Ha Dániel Péter annyi figyelmet kapott, akkor a bolondvonat másik vége se maradjon ki: a nemzeti rettegők, akik néhány buta nácizó cikk alapján máris azt vizionálják, hogy megint összefogott ellenünk a világ, és az ürgebőrbe varrt liberális nyugati sajtó nem nézi jó szemmel a magyarok Eb-szereplését.

A kisebbségi komplexus először Hrutka Jánosban nyomta el a győzelmi mámort, százak által megosztott Facebook-dolgozatában az egykori labdarúgó arról írt:

A brit és francia újságírók hangulatot akarnak kelteni a magyar szurkolók és úgy általában Magyarország körül. Egyre inkább úgy tűnik, hogy zavarunk. Nem szokás az Európa-bajnokságon az olyan megnyilvánulás sorozat, mint a magyar drukkereké. Szinte már nem EU-komform, hogy egy válogatott drukkerei összeállnak huszonötezren és énekelve, a csapatot és a hazájukat éltetve végig vonulnak egy-egy városon. Ez nem felel meg a globalizációs eszmének, ez nem egy olyan liberális dolog.

Aztán ma valahonnan előkerült a Jobbik is, és egyetlen közleménnyel akkorát néppártosodtak, hogy ennél kétségbeesettebb sikongatást Kovács Zoltán sem tudott volna rendezni:

Az elmúlt napokban elképesztő lejárató hadjárat indult a magyar labdarúgó válogatott szurkolói ellen, mind a hazai, mind a nemzetközi médiában. A legképtelenebb vádakkal illetik azokat az embereket, akik pénzt, időt nem sajnálva a helyszínen buzdítják a nemzeti tizenegyet, hogy minél sikeresebben szerepeljenek az Európa Bajnokságon. A rágalmakból az itthoniaknak is jut bőven, sőt a válogatottnak is vannak hazai ellendrukkerei, amelyre végképp nehéz magyarázatot találni.

Az elmúlt évtizedekben a mindenkori politikai hatalom veszélyesnek ítélte, hogy vannak olyan fiatal tömegek akik büszkén vállalják a magyarságukat és ezek hétről-hétre találkoznak a lelátón. Ezért kellett annyi negatívumot közvetíteni róluk folyamatosan a társadalom többi része felé, nehogy egyre többen legyenek. A magyar szurkolók kizárólag tiszteletet és megbecsülést érdemelnek.

Ezúton kérjük a hazai sajtó érintett orgánumait, hogy ha már nem képesek örülni a magyar sikereknek, legalább mások örömét ne rontsák el lejárató, hazug írásaikkal.

A zsigeri "mindenki minket bánt" állapot azonban ezúttal is indokolatlan, mert a valóság az, hogy néhány külföldi bulvárlap szenzációhajhász hírén kívül mindenhol a magyar csapat meglepetésszerű sikereiről áradoznak, sorozatban írnak az elképesztő hangulatot teremtő (normális) szurkolóinkról, és Király Gábor melegítőjét próbálják megfejteni Kanadától Indiáig.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van hrutka, előadtad a kötelező gyakorlatot - mennyit is mondtál, mennyit szeretnél ezért?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Jól van hrutka, előadtad a kötelező gyakorlatot - mennyit is mondtál, mennyit szeretnél ezért?
justhpeter
Ezek szerint nem petárdáztak, nem garázdálkodtak. A francia rendőrség a templom kapujában kapta el őket, ahova Ausztria felett aratott történelmi győzelemért hálaadó misére mentek.
eugen4402
Így van ez Bercikém. Még mindig nyomják Krahácsot... Pedig nincs még egy olyan szurkolótábor, melynek az "elit-alakulatai" lecigányozták volna az izlandi focistákat, és arra buzdította volna őket, hogy a saját édesanyjukat tegyék boldoggá.
Szókrakész
Pedig pont igaz.
Minden alternatív portálon a magyarok, a magyar szurkolók a menők.
F_Viktor
Emlékeztetném a jobbikos politikusokat, amíg nem balhéztak a magyar náci ultrák, addig ilyen cikkek jelentek meg a nemzetközi médiákban:

