Az MSZP a Fidesz kormányzat egyik látványos kudarcának tartja a népegészségügyet – közölte a népjóléti bizottság szocialista alelnöke hétfőn az MTI-vel.

Korózs Lajos közleményében a kereszténydemokrata Rétvári Bence szavaira reagált. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány népegészségügyi programjainak célja, hogy gyarapodjon az emberek egészségben eltöltött éveinek száma.

Az ellenzéki képviselő viszont úgy látta, hogy az állampolgárok egészségi állapota nem javult, az egészségben eltöltött életévek nem nőttek, az egészségtudatos magatartás nem terjed, az Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár által beígért új népegészségügyi stratégiának "nyoma sincs".

A politikus ezt azzal folytatta, hogy nem lehet tudni, mire költik a népegészségügyi termékdíjból beszedett többletpénzt. A területi egyenlőtlenségek növekedtek, csaknem 500-600 ezer ember számára nincs alapellátás – tette hozzá. A társadalmi kockázatközösségen alapuló egészségügyi ellátó rendszert a Fidesz felszámolta, az államosítás teljes kudarc, a kórházak adósságállománya nem csökkent, sőt, folyamatosan növekszik – jelentette ki.

Korózs Lajos úgy összegzett, hogy a Fidesz-kormány célkitűzéseiből semmi nem valósult meg. A hatékony, emberhez méltó egészségügyre kb. 500-600 milliárd forintot kell fordítani, fel kell mérni a lakosság egészségi állapotát, majd ez alapján át kell alakítani az alapellátás szerkezetét – írta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Az egyik... jó nagy kudarca! ...és még mennyi van??
bundi
és?...lesza...vazom...a magyarok ezzel elégedettek...ez van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok