Hiába vonta vissza a kormány a vasárnapi boltbezárást, hogy kihúzza a talajt egy vesztes népszavazás alól, most újra a boltok vasárnapi bezárását tervezik. Az egyik forgatókönyv szerint a kormány a saját kezűleg felére csökkentett vasárnapi bérpótlékokat emelné, a másik szerint viszont különadót fizettetne a boltokkal a vasárnap délutáni forgalom után. Ha utóbbi megvalósul, akkor a megadóztatott vállalkozások a vásárlókra fogják terhelni a különadót – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Ahogy korábban a bankadót vagy a telekomadót, úgy ezt is a magyarok fogják megfizetni, így a vasárnapi boltzár újabb tervét a legtöbb ember a saját pénztárcáján is jelentősen megérezné. Mivel a vasárnapi különadó is csak a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokra vonatkozna, a kormány most is csak a fideszes üzletlánc bevételeit szeretné növelni a magyarok szabadságának megsértésével.

A Demokratikus Koalíció felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne próbálja meg újra bezárni a boltokat, és ne sújtsa különadóval a vasárnap vásárló magyarokat! A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány újra bevezetné a magyarok körében egyértelműen elutasított boltbezárást, hogy a „saját lábára” állítsa a fideszes élelmiszerláncot. A DK szerint a terv kitűnően megmutatja, hogy az Orbán-kormány nem a magyarokat, hanem egy jól körülhatárolható gazdasági érdekkör bankszámláit szolgálja a törvényhozás során – zárul az ellenzéki párt közleménye.

Ide tartozik, hogy az MSZP ma közölte: újra népszavazást indítanak, ha a Fidesz támadást intéz a vasárnapi nyitva tartás ellen.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
valamiről nagyon el akarja vonni az emberek figyelmét a fidesz, hogy ilyen debil ötlettel áll elő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Ez a vasárnapi bolt bezárás a Fidesznek valami ideg becsípődése.
Harrag Péter úrnak nemzeti agy betegsége a bolt bezárás.
Kérdezném Harrag úrtól más emberek vasárnapi munkavégzéséért nem kellene kiállni, mint mondjuk Rendőr, Tűzoltó, Ápoló, Orvos,Busz sofőr, Energiaszolgáltatásban dolgozók?
Mert e szakmákban dolgozók vasárnap is szolgálatban vannak.
Szókrakész
"A DK szerint a terv kitűnően megmutatja, hogy az Orbán-kormány nem a magyarokat, hanem egy jól körülhatárolható gazdasági érdekkör bankszámláit szolgálja a törvényhozás során – zárul az ellenzéki párt közleménye."

Mondja a bagoly a verébnek?!?!?!
Szókrakész
Ennek a dákónak, akarom mondani dékának semmi nem jó.
Igaz, saját ötlet semmi!!! Csak a vízgereblyézés!
vonotok
Van olyan köztünk aki elhiszi, hogy ez a törp kis g...i befog törődni abba, hogy nem neki legyen igaza. Naivását.
egyvandor
Gorbánék az égadta világon semmit sem tesznek a vasárnap dolgozókért. Viszont olyan manipulációkon agyal állandóan (pénzünkből jól fizetett jogészek garmadájának segítségével)
hogy csak ők jöhessenek ki jól az egészből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.