2008 vége óta nem vett fel annyi új lakáshitelt a magyar lakosság, mint idén júniusban. Rég érkezett annyi pénz az emberek folyószámlájára, mint a múlt hónapban, és a magyar bankok vállalati hitelezése is a szebbik arcát mutatta - olvasható ki az MNB ma közzétett adataiból. Júniusban a személyi kölcsönök jelentették a magyar hitelpiac legdinamikusabb szegmensét, hiszen tavaly júniushoz képest 61%-kal, 19 milliárd forintra nőtt a kihelyezésük. A lakáshitelek új volumene 43%-kal 48 milliárd forintra emelkedett. A lakáshitelezés lendületének fontos magyarázó tényezője a CSOK, de hiba lenne a lakáspiaci fundamentumok és az alacsony kamatkörnyezet elé helyezni a jelentőségét. E tényezőknek köszönhetően mindenesetre (a végtörlesztést leszámítva) 2008 decembere óta nem látott szinten van a lakáshitelezés.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ugy latszik a magyar ember nem tanul semmibol. Meg ki se hevertuk a deviza hitel okozta karokat, es most uj csapdaba setalnak be a hitelt felvevok.
Varga mar belengett a 25%-os dragulast, megha tagadjak is. El el fogja vinni az inflaciot, ami bedig a kamatok emelkedeset fogja maga utan vonni.
Hitel felvevok elolvasni az aprobetus reszt is, amiben benne foglaltaik, hogy a hitelkamat nem fixalt, azaz kovetni fogja a mindkori banki alapkamatot.
szaboria1
Persze vesznek fel hiteleket, mert míg egy albérlet is már 100000.-ft köröl mozog addig a szülök már inkább lakást vesznek az egyetemistáknak.
Hellcat
@szaboria1: Pontosan ezt csináltuk mi is! 1 éve nyáron vettünk egy lepukkant lakást, felújítottuk most annak fizetjük a törlesztőjét...a tököm fog másnak fizetni amikor törleszthetem a saját lakásom is.
Yoda69
@szaboria1: El is szalltak a lakasarak. Kozel 50%-os a dragulas egyes helyeken. Alapvetoen a hitellel nincs bajom, hisz ez a kapitalizmus mozgatorugoja. Az eszetleneul, birkamodra felvett hitelek hozzak a bajt, es az ha a hitelt felvevo nihncs tisztaban a reszletekkel, aztan meg megy tuntetni hogy atcsesztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.