Kevesebb pénzt küldtek haza a kivándorolt vagy átmenetileg külföldön dolgozó magyarok tavaly, mint egy évvel korábban a Világbank adatai szerint - írta pénteken a Világgazdaság. Előzetes adatok szerint a külföldön dolgozó magyarok 4,2 milliárd dollárt (1147 milliárd forint) utaltak Magyarországra, ennek nagy része feltehetően az itthoni családtagokhoz került, vagy a korábban felvett hitelek törlesztésére fordították. Az összeg 450 millió dollárral kevesebb, a 2014-es szinthez képest. A lap megjegyezte, hogy legutoljára a gazdasági válság kitörésekor csökkent a külföldön munkát vállaló magyarok jövedelme. Most nem csak a magyarok, hanem a fejlődő országokból elvándorolt munkavállalók is kevesebb pénzt küldtek haza.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ez még mindig a gdp kb 3 százaléka...és így is csak 1 százalék körüli volt a gdp növekedés...lehet hogy a kivándoroltak nélkül az uniős pénzekkel együtt is -2 százalék lett volna a gdp növekedés?...habár egyesek szerint ez is növekedés...
Hellcat
@bundi: Érdekes...Előbb utóbb viszik a családot is, vagy elhunynak az ittmaradt szülők nagyszülők és akkor nem jön haza pénz mert nem lesz kinek utalni. Aztán akkor mi a tököm lesz? A másik meg, hogy már most nagy problémák vannak munkaerőhiány miatt. Úgy fog összedőlni ez az ország mint a kártyavár szélviharban.
bundi
@Hellcat: oévasd el a cikket épp azt írják hogy emiatt csökkent
420 millió dollárral ...kb 120-150 milliárddal...
bakegya
@Hellcat: ehhez szél se kell,csakkk a LÖLÖ -ÉS A vörossegfoltos CIGUS FACILLEUS.
Hellcat
@bundi: Akkor nem mondtam hülyeséget :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.