Hétfőn írta meg a Kisalföld, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei közmunkások olyan levelet kaptak, ami kötelező megjelenést ír elő a honvédség sorozásán. Illetve arra figyelmeztet, hogy távolmaradás miatt akár három hónapra is eleshetnek a mostani munkájuktól. Még aznap közleményben reagált a cikkre a Magyar Honvédség, ami szerint nem kötelező a sorozás, csupán egy lehetőség. A Kisalföld szerdán bemutatta azt a levelet, amit a megyében közfoglalkoztatottként dolgozók kézhez kaptak. A kétoldalas dokumentumban valóban az áll, hogy az, aki távol marad a sorozástól, akár hatvan napra is kikerülhetnek az álláskeresői nyilvántartásból és három hónapra a közmunkaprogramból. A levél végén meg is erősítik:a toborzási tájékoztatón történő megjelenés kötelező.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Akkor ma miként fognak mosakodni a Kormányhivatalnál ha a HM és BM is mást mond.
Csizmás Kond
Így sebtében elolvasva három égbekiáltó hibát találtam.
1. nem minden közalkalmazott katonaköteles, tehát kötelezni sem lehet sorozáson való részvételre
2. azok a paraizék amiket felsoroltak egy bíróságon elfogadható de egy levélben ki kell írni betű szerint ugyanis senkitől nem kérhető számonn minden törvénycikely.
3. A Magyar Honvédség polgári irányítás alatt álló, függelmi rendszerben működő és centrálisan vezetett fegyveres állami szervezet, békében az önkéntességen, megelőző védelmi helyzetben és rendkívüli állapotban az általános hadkötelezettségen alapuló haderő.
az önkéntesség pedig nem lehet sem kényszerítő sem lehetőségajánló feltétel.
emerencia
@Csizmás Kond: Csak az első ponthoz. Nem közalkalmazottakról, hanem közfoglalkoztatottakról van szó. Magyarországon már senki nem katonaköteles.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.