A 18-29 éves magyar fiatalok túlnyomó többsége szerint a hazai közéletet átszövi a korrupció, ám ebbe nem szabad beletörődni. A megkérdezettek több mint kétharmada ugyanakkor úgy véli: akik korruptak, azoknak nagyobb esélyük van a boldogulásra, mint azoknak, akik távol tartják magukat a visszaélésektől, derül ki a Transparency International Magyarország friss vizsgálatából.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Béla
1. Melyik másik országot nem?
2. Mivel a nemzeti oldal ma is kétharmados győzelmet aratna egy vasárnapi választáson, úgy tűnik a fidesz korrupcióját a fiatalok és öregek egyaránt, elviselhetőbbnek tartják.
Csizmás Kond
A korrupció egy olyan vitatható cselekmény amit csak a rossz értelmezése tett szélsőséges fogalommá.
Amerikában a demokrázia fellegvárának nevezett izében pénzel vásárolnak politikai posztokat, pl a magyarországi am. nagyköveti szék stb ami nálunk főbenjáró bűn az máshol természetes folyamat.
A rossz tájékoztatás, a szigorú csőlátás, a törvény törvénnyel való felülbíztosítása hozza az ilyen megítéléseket. Nincs az a zország, nincs egy olyan hivatal, ahol teljesen ki lehetne zárni a korrupciónak nevezett jelenséget sőt van ahol nem is szabad mert az a lényege a rendszernek, ilyen a gazdasági versenyszféra ahol úgy nyernek meg projekteket hogy visszafizetnek a jövedelemből, ilyen a pártfunkció ahol minden polcon lévő százalékot fizet a jövedelméből...és ez végtelen jelenség.
A mai 19-29 éves fiatalnak meg csak elméleti fogalma van a jelenségről tehát az ők megitélése még sehol nem a gyakorlati tapasztalatokon mulik hanem a hallottakon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.