Leborult a magyar válogatott előtt az európai sajtó:
propeller.hu/sport/3224714-leborult-magyar-valogatott-elott-europai-sajto

A szégyenteljes magyar politikát ne keverjük az EB-be, ezzel még a jobbikosk sem fognak új szavazatokat nyerni!
Hellcat
Na jó bele van keverve a politika meg a libárlisozás...hányinger
kkalman
A turulmadaras, nagyon mélymagyar Jobbik is elmehet a sovány malac kunkori farkára zsokénak!
perfekt
Fáj-nem fáj--ezt a sikert magyar sporttól elvenni nem lehet.Olyan csoportban lett első--amit csakaz álmodozók-privilégiuma.A szurkolásról:ugyan melyik eke volt ott francia országban,hogy fintorognak viselkedésükön?El kell menni és megtapasztalni-bizonyára vannak a szurkolók között renitensek ,rasszisták--de az alkotó pozitív sokaság példaértékűen szurkolt .Hrutkának minden szava igaz,inkább ezt látom szívesebben--mit fiatal gyerekekkel megismertetni a politika mocskait ,felhasználva őket hamis próféciákhoz. Orbánnak, és pártjának köze nincs a futball sikerhez--örülni kellene legalább most -egy kicsit. Kleine Fische-gute Fische mondja a német hiszen,a realitás azt diktálja ,hogy nem sokáig tarthat a foci siker.
karma1
@Hellcat: Tegnap a feszen boklasztam, amikor felugrott az orrom ele az Index.hu egyenes kozvetitese arrol, hogy hogy vonulnak a magyar szurkolok a stadion fele. Volt abban a franciak, Rinaldo lebuzizasa, szepen utemesen, percekig skandalva, a "Trianont akarjuk vissza", patkany franciak, es meg mas rendkivul kulturalt megnyilvanulas. Irtam 2 hsz-t is, de volt meg rajtam kivul tobb szaz meltatlankodo, illetve akik azt kivantuk, hogy nem lehetne-e normalisan, buzizas, patkanyozas nelkul vonulni?
Megprobaltam visszakeresni nehany oraval kesobb ezt a hsz-t illetve a videot, hat mit ad Isten, ahogy megjelentek a magyarokat ajnarozo magyar cikkek a neten, az Index elhuzott illetve torolte az osszes kompromitalo cikket. Megprobaltam a 444.hu-n fellelni a videot, mire egy szemrehanyo mondat jelent meg a monitorom kozepen: "Kozosen tettek tonkre az oldalt".
Volt, aki lajkolta is a ket hsz-emet, dehat a mediak erosebbek.

Marad tehat a koztudatban, hogy a magyarok szurkoloi szereplese a Kedvesnoverek vasarnapi szagosmisejenek volt a szeliditett valtozata, aldasosztassal egybekotve.
Valoszinu, hogy sok tisztesseges, a sportert kiutazott drukker is volt ott (nehany lanyt, fiatalabb gyereket is lehetett latni a menetben), de ok elenyeszoen kevesen voltak.

