellátott vonuló "rasszistákkal".Tudod mikor a 15 ezres tömeg,zárt sorokban keresztül vonul egy idegen ország útcáin-és erkélyekről köpködik,s gyalázzák nemzetét--más országban is kiváltott volna reakciókat,de ott ahol Trianon szelleme még provokál is--ahhoz képest babazsúr volt- semmi nem történt, mint nem éppen szalonképes válaszok.Mondd, unalmas perceidben-nem találtál olyan adót hol az Oroszok-és az Angolok merő emberbaráti szeretetből szétverték egymást-és egy várost? A magyarok közül öt ember állítottak elő garázdaság vétségével.Még ez is sok-ám amennyiben jó a viszonyítási készséged tedd magadban mérlegre, és igazságosan a tényeket.Én azt láttam-és olvastam--külföldi tv-k ben újságokban hogy Kínától- Kanadáig , Európa nem csak sportsajtói, példa értékűnek találták-a csapat teljesítményét--és lenyűgözőnek találták a rajongó szurkolóit is.Ám te akartál ,és találtál is egy semmi adót, ami kedvedre sugárzott műsort ,kár hogy leszedték--most nincs mit nézned!Az utolsó mondatod pedig felháborító! idézem "A hülye magyar meg beszopja.Ezt is." A béke menetről,az élet menetéről,a meleg karneválról írhatnád, azt tényleg szopja a magyar-s tudod mi a rettenet-az hogy ezt minden magyar aki itt él az kapja-nem az általad hülye kategóriás magyar!
karma1
@perfekt: Nos, Kedves Baratom, jol figyelj!
Egyaltalan nem kerestem semmifele adot, az Index sajat magatol ugrott fel a feszbuk oldalamra, es azonnal elkezdte ontani a szep hosszu sorokban jodogelo magyarok vonulasat, teljes hangerovel harsogva, (en egyebkent nem szoktam hangot feltenni a gepemre, mert a ferjemet zavarja a tevezes kozben a magyar szoveg).
A szovegek teljesen erthetoek voltak, es nem egyszer, hanem 10-15-szor megismeteltek egy-egy strofat. Ha a foci erdekelne, talan szorfoltem volna mas adokra is, bar nem tudom, milyenre Uj-Zelandrol.
Ha megbocsajtasz, engem kurvara nem erdekel sem egy bunko orosz, egy masik bunko angol, ha vandalkodik, az az o bajuk, akkor magukrol allitanak ki szegenysegi bizonyitvanyt.
Engem kifejezetten csak a magyarok viselkedese erdekel, ha mar a media keretlenul a kepembe nyomja az eloadasat, amit kb. 7-8 percig birtam nezni, ketszer hozza is szoltam, itt , a propirol ismeros barataim lajkoltak is a beirasomat a feszen, mert melysegesen egyetertettek velem. Nos, amikor reggel (az itteni idoszamitas szerint) rakattintottam volna az eredmenyre, es a feszbukra, erdekes modon mindenfajta kompromittalo, buzizo, patkanyozo beiras az Index altal torolve volt, mintha meg sem tortent volna! Olvastam helyette viszont nagyon szep allami megemlekezeseket arrol, hogy a magyar drukkerek milyen szepen mondtak, hogy "Ria, ria, hungaria" (Valoban, a 8 perc alatt kb. 2-szer el is hangzott ez is).
Mindegyik beirasomnal megjegyeztem, hogy "Tisztelet a kivetelnek", mert igy is gondolom. Nem nezem egyebkent sem a melegfelvonulast, sem a tolem kurvara messze allo COF-osok bofogeseit sem, mert bayerzsotit meg az anyja is szegyelli.
A magyarok vonulasarol meg annyit meg kell jegyeznem, hogy sem durvasag, sem tulsagosan kirivo oltozet, egyeb nem elfogadhato viselkedes NEM volt lathato! Tehat ha hang nelkul nezed ugyanezt a felvonulast, akkor ez egy szuper kepanyag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.