A második negyedévi növekedési adatok igazolják, hogy az első negyedévi visszaesés átmeneti volt, a gazdaság növekedési lendülete továbbra is tart, és ha nem történik váratlan esemény, a tervezett 2,5 százalékos növekedési ütem tartható – kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a KSH által pénteken nyilvánosságra hozott GDP-adatokat.

A KSH adatai szerint a magyar GDP a második negyedévben 2,6 százalékkal, az első fél évben pedig 1,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, jó remény van arra, hogy a második fél évben a dinamika erősebb legyen.

Kifejtette, a 2,6 százalékos második negyedévi ütem jóval meghaladja a várakozásokat, a szaktárca ugyanis 1,9-2 százalékkal, a piaci elemzők pedig 2,1 százalékkal számoltak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
Ugyan mit bizonyított?Hiteles adatokhoz ebben az országban nem lehet hozzájutni..Kozmetika,kozmetika,kozmetika...Mitől javultak volna a mutatók?A vízgereblyézéstől?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@Bringás: mit bizonyított hogy ez a szám is annyira igaz mint a 0% infláció???
Szókrakész
Hajrá Magyarország!
Hajrá magyar gazdaság!
Hajrá magyarok!
eugen4402
Hol van itt magyar gazdaság? Isten ments, hogy folyton a bajokat keressem, de a magyarok egy részét sikerült leszoktatni a becsületes munkáról, akit nem, az most is melózik, legfeljebb nem a szülőhelyén, hanem oda költözik, ahol munkát talál. Ez a világ minden részén így működik. "Megszűnik a magyar málna, mert nem éri meg a drága kézimunkával termesztett gyümölccsel foglalkozni..."(Sajtóhír) "A termelési folyamat addig tart, ameddig a termék vevőre talál" (Gazd-pol. előadás 1971 körül). Mindegy, az úszódöntőket néztem hajnalban, és óra nulla-nullakor a fülembe suttogták a növekedést, hogy egy kicsit én is örüljek..!..S lőn!
Hari
Virág elvtárs már anno megmondta:a határ a csillagos ég ! Oszt mi lett vele ?
Lepényleső
Megértem az örömöt,uralom a kb.9 500 000 fölött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.