Janka tragédiája egy otthoni balesettel kezdődött, 2014. szeptember 30-án – írja az Index. Elesett a küszöbben, de olyan szerencsétlenül ért földet, hogy nem bírt felállni. Mentővel vitték az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe.

Nem volt nagy vizsgálat, a röntgenből nem állapítottak meg semmit, szinte ki akartak dobni azzal, hogy vigyük Jankát haza. Járni, ülni sem tudott, a kocsiba sem tudtuk volna betenni. Láttam rajta a sokkot, a vérnyomása is borzasztó magas volt, 240/120 amit a magammal hozott vérnyomásmérővel mértem meg

– mesélte Janka nővére, aki az egészségügyben negyven évet húzott le.

Végül a család elérte, hogy az OBSI-ból a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba vigyék.  Este 10-re jutottak el a Bajcsy-Zsilinszky úti kórház belgyógyászatára, ahol viszont fel sem akarták venni, mondván, elesett, csupán otthoni ápolásra szorul, és az OBSI sem jelzett törést. A kórház végül négy óra erősködés után engedett, és felvették Jankát a betegek közé. A családja ezután megnyugodva hazatért.

De reggel visszatért a nővére és látta, hogy Janka ugyanazon az ágyon fekszik a folyosó sarkába tolva, saját vizeletében, ellátatlanul. Ekkor már több mint 10 órája várt arra tehetetlenül, hogy valaki kezelésbe vegye – olvasható a cikkben.

„Sírt, hogy éhes és szomjas, remegett. Egy főorvosnő azt mondta, jobb, ha hazavisszük Jankát, mert egy spirálba fog belekerülni, és végül nem fog tudni felállni. Janka a III-as Belgyógyászati Osztályra került, a szakszlengben „babaszobának” nevezett helyre. „Oda tolják be a többnyire magatehetetlen időseket, akikről lemondanak, de nem igényelnek külön ellátást″ 

Janka egy hét után sem állt lábra, ekkor visszavitték az OBSI-ba, ahol újból megröntgenezték és megállapították, hogy a szeméremcsontja bal oldalon darabosan eltört. A törés felismerése egy hétbe telt. A csonttörés azonban a kórház szerint beavatkozást nem igényelt, így visszaküldték a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, ahonnan viszont ismét haza akarták küldeni. Aztán gyógytornára küldték.

Közben másfél hónapja nem volt normális széklete... A hasa felpüffedt a Bajcsyban megállapították, hogy nincs sebészeti teendő. Bélgyulladást gyanítva Jankát visszatolták a „babaszobába”, ahol egy hónappal korábban már feküdt, infúziót kapott, más nem történt. Egy rosszul sikerült CT után kiderült, hogy van egy másik törés is. Két hónap után.

Kolonoszkópiára küldték, de a rosszullét miatt ez elmaradt. A bélelzáródás gondolata már két nappal korábban felmerült, de műtétről továbbra sem volt szó. 

A család türelme elfogyott. „Pénzért kikértem a kórháztól Janka papírjait és elvittem egy szakember magánrendelésére. Az orvos azt mondta, ilyen akut hasi fájdalmak esetén, ha más mód nincs, a protokoll szerint azonnal feltáró műtétet kellett volna végezni.

Elvitték volna a beteget, de akkor hirtelen elkezdtek vele foglalkozni. Másnap megműtötték, már nem rezidens vizsgálta, majd megműtötték. Az intenzíven utána jó ellátást kapott, kicsit jobban is lett, de hamarosan levitték a subintenzívre, ahol a műtétnél végzett gégemetszés után Janka beszélni már nem tudott, az etetés orrszondán át zajlott. Úgy-ahogy. „Az intenzíven kapott vénás táplálásra a subintenzíven csak egyszer került sor. Az intenzíven kellett volna maradnia, amíg a csöveket kiveszik. Így szinte éhenhalt.

Janka szó nélkül tűrt, mutatta, hogy fáj, de nagyon élni akart. Azután a pokol után, amit három hónapon át járt, túl a két életmentő műtéten, még két hétig élt.

A család feljelentést tett. A temetés is csúszott emiatt, mert egy nappal a búcsúztatás előtt a rendőrség mégis úgy döntött, szükség volna a kórházin túl egy igazságügyi orvosszakértő által elvégzett boncolásra is. Ezután még bő egy évig folyt a vizsgálat, amely végén a rendőrség kimondta: senki sem hibázott.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
Ha tízszer ennyit keresnének ezek a "hentesek" , akkor is ilyen lelketlenek lennének.
A Szent Imre kórházban is 4-8 órát váratják a mentővel odaszállított beteget.
Ez már nem egészségügy, ez lassan már népírtás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kergyo
nekem is van két esetem: 1. nem volt gipsz, másik kórházból hoztak...de azt is úgy hogy fizettek érte rokonaim 1998-ban 2. 1993-ban egy kiálló vállcsontra vállszalagszakadás miatt azt mondta az orvos hogy csak izületi gyulladás, sosborszesszel kengessem, másikban meg 50 000rért megmütötték - (mert le is vághatták volna, ha bénul "jobban"...) és ebből adódó remegőgörcsre olyan nyugtatót adtak amitől bepisiltem és maradék íróképességű kézfejem meg begörcsölt:( természetesen nem az ő hibájuk volt és én bolondultam meg :(
varirmag
"senki sem hibázott" Jelentette ki egy "orvos" , a többi "orvosról".
Világos ! A lelkiismeretlen mészárosnak nem vájja ki a szemét a másik lelketlen mészáros.
Szókrakész
És még ezek az orvosok, ápolók lázadoznak a pénz és egyéb miatt?!?!?!
Kirúgni mindet!!!
Mézike
@Szókrakész: Általában annak van a legnagyobb hangja akinek csendben kéne maradni.
Szókrakész
Most halljam az ellenzék lázadozását a magyar eü állapotokkal kapcsolatban.

Ja, hogy visszanyalna a fagyi?
kukac50
Beteg embert a Fidesz is az árokba lökte, nem hagyta az útszélén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.