A hulye magyar meg beszopja. Ezt is.
Hellcat
@karma1: Tegnap meccs után mentem hazafele, a hangulat jó volt, még skandáltam én is a metrón stb...addig a pillanatig amíg a 2es és a 3 között az átjáróban jöttek a gizda srcákák "Vesszen trinanon"-t skandálva...ott hagytam abban
Kutyuska
@Hellcat: Nincs min csodálkozni, a Jobbik a Fidesz szüleménye. Persze, hogy ugyanazok a jellemzőik: üldözési mánia, gyűlölet- és félelemkeltés.
Azt gondolom, hogy nagyon sok beteg ember, úgy is mondhatnám pszichopata ül a Fidesz és Jobbik soraiban és nagyon sok beteg ember szavaz rájuk. Üldözési mániások, akik mindig másra mutogatnak, mindig valami külső erőt okolnak a problémákért ahelyett, hogy megoldanák vagy felelősséget vállalnának.
Bringás
Üldözési mániában a bőröndjükön szűkölők szenvednek. Mi csak kikérjük magunknak, hogy a rettegők ránk rontsanak megint!
Hellcat
@Kutyuska: Ezt már leírtam régen én is párszor...addig "örül" a magyar amíg másra tudja kenni az önmagából fakadó sikertelenségét.
karma1
@Hellcat: Minden , a tegnapi stadionba valo bevonulasrol szolo cikkhez irt hsz-emben megjegyeztem, hogy "tisztelet a kivetelnek", mert tudom, hogy nem mindenki sotet, bunko, hanem tenyleg a magyarokert ment ki drukkolni. De a buzizast hallani, Cristianot, meg a franciakat, a HAZIGAZDAKAT lebuzizni? Tudod, ehhe olyan mely sotetseg kell, amit mar merni sem lehet...
Es sajnos, ha 20 000 ember ezt megtette kulfoldon, akkor ok most jol megcsinaltak nekunk, magyaroknak a legszarabb reklamot, amit lehet. Es a kopcos keri ki maganak, hogy Ma.o.-ra menekultek menjenek, mert hogy azok mas kulturajuak. Ja. Tutira nem viselkednek barmok modjara.
Egyebkent az Index videojaban is volt "Vissza Trianont buzi franciak" meg hasonlo kialtasok, megmondom, egyaltalan nem ertem, hogy hogy jott ez ide, a meccsre? Mi volt a celjuk ezzel?
Hellcat
@karma1: Sok embernek ez kiváló alkalom, hogy buta lehessen végre...van aki nem is a meccsre megy csak vandálkodni a stadion mellé...Egyébként más országok szurkolói között is vannak buták...angolok égettek lenygel zászlót azt hiszem 1-2 napja. Na mind1...tegnap is addig volt móka amíg értelmesen mert a szurkolás, azon meg főleg kiakadtam, hogy olyan gizda semmirekellők trinonztak akik még talán le sem érettségiztek történelemből, vagy ha harcolni kéne katonának is alkalmatlan lenne...
Bringás
@karma1: "Egyebkent az Index videojaban is volt "Vissza Trianont buzi franciak" meg hasonlo kialtasok, megmondom, egyaltalan nem ertem, hogy hogy jott ez ide, a meccsre? Mi volt a celjuk ezzel? "

Nem csodálkozunk a kérdéseden! Ezt csak a magyarok érthetik!
karma1
@Bringás: Hulyegyerek! Hogy jon trianon a focihoz? Es miert buzi a hazigazda?
Na , errol mit ir a trollhirado?
Bringás
@karma1: Ezt a magyarok értik, neked pedig nem muszáj! Miért szólsz bele a dolgainkba?
karma1
@Bringás: Igazad van, bunkonak lenni ott vagy te, en csak szimplan magyar vagyok, aki nem szarozza a vendeglatojat...
advocat
És ne feledjük. A románok is dícsérték a magyar csapatot. Akkor most mi van?
Bringás
@karma1: Hmmmmmmmmmm! Szóval magyar vagy! Érdekes fordulat!
karma1
@advocat: A magyar csapat biztos valamilyen formaban jo volt, kulonben nem ez lett volna az eredmeny, Cristiano nem poccent volna be, a romanok nem dicsertek volna, (sot, az izlandiak is, lattam az edzojukkel keszult riportot), de meg mindig nem ertem, hogy jonnek politikai jelszavak egy drukker tomeg skandalasaba.
De a neheze meg hatra van, meg is kell orizni ezt az elonyt, ha jutni akarnak valamire...
perfekt
@karma1: szia ma 09:01 re.A lyoni "Tades des Lumieres" labdarúgó stadionban- tudod a fényképészet tudorairól elnevezettbe:).Volt lehetőségem beszélgetni,az általad nem igen építő jelzőkkel ellátott vonuló "rasszistákkal".Tudod mikor a 15 ezres tömeg,zárt sorokban keresztül vonul egy idegen ország útcáin-és erkélyekről köpködik,s gyalázzák nemzetét--más országban is kiváltott volna reakciókat,de ott ahol Trianon szelleme még provokál is--ahhoz képest babazsúr volt- semmi nem történt, mint nem éppen szalonképes válaszok.Mondd, unalmas perceidben-nem találtál olyan adót hol az Oroszok-és az Angolok merő emberbaráti szeretetből szétverték egymást-és egy várost? A magyarok közül öt ember állítottak elő garázdaság vétségével.Még ez is sok-ám amennyiben jó a viszonyítási készséged tedd magadban mérlegre, és igazságosan a tényeket.Én azt láttam-és olvastam--külföldi tv-k ben újságokban hogy Kínától- Kanadáig , Európa nem csak sportsajtói, példa értékűnek találták-a csapat teljesítményét--és lenyűgözőnek találták a rajongó szurkolóit is.Ám te akartál ,és találtál is egy semmi adót, ami kedvedre sugárzott műsort ,kár hogy leszedték--most nincs mit nézned!Az utolsó mondatod pedig felháborító! idézem "A hülye magyar meg beszopja.Ezt is." A béke menetről,az élet menetéről,a meleg karneválról írhatnád, azt tényleg szopja a magyar-s tudod mi a rettenet-az hogy ezt minden magyar aki itt él az kapja-nem az általad hülye kategóriás magyar!
karma1
@perfekt: Nos, Kedves Baratom, jol figyelj!
Egyaltalan nem kerestem semmifele adot, az Index sajat magatol ugrott fel a feszbuk oldalamra, es azonnal elkezdte ontani a szep hosszu sorokban jodogelo magyarok vonulasat, teljes hangerovel harsogva, (en egyebkent nem szoktam hangot feltenni a gepemre, mert a ferjemet zavarja a tevezes kozben a magyar szoveg).
A szovegek teljesen erthetoek voltak, es nem egyszer, hanem 10-15-szor megismeteltek egy-egy strofat. Ha a foci erdekelne, talan szorfoltem volna mas adokra is, bar nem tudom, milyenre Uj-Zelandrol.
Ha megbocsajtasz, engem kurvara nem erdekel sem egy bunko orosz, egy masik bunko angol, ha vandalkodik, az az o bajuk, akkor magukrol allitanak ki szegenysegi bizonyitvanyt.
Engem kifejezetten csak a magyarok viselkedese erdekel, ha mar a media keretlenul a kepembe nyomja az eloadasat, amit kb. 7-8 percig birtam nezni, ketszer hozza is szoltam, itt , a propirol ismeros barataim lajkoltak is a beirasomat a feszen, mert melysegesen egyetertettek velem. Nos, amikor reggel (az itteni idoszamitas szerint) rakattintottam volna az eredmenyre, es a feszbukra, erdekes modon mindenfajta kompromittalo, buzizo, patkanyozo beiras az Index altal torolve volt, mintha meg sem tortent volna! Olvastam helyette viszont nagyon szep allami megemlekezeseket arrol, hogy a magyar drukkerek milyen szepen mondtak, hogy "Ria, ria, hungaria" (Valoban, a 8 perc alatt kb. 2-szer el is hangzott ez is).
Mindegyik beirasomnal megjegyeztem, hogy "Tisztelet a kivetelnek", mert igy is gondolom. Nem nezem egyebkent sem a melegfelvonulast, sem a tolem kurvara messze allo COF-osok bofogeseit sem, mert bayerzsotit meg az anyja is szegyelli.
A magyarok vonulasarol meg annyit meg kell jegyeznem, hogy sem durvasag, sem tulsagosan kirivo oltozet, egyeb nem elfogadhato viselkedes NEM volt lathato! Tehat ha hang nelkul nezed ugyanezt a felvonulast, akkor ez egy szuper kepanyag